Εταιρείες και οργανισμοί που βάζουν χρήμα και προσφέρουν υπηρεσίες στο «κτίΖΩ»

Αρωγούς στην πιο δραστική παρέμβαση στη στέγαση που έγινε εδώ και 50 χρόνια και αφορά στο Σχέδιο Χορηγιών για Υφιστάμενες Πολυκατοικίες σε Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων «ΚτίΖΩ», καθιστά το Υπουργείο Εσωτερικών εταιρείες, ιδιωτικούς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, προς περαιτέρω στήριξη της μεγάλης προσπάθειας του κράτους για την εξασφάλιση ασφαλούς και αξιοπρεπούς στέγης για τους δικαιούχους διαμερισμάτων σε προσφυγικούς συνοικισμούς.

Συγκεκριμένα, και στο πλαίσιο της σύστασης του κοινωνικού δικτύου στήριξης του Σχεδίου «κτίΖΩ» που πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, έχει μέχρι στιγμής εξασφαλιστεί από ιδιωτικές χορηγίες ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο μάλιστα πρόκειται να αυξηθεί, καθώς και άλλοι οργανισμοί και εταιρείες πέραν των όσων το έχουν ήδη πράξει, έχουν δεσμευτεί να συνεισφέρουν και αναμένεται η από πλευράς τους επίσημη απόφαση και ανακοίνωση.

Τα χρήματα αυτά θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν στοχευμένα και βάσει κριτηρίων που τέθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη πρόσθετων αναγκών για όσους δικαιούχους του «ΚτίΖΩ» αποδεδειγμένα χρήζουν οικονομικής ή άλλης στήριξης κατά τη διάρκεια της προσωρινής διαμονής σε άλλους χώρους, μέχρι να μπορέσουν να εγκατασταθούν στα νέα τους διαμερίσματα. Θα λειτουργήσουν δηλαδή, ως επικουρική βοήθεια πέραν της κρατικής στήριξης.

Μέχρι στιγμής, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, έχει προσφερθεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TechIsland το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, ενώ η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου έχει προσφέρει το χρηματικό ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ώρα, το Δίκτυο SupportCy, έθεσε τους εθελοντές του στη διάθεση των ενοίκων που θα χρειαστούν βοήθεια, ενώ και εταιρείες-μέλη του θα συνδράμουν σε είδος.

Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται και η βοήθεια που παρέχεται από την Τράπεζα Κύπρου και τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης, που θα συμβάλουν για να προσφέρουν χρηματοδότηση σε δικαιούχους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Σχέδιο «κτίΖΩ».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για το Υπουργείο Εσωτερικών κρίνεται ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κατάλογος των δωρητών, αλλά και το είδος της βοήθειας που προσφέρουν εταιρείες και οργανισμοί εμπλουτίζεται συνεχώς, καθότι υποβοηθείται και επιτυγχάνεται έτσι ο στόχος της επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου.

Επισημαίνεται πως της σύστασης του κοινωνικού δικτύου στήριξης του Σχεδίου «κτίΖΩ», σε πρώτη φάση θα επωφεληθούν οι δικαιούχοι ένοικοι-στη βάση της σχετικής αξιολόγησης που έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών- των πρώτων είκοσι πολυκατοικιών, οι οποίες κρίθηκαν ως άμεσα κατεδαφιστέες και κάποιων εκ των οποίων η εκκένωση έχει ήδη αρχίσει.

Δειτε Επισης

Νέο ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση €200.000 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Σεμινάριο Harris Kyriakides: «Latest Developments in Banking Litigation»
Έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»-Τα σχέδια που έρχονται
Έκκληση ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. προς βουλευτές: Μην επιβραβεύσετε την ανισότητα, προστατέψτε τους ασθενείς
Σημαντικό βήμα για επέκταση του παγκόσμιου δικτύου του AUB Mediterraneo-Υπέγραψε MoU με το Πανεπιστήμιο Jiliang Κίνας
Καινοτόμα φωτονικά κυκλώματα για τα δίκτυα 6G-Νέο έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση ΙδΕΚ
EY Κύπρου και CIM Cyprus Business School ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν το πρόγραμμα EY Learn & Earn
Partners: 30 χρόνια πορείας, δημιουργίας και αλλαγής στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας στην Κύπρο
Από τη Λεμεσό στον χάρτη της παγκόσμιας ναυτιλίας