Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Εμπορίου, Στέλιος Κοιλιάρης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην υπουργός Εμπορίου, Στέλιος Κοιλιάρης.

Ο Στέλιος Κοιλιάρης διετέλεσε υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
Γεννήθηκε το 1951 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Κύκκου Αρρένων και σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών . Ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μ.Α. και διδακτορικού PH.D. του Πανεπιστήμιου του Essex ενώ πρόσφατα είχε αποκτήσει και μεταπτυχιακό στη Νομική από Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτείων ( LLM in Contract Law).

Ο Στέλιος Κοιλιάρης εργάστηκε για 11 χρόνια - από το 1978 - στο Υπουργείο Οικονομικών, φθάνοντας μέχρι τον βαθμό του Οικονομικού ∆ιευθυντή, υπευθύνου για θέματα Οικονομικής Έρευνας και Μακροοικονομικής Πολιτικής. Αποχώρησε από το Υπουργείο το 1989 και ανέλαβε ως Γενικός ∆ιευθυντής της Euroinvestment and Merchant Finance και αργότερα τον ίδιο χρόνο ως Γενικός ∆ιευθυντής Οικονομικών και ∆ιοίκησης του Ομίλου Εταιρειών Louis.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1993 διορίστηκε υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1993. Το 1994, κατά τη διάρκεια της θητείας του, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο Στέλιος Κοιλιάρης ανέλαβε Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 1994 ασκούσε παράλληλα και καθήκοντα Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Αποχώρησε από τη θέση του στις 27 Απριλίου 1995 για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Aνέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Λούης.

Το 1997 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Τμήματος κρουαζιερόπλοιων του Οργανισμού Λούης και το 1999 ως Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruise Lines Ltd. Στη διάρκεια του 2000 εκτελούσε παράλληλα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Royal Olympic Cruise Lines Inc. Από τον Ιανουάριο του 2005 ανέλαβε καθήκοντα ως Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής όλων των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της Louis Public Company Limited. Από τον Ιούνιο του 2009 εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Παράλληλα, συμμετείχε σε διάφορα Συμβούλια Εταιρειών, ήταν Οικονομικός Σύμβουλος του Προέδρου του ∆ημοκρατικού Κόμματος και Council Member/GLG Educator of the Gerson Lehrman Group Councils. Επίσης, υπηρέτησε ως Πρόεδρος ή μέλος διάφορων Ημικρατικών Οργανισμών, ∆ημόσιων και Ιδιωτικών Εταιρειών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και ως Γραμματέας της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής και του Ανώτατου Συμβουλίου.

Υπήρξε επίσης μέλος των Εκτελεστικών Επιτροπών της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμβουλίου και του European Cruise Council, Πρόεδρος Κλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ∆Υ, Πρόεδρος της Επιτροπής Επιβατηγών Πλοίων του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμβουλίου , μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας. Ήταν νυμφευμένος με τη Νίτσα . Από το πρώτο του γάμο με την Αντιγόνη , ο Στέλιος Κοιλιαρης απόκτησε δυο κόρες, τη Νατάσσα και την Κορινα. Από την Νατάσσα απέκτησε δύο εγγονακια, την Εβελίνα και τον Αλέξανδρο.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα