Εταιρείες και οργανισμοί που βάζουν χρήμα και προσφέρουν υπηρεσίες στο «κτίΖΩ»

Αρωγούς στην πιο δραστική παρέμβαση στη στέγαση που έγινε εδώ και 50 χρόνια και αφορά στο Σχέδιο Χορηγιών για Υφιστάμενες Πολυκατοικίες σε Κυβερνητικούς Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων «ΚτίΖΩ», καθιστά το Υπουργείο Εσωτερικών εταιρείες, ιδιωτικούς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, προς περαιτέρω στήριξη της μεγάλης προσπάθειας του κράτους για την εξασφάλιση ασφαλούς και αξιοπρεπούς στέγης για τους δικαιούχους διαμερισμάτων σε προσφυγικούς συνοικισμούς.

Συγκεκριμένα, και στο πλαίσιο της σύστασης του κοινωνικού δικτύου στήριξης του Σχεδίου «κτίΖΩ» που πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, έχει μέχρι στιγμής εξασφαλιστεί από ιδιωτικές χορηγίες ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο μάλιστα πρόκειται να αυξηθεί, καθώς και άλλοι οργανισμοί και εταιρείες πέραν των όσων το έχουν ήδη πράξει, έχουν δεσμευτεί να συνεισφέρουν και αναμένεται η από πλευράς τους επίσημη απόφαση και ανακοίνωση.

Τα χρήματα αυτά θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν στοχευμένα και βάσει κριτηρίων που τέθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη πρόσθετων αναγκών για όσους δικαιούχους του «ΚτίΖΩ» αποδεδειγμένα χρήζουν οικονομικής ή άλλης στήριξης κατά τη διάρκεια της προσωρινής διαμονής σε άλλους χώρους, μέχρι να μπορέσουν να εγκατασταθούν στα νέα τους διαμερίσματα. Θα λειτουργήσουν δηλαδή, ως επικουρική βοήθεια πέραν της κρατικής στήριξης.

Μέχρι στιγμής, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, έχει προσφερθεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TechIsland το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, ενώ η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου έχει προσφέρει το χρηματικό ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ώρα, το Δίκτυο SupportCy, έθεσε τους εθελοντές του στη διάθεση των ενοίκων που θα χρειαστούν βοήθεια, ενώ και εταιρείες-μέλη του θα συνδράμουν σε είδος.

Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται και η βοήθεια που παρέχεται από την Τράπεζα Κύπρου και τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης, που θα συμβάλουν για να προσφέρουν χρηματοδότηση σε δικαιούχους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Σχέδιο «κτίΖΩ».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για το Υπουργείο Εσωτερικών κρίνεται ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κατάλογος των δωρητών, αλλά και το είδος της βοήθειας που προσφέρουν εταιρείες και οργανισμοί εμπλουτίζεται συνεχώς, καθότι υποβοηθείται και επιτυγχάνεται έτσι ο στόχος της επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου.

Επισημαίνεται πως της σύστασης του κοινωνικού δικτύου στήριξης του Σχεδίου «κτίΖΩ», σε πρώτη φάση θα επωφεληθούν οι δικαιούχοι ένοικοι-στη βάση της σχετικής αξιολόγησης που έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών- των πρώτων είκοσι πολυκατοικιών, οι οποίες κρίθηκαν ως άμεσα κατεδαφιστέες και κάποιων εκ των οποίων η εκκένωση έχει ήδη αρχίσει.

Δειτε Επισης

Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας-€10.000 ανά επιχείρηση με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους
Σε εξέλιξη το live link στην Αθηένου… Cyta και Super FM γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (pics)
Τo Andrey & Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το έργο «Reclaimed Waters: A Reflection on Sea Pollution»