Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του IN Business: Η ακτινογραφία του τομέα της υγείας στην Κύπρο

Τέσσερα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας και τρία μετά το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας, κατά την οποία το ΓεΣΥ κλήθηκε να αντεπεξέλθει σε μια πρωτοφανή δοκιμασία και όντως το έπραξε, το περιοδικό IN Business ανοίγει τον φάκελο υγεία.

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 3 του μήνα, το περιοδικό IN Business δίνει βήμα στους βασικότερους πρωταγωνιστές του τομέα.

Προβάλλει διαλόγους αναδεικνύοντας συμφωνίες και διαφωνίες, αγγίζει τα μεγάλα θέματα, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές ενός κλάδου που αποτελεί πηγή ζωής όλο και περισσότερων επιχειρήσεων, έχοντας βλέψεις για ανάπτυξη στο πεδίο του ιατρικού τουρισμού, με τις δαπάνες των υπηρεσιών υγείας της χώρας να ξεπερνούν, σήμερα, τα €2 δισ.

Πάνω απ’ όλα υγεία. Από την ευχή περνάμε στα έργα, που είναι και το ζητούμενο για μια χώρα που σέβεται τον εαυτό και τους ανθρώπους της. Πάντοτε όλοι και όλα μπροστά σε αλλεπάλληλες προκλήσεις. Οι εμπλεκόμενοι πολυάριθμοι.

O απώτερος στόχος όλων ένας ή τουλάχιστον οφείλουν όλοι να τον αναγάγουν σε προτεραιότητα: Η εξυπηρέτηση του κοινού καλού και των πολιτών χωρίς διακρίσεις, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Σε ποιο βαθμό, όμως, εξυπηρετεί τον κόσμο το σύστημα υγείας της χώρας μας; Επιτυγχάνεται ο απώτερος στόχος; Έχει η Κύπρος τις υπηρεσίες υγείας που της αξίζουν ή δικαιούται περισσότερα; Οι κύριοι συντελεστές του κλάδου πιστεύουν στα περισσότερα.

Παραθέτουν, μάλιστα, ο κάθε ένας από τη δική του σκοπιά, τους τρόπους με τους οποίους ο τομέας μπορεί και πρέπει να τα αποκτήσει. Εξάλλου, η διαδικασία της εξέλιξης δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένει στάσιμη, την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρούν, προσφέροντας τις ευκαιρίες που θέλουν και απαιτούν οι πολίτες μιας χώρας, η οποία στοχεύει, μάλιστα, σε επενδύσεις που θα την αναδείξουν σε τουριστικό προορισμό με αξιώσεις.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά