Αυτοκίνητα: Ακριβή υπόθεση το σέρβις, ψάχνουν φθηνότερα ανταλλακτικά οι ιδιοκτήτες

Εναλλακτικές επιλογές αναζητούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι καλούνται να συντηρήσουν ή να επισκευάσουν τα οχήματά τους εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου που είθισται, τόσο οι εταιρείες ανταλλακτικών όσο και τα συνεργεία αυτοκινήτων να επιφορτίζονται με αρκετή δουλειά.

Η άνοδος των τιμών στα ανταλλακτικά, αλλά και η αύξηση των εργατοωρών και του εργατικού κόστος σε κάποια συνεργεία ένεκα των έντονων πληθωριστικών πιέσεων, καθιστούν την προληπτική συντήρηση ενός αυτοκινήτου ακριβή υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα:

Καθοριστικό βήμα για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν

Cyprus Airways: «Απογείωση» με Airbus A220-To InBusiness TV στο νέο αεροσκάφος(video)

Καθυστερούν τη συντήρηση ή πάνε στα πιο φθηνά
Αρκετοί είναι οι οδηγοί που ενδέχεται λόγω οικονομικών δυσκολιών να καθυστερήσουν ή να αναβάλουν όσο μπορούν το προγραμματισμένο σέρβις του αυτοκινήτου τους, μια πρακτική ωστόσο που ελλοχεύει κινδύνους για την ασφάλεια, τόσο του οχήματος όσο και των ίδιων.

Η εναλλακτική λύση που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων είναι φθηνότερες επιλογές σε ανταλλακτικά, προκειμένου να εξοικονομήσουν κόστος και να είναι σε θέση να συντηρήσουν ή να επισκευάσουν το όχημά τους.

Για ελαστικά, λάδια, φίλτρα, φρένα και άλλα
Μιλώντας στο InBusinessNews, ο CEO της Chr. Kapodistrias & Sons, Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ανέφερε ότι αρκετοί είναι αυτοί που θα ρωτήσουν για μεσαίες ή πιο οικονομικές κατηγορίες, ιδιαίτερα όταν θα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγή ελαστικών.

«Ενώ προτού εκτοξευθεί το κόστος των τιμών και φανεί στην αγορά μία γενικότερη ακρίβεια οι οδηγοί επέλεγαν συνήθως την premium μάρκα, πλέον αναζητούν εναλλακτικές επιλογές, ζητώντας τη δεύτερη ή ακόμα και την τρίτη μάρκα, καθώς πλέον είναι πιο προσεκτικοί στα έξοδά τους», επεσήμανε σχετικά, διευκρινίζοντας ότι οι πιο οικονομικές μάρκες δεν είναι κακής ποιότητας.

«Όπως και στα ελαστικά, έτσι και στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, όπως λάδι μηχανής, φίλτρα, φρένα, οι ιδιοκτήτες ενδέχεται να επιλέξουν πιο προσιτές μάρκες, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμα για τους ίδιους χρήματα», πρόσθεσε ο κ. Καποδίστριας.

Πιο συχνό το σέρβις το καλοκαίρι
Οι προγραμματισμένες διακοπές του καλοκαιριού ή/και οι συχνές μακρινές διαδρομές/αποστάσεις (για θάλασσα ή βουνό), αλλά και οι ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ψύξη του αυτοκινήτου ή στα ελαστικά, ωθούν τους οδηγούς στα γκαράζ σε μεγαλύτερο βαθμό κατά τους μήνες Απρίλιο-Ιούλιο, σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά.

Ο όγκος εργασιών σε εταιρείες ανταλλακτικών και συνεργεία είναι ιδιαίτερα αυξημένος αυτή την περίοδο, μιας και η συντήρηση ή επισκευή ενός αυτοκινήτου αυτούς τους μήνες καθίσταται επιτακτική ανάγκη.

Καλύτερα φθηνότερα ανταλλακτικά, παρά αναβολή
Οι εταιρείες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα της αγοράς, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές σε ανταλλακτικά, προκειμένου να ικανοποιήσουν όλα τα πορτοφόλια.

Όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ως εταιρεία ανταλλακτικών, η Chr. Kapodistrias & Sons φροντίζει να παρέχει διάφορες επιλογές στους καταναλωτές, με εναλλακτικές μάρκες, τονίζοντας ότι οι απανωτές αυξήσεις έχουν απορροφηθεί από τις εταιρείες σε μεγάλο βαθμό, με τις ανατιμήσεις να επιβάλλονται με προσοχή και εκεί που δικαιολογούνται.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι προτείνεται η συντήρηση ή επισκευή ενός αυτοκινήτου με φθηνότερα brands ανταλλακτικών παρά η αναβολή για να συντηρηθεί αργότερα με μία premium μάρκα.

«Καλύτερα να μην αναβάλεις το σέρβις και να προχωρήσεις στη συντήρηση με πιο οικονομικές επιλογές, παρά να το καθυστερήσεις για να επιλέξεις αργότερα premium μάρκες ανταλλακτικών», υπογράμμισε ο κ. Καποδίστριας.

Βέβαια, οι οδηγοί δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι πιθανόν λίγες εβδομάδες ή μερικούς μήνες μετά τις διακοπές να χρειαστεί να επισκεφθούν ένα συνεργείο αυτοκινήτων, σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάποια προβλήματα, αν έχει γίνει έντονη χρήση, η οποία μειώνει τη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών ή έχει ξεπεραστεί η χιλιομετρική απόσταση που απαιτείται μέχρι το επόμενο σέρβις.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών