MERIDIANBET: Κερδίζει το στοίχημα της προσφοράς στην κοινωνία και το περιβάλλον

Τη σημασία που έχει για την Meridianbet, η προσφορά στην κοινωνία, στον άνθρωπο και το περιβάλλον, αναδεικνύει μέσα από τη συνέντευξή της στο InBusinesNews, η Χρυσοθέμη Βαλανίδου Θωμά, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας που πρωταγωνιστεί στον κλάδο του στοιχήματος διεθνώς. Αναλύει ταυτόχρονα τους τρόπους με τους οποίους δρουν ως εταιρεία, ώστε να εφαρμόζεται αποτελεσματικά πολιτική ασφαλούς παιχνιδιού, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει συγκεκριμένα τι πράττουν με τους λεγόμενους προβληματικούς παίκτες, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν αφήνουν τίποτα στην … τύχη του, παρά μόνο την ίδια την τύχη.

Ηγείστε μιας εταιρείας η οποία πρωταγωνιστεί στον κλάδο του στοιχήματος. Πείτε μας λίγα λόγια για τη φιλοσοφία και τις προτεραιότητές σας.

H Meridian είναι μια διεθνής στοιχηματική εταιρεία ιδρυθείσα το 2001, με λειτουργία σε πάνω από 30 χώρες ανά το παγκόσμιο όπου παρέχει διασκεδαστική και υπεύθυνη εμπειρία στοιχήματος ανά το παγκόσμιο. Meridian Gaming Group αντιπροσωπεύει έναν όμιλο εταιρειών που λειτουργούν με την εμπορική ονομασία Meridianbet ή Meridian, έναν εγκαθιδρυμένο όμιλο αθλητικών στοιχημάτων, που δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε διεθνής αγορές σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Στη Κύπρο συγκεκριμένα η εταιρεία αδειοδοτείται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων με άδεια λειτουργίας πρακτορείων στοιχημάτων και διαδικτυακού στοιχήματος. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2012 και έλαβε άδεια το 2018, με έδρα τη Λεμεσό στην Κύπρο.

Η Meridian δίνει πιστά το παρόν της στο στοιχηματικό τομέα στην Κύπρο εδώ και χρόνια, έχοντας ακολουθήσει το δρόμο που έχει ήδη ανοίξει τόσο διεθνώς όσο και σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης (κυρίως της Νοτιοανατολικής Ευρώπης) και των Βαλκανίων. Με υψηλά εκπαιδευμένο προσωπικό και ανεπτυγμένο δόγμα όσο αφορά την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομές δραστηριότητες (AML) και υπεύθυνο στοίχημα. Η εταιρεία έχει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις νέες ασφαλέστερες κανονιστικές εξελίξεις στην αγορά των αθλητικών στοιχημάτων, μέσω των πρακτορείων καθώς και διαδικτυακά και της υψηλής συχνότητας των ρυθμιστικών αλλαγών στην συνεχώς εξελισσόμενη αγορά.

Προτεραιότητες μου λοιπόν είναι η ευθύνη που έχει η εταιρείας μας προς τους πελάτες και η προσφορά προς την κοινωνία, το περιβάλλον και τον αθλητισμό. Επίσης, η συνεχόμενη εκπαίδευση του προσωπικού, η ισότητα και οι ίσες ευκαιρίες στο χώρο εργασίας.

Η εταιρεία έχοντας λοιπόν τεράστια ευθύνη προς τους πελάτες της, έχει εφαρμόσει και αναπτύξει πολιτική ασφαλούς παιχνιδιού, βασισμένη στις ακόλουθες βασικές αρχές για την ασφάλεια των παικτών και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Ασφάλεια του στοιχήματος, Προστασία από τον εθισμό στο αθλητικό στοίχημα, Προστασία ανηλίκων.

Το προσωπικό μας είναι σωστά καταρτισμένο, εκπαιδευμένο και υπεύθυνο και δουλεύοντας σε ομαδικό πνεύμα, ακολουθεί πίστα τη πολιτική αυτή.

Μπορεί να υπάρξει τελικά υπεύθυνο στοίχημα και ελεγχόμενη στοιχηματική δραστηριότητα ή είναι μύθος;

Φυσικά υπάρχει υπεύθυνο στοίχημα ή διαφορετικά ασφαλές παιχνίδι και τρόποι αντιμετώπισής του. Η αλήθεια είναι αρκετοί παίκτες έχουν ξεφύγει κατά καιρούς στο θέμα τζόγου και μετατρέπονται σε προβληματικούς παίκτες.

Οφείλουμε και έχουμε υποχρέωση όσοι ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο κομμάτι των στοιχημάτων και των τυχερών παιγνίων όλα όσα φορούν το τι καθορίζει κάποιον προβληματικό παίκτη, πως μπορούμε να τον αναγνωρίζουμε, πως να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις και όλους τους τρόπους αντιμετώπισης. Το σημαντικότερο όμως, όπως και κάνουμε να παρέχουμε προστασίας από την αρχή, συνεχόμενη ενημέρωση και εκπαίδευση σε προσωπικό και πελάτες.

Εφαρμόζουμε χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα τεχνολογίας, ειδικές πλατφόρμες για την εφαρμογή ορίων στοιχήματος, διαλειμμάτων και την επιλογή αυτό-αποκλεισμού.

Ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Προσφέρουμε, χρήσιμα εργαλεία για τη διαχείριση της στοιχηματικής δραστηριότητας. Επίσης, έχουμε Εξειδικευμένη ιστοσελίδα σχετικά για το ασφαλές παιχνίδι https://meridianbet.com.cy/metra/ Προτρέπουμε το κοινό Σε περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμπεριφορά τους και τα όρια που επιβάλλονται από τον εαυτό τους, να μεταβούν στη διεύθυνση https://safergambling.gov.cy/ και να ξεκινήσουν τα εργαλεία αυτοαξιολόγησης. Τα αθλητικά στοιχήματα είναι για διασκέδαση και όχι τρόπος απόκτησης χρημάτων.

Ως εταιρεία πάντως έχετε στο ενεργητικό σας μια ιδιαίτερα έντονη κοινωνική και περιβαλλοντική δραστηριότητα. Μιλήστε μας γι’ αυτήν;

Ο εθελοντισμός και η κοινωνική και περιβαλλοντική δραστηριότητα αποτελεί καθήκον για την Meridian που διαχρονικά μέσα από τις εκστρατείες και την προσφορά της παρουσιάζει παγκοσμίως σε όλες τις χώρες λειτουργίας της ένα αξιοθαύμαστο έργο.

Η κοινωνική ευθύνη είναι πρώτος μας στόχος και το αποδεικνύουμε. Είμαστε δίπλα στην κοινωνία και στις ευάλωτες ομάδες. Μέσα από το έργο μας αυτό θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλο το κόσμο και να συνεισφέρουμε με τον κάθε τρόπο.

Η Meridian διαχρονικά με την προσφορά της προς την κοινωνία παρουσιάζει παγκοσμίως σε όλες τις χώρες λειτουργίας της ένα αξιοθαύμαστο έργο που έχει πάνω από όλα ένα κύριο στόχο, την ευαισθητοποίηση του κοινού ούτως ώστε ο εθελοντισμός και η προσφορά να γίνει επιτέλους ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Διαχρονικά διοργανώσαμε εκστρατείες παρέα με οργανισμούς που έχουν μέλημα να βοηθήσουν άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, δώσαμε φαγητό σε άστεγους, λάβαμε μέρος σε δενδροφυτεύσεις καταπολεμώντας τις πυρκαγιές, στηρίξαμε τους τετράποδους φίλους μας στέλνοντας τους τροφή, υιοθετήσαμε ακόμα και πολική αρκούδα γιατί η συνεισφορά δεν έχει να κάνει ούτε με ων, ούτε με φύλο.

Ως μια από τις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες δηλώνουμε περήφανοι για την συμμετοχή μας στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (United Global Compact), στο "WWF" (World Wildlife Fund) και σε πολλούς άλλους οργανισμούς.

Είναι προφανές σε όλους πως η ζωή στον πλανήτη μας εξαρτάται άμεσα από το φυσικό περιβάλλον και όσα αυτό μας προσφέρει. Έτσι λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να βοηθήσουμε φυτεύοντας δέντρα, καθαρίζοντας παραλίες και δημόσιους χώρους. Είμαστε κάτοχοι πιστοποιητικού. Έχουμε ευθύνη στο περιβάλλον και στον πλανήτη μας σε αυτό ζούμε και εμείς. Νερό, οξυγόνο, δέντρα, φυτά είναι βασικοί άξονες χωρίς τους οποίους το ανθρώπινο γένος δεν μπορεί να επιβιώσει. Αυτά εξασφαλίζουν την επιβίωση, την υγεία και την ευεξία.

Ποια projects ΕΚΕ τρέχετε αυτή τη στιγμή και ποιες οι σκέψεις σας γύρω από αυτά;

Έχουμε μια οργανωμένη ομάδων εθελοντών που διοργανώνει διάφορες ενέργειες με φιλανθρωπικό σκοπό σε εβδομαδιαία βάση.

Όπως έχω αναφέρει πιο πάνω στόχος η στήριξη της κοινωνίας και περιβάλλοντος. Προσφορά στον αθλητισμό, στο συνάνθρωπο και τα ζώα.

Θέλουμε να αφήσουμε το μήνυμα ότι κάνεις δεν είναι μόνος/η και τίποτα δεν είναι αδύνατο, όλες η εταιρείες μπορούν να προσφέρουν και να ενισχύσουν την Εταιρική Υπευθυνότητα της κάθε εταιρείας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι. Το θεωρούμε ως μια πολιτική της εταιρείας στην οποία μπορεί να περιλαμβάνονται διάφορες εκδηλώσεις, δωρεές, φιλανθρωπικές οργανώσεις ή πραγματική εθελοντική εργασία. Δίνουμε συνεχώς χείρα βοηθείας όπου χρειάζεται και θα συνεχίσουμε.

Η εταιρεία σας θα είναι χορηγός και στο 15ο Συνέδριο Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας. Ποιοι οι στόχοι σας και γιατί αποφασίσατε να είστε χορηγοί αυτού του μεγάλου γεγονότος;

Ο όρος εταιρική κοινωνική ευθύνη αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Οι επιχειρήσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εταιρική κοινωνική ευθύνη, άρα ξεκινώντας από αυτό θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε ευθύνη, και με τη συμμετοχή μας αυτή θέλουμε να το τονίσουμε ότι όλες η εταιρείες/επιχειρήσεις δεν πρέπει να παίρνουν ή εισπράττουν μόνο άλλα να προσφέρουν, «σπάζοντας όλα τα ταμπού» και έχοντας ως βασικές αξίες τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής.

Πρέπει να υπάρχει συνεχόμενη ενημέρωση και όλοι να βοηθούμε. Κάθε εταιρεία/ επιχείρηση αυτό πρέπει να κάνει. Οφείλει να αναγνωρίζει την ευθύνη που της αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Πρέπει να ξέρει που και πως μπορούν να βοηθήσει, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενη από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης της.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου