Μια ογκώδης πλωτή κατασκευή από κυπριακή εταιρεία για γαλλικό κολοσσό

Η Κυπριακή εταιρεία Multimarine Services Ltd ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την κατασκευή του πλωτού κόμβου συλλογής ηλεκτρικής ενέργειας (Floating Electrical Hub) για το έργο EOLMED Offshore Wind Farm. Η πλωτή κατασκευή «Floating Electrical Hub (FEH)» θα εγκατασταθεί ανοικτά του Port La Nouvelle στην Γαλλία.

Η πλωτή κατασκευή ολοκληρώθηκε εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και με πλήρη ασφάλεια, στις εγκαταστάσεις της Multimarine services στο λιμάνι της Λεμεσού.

multimarine2

Το έργο «EOLMED Offshore Wind Farm» αφορά την κατασκευή και λειτουργία 30 MW πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών, σε απόσταση 15χλμ από την ακτογραμμή Gruissan στην Γαλλία σε βάθη 59μ έως 90μ. Η εταιρεία EOLMED αποτελείται από τις εταιρείες κολοσσούς με εξειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) Qair, Total, BW Ideol και MHI Vestas.

multimarine3

Το «Floating Electrical Hub (FEH)» είναι ένας μη προωθούμενος πλωτήρας σε σχήμα κυλινδρικό «σημαδούρα» που χρησιμοποιείται ως ηλεκτρικός κόμβος για τη συλλογή της ηλεκτρικής παραγωγής από τις πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες και για την μεταφορά της μέσω ποντισμένων καλωδίων στην ακτή.

multimarine4

Μία ακόμη επένδυση εκατομμυρίων στην Κύπρο, με σημαντικότερη, την εμπιστοσύνη σε εταιρεία η οποία εδρεύει στην Κύπρο για είκοσι και πλέον χρόνια και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους τομείς της Ναυτιλίας και της Ενέργειας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του πιο πάνω έργου, η Multimarine Services Ltd εισέρχεται δυναμικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στον τομέα των εξειδικευμένων κατασκευών για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην περιφέρεια της Μεσογείου και όχι μόνο.

multimarine5

Τα έργα υπεράκτιων αιολικών πάρκων (offshore windfarm projects) είναι στην κορυφή της επικαιρότητας και απασχολούν ήδη τις κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, με τα αρμόδια Υπουργεία, να αναμένουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από επενδυτές σε ΑΠΕ.

multimarine6

Δειτε Επισης

Προς πώληση έργα του Sovereign Art Foundation Student Prize Cyprus 2024
Διάκριση Δήμου Αγλαντζιάς για το πρόγραμμα της Coca-Cola στην Κύπρο «Zero Drop – Aποστολή Νερό»
Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ