Ποια είναι η κυπριακή εταιρεία που δημιούργησε πλωτό hub για γαλλικούς κολοσσούς

Με μία ακόμη επένδυση εκατομμυρίων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σχετίζεται κυπριακή εταιρεία, με γαλλικούς κολοσσούς να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην εταιρεία όσο και στην Κύπρο.

Η κυπριακή εταιρεία Multimarine Services Ltd ολοκλήρωσε εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και με πλήρη ασφάλεια, στις εγκαταστάσεις της στο λιμάνι Λεμεσού, την κατασκευή του πλωτού κόμβου συλλογής ηλεκτρικής ενέργειας (Floating Electrical Hub) για το έργο EOLMED Offshore Wind Farm. Η πλωτή κατασκευή «Floating Electrical Hub (FEH)» θα εγκατασταθεί ανοικτά του Port La Nouvelle, στη Γαλλία.
Διαβάστε ακόμα:

Οι οκτώ πλουσιότεροι Κύπριοι – Το προφίλ και η περιουσία δισεκατομμυρίων

Απογειώθηκαν και τον Ιούλιο οι αφίξεις τουριστών, θυμίζουν κάτι από 2019

Ψήφος εμπιστοσύνης
Το έργο «EOLMED Offshore Wind Farm» αφορά την κατασκευή και λειτουργία 30 MW πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών, σε απόσταση 15 χλμ. από την ακτογραμμή Gruissan, στη Γαλλία σε βάθη 59μ. έως 90μ. Η EOLMED αποτελείται από τις εταιρείες κολοσσούς με εξειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) Qair, Total, BW Ideol και MHI Vestas, οι οποίες εμπιστεύτηκαν την κυπριακή Multimarine.

multimarine

Το «Floating Electrical Hub (FEH)» είναι ένας μη προωθούμενος πλωτήρας σε σχήμα κυλινδρικό «σημαδούρα» που χρησιμοποιείται ως ηλεκτρικός κόμβος για τη συλλογή της ηλεκτρικής παραγωγής από τις πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες και για τη μεταφορά της μέσω ποντισμένων καλωδίων στην ακτή.

multimarine7

Διαβάστε εδώ: Μια ογκώδης πλωτή κατασκευή από κυπριακή εταιρεία για γαλλικό κολοσσό

Ποια είναι η Multimarine Services

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Κύπρο για είκοσι και πλέον χρόνια, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους τομείς της ναυτιλίας και της ενέργειας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του πιο πάνω έργου, η Multimarine Services Ltd εισέρχεται δυναμικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στον τομέα των εξειδικευμένων κατασκευών για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην περιφέρεια της Μεσογείου και όχι μόνο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έργα υπεράκτιων αιολικών πάρκων (offshore windfarm projects) απασχολούν ήδη τις κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, με τα αρμόδια Υπουργεία, να αναμένουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από επενδυτές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

multimarine8

Η Multimarine παρέχει υψηλής αξίας υπηρεσίες μηχανικής, συγκόλλησης, κατασκευής και επιθεώρησης στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ναυτιλίας και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι μονάδες κατασκευής και επισκευής πλοίων εντός των λιμανιών Λεμεσού και Λάρνακας δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να παρέχει ποιοτικές και βιώσιμες υπηρεσίες στους πολυάριθμους τοπικούς και διεθνείς πελάτες της.

Η εταιρεία διαθέτει πέραν των 19 ετών εμπειρία, παρέχοντας υπηρεσίες πάνω από 200 πελάτες.

multimarine9

Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται εκατοντάδες εταιρείες και οργανισμοί, όπως ΑΗΚ, Διοίκηση Ναυτικού, GE Oil & Gas, ENI Saipem, PGS, Noble Energy, J&P, Louis Cruises, MSC Cruises, Αμερικανικό Ναυτικό, Halliburton και Schlumberger.

Η ικανότητα ανύψωσης σε ξηρά αποβάθρα φτάνει τους 7.100 τόνους σε συνολικό μήκος 120.00m. και πλάτος 32.40m.

Οι εργασίες της αφορούν τομείς, όπως του πετρελαίου και φυσικού αερίου, των ναυπηγείων της ενέργειας και υποδομών, αλλά και των logistics.

Δειτε Επισης

Προς πώληση έργα του Sovereign Art Foundation Student Prize Cyprus 2024
Διάκριση Δήμου Αγλαντζιάς για το πρόγραμμα της Coca-Cola στην Κύπρο «Zero Drop – Aποστολή Νερό»
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ