Φουντώνουν οι εξελίξεις στη δημιουργία νέου mall στη Λεμεσό

Κινητικότητα καταγράφεται τους τελευταίους μήνες όσον αφορά στην ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου στην ανατολική Λεμεσό.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς Atterbury για επέκταση στη Λεμεσό, η οποία έγινε γνωστή τον περασμένο Ιανουάριο μέσω του μηνύματος του Henk Deist, CEO της Atterbury Europe, μία νέα εξέλιξη έρχεται να πυροδοτήσει τη φημολογία για τη δημιουργία νέου mall στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι το InBusinessNews είχε επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της Atterbury στην Κύπρο, με την Atterbury Europe να χαρακτηρίζει ελκυστική την αγορά της Λεμεσού, διαβλέποντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Αίτηση για οργανωμένο εμπορικό κέντρο

Σε μία πρόσφατη εξέλιξη, σύμφωνα με την «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, η οποία αναδημοσίευσε πληροφορία που μετέδωσε πρόσφατα το Κανάλι 6, έχει γνωστοποιηθεί ότι θα υποβληθεί αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση του τοπικού σχεδίου Λεμεσού για ανάπτυξη που αφορά οργανωμένο εμπορικό κέντρο.

Διαβάστε εδώ: «Φλερτ» Atterbury στη Λεμεσό-Νέα επένδυση και πληροφορίες για mall

Η γνωστοποίηση έχει τοποθετηθεί στην πρόσοψη μεγάλου τεμαχίου επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, πλησίον της διασταύρωσής της με την Αγίου Αθανασίου, με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2023.

Σημειώνεται ότι το τεμάχιο βρίσκεται πλησίον της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Αθανασίου, των κεντρικών γραφείων εταιρειών τεχνολογίας και εμπορικών καταστημάτων, ενώ αναμένεται να προσελκύσει κατοίκους της περιοχής και δη της ανατολικής Λεμεσού, νοουμένου ότι τοποθετείται κοντά σε οικιστική ζώνη.

Με βάση την εν λόγω γνωστοποίηση, έγγραφες παραστάσεις από επηρεαζόμενους μπορούσαν να υποβληθούν στην Πολεοδομική Αρχή σε διάστημα ενός μηνός από τη δημοσιοποίησή της, ενώ τονίζεται ότι η παρέκκλιση για την οποία υποβάλλεται η αίτηση αφορά στην ίδια τη δημιουργία εμπορικού κέντρου.

Στη Λευκωσία η εξέταση της αίτησης

Πληροφορίες της «Επιχειρηματικής Λεμεσού» του ΕΒΕ Λεμεσού αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί στο Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας προκαταρκτικό ερώτημα για την ανάπτυξη, αλλά λόγω του είδους της, θα εξεταστεί στα κεντρικά γραφεία, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί κυκλοφοριακή μελέτη, δεδομένου ότι η ανάπτυξη βρίσκεται στα σύνορα των δήμων Μέσας Γειτονιάς και Αγίου Αθανασίου και θα πρέπει να διανοιχθεί οδικό δίκτυο, προς όφελος και των δύο δήμων.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το InBusinessNews τον περασμένο Φεβρουάριο, στα πλάνα της Atterbury, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το Mall of Cyprus μαζί με το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα, καθώς και το Mall of Engomi, ετοιμάζει επέκταση στη Λεμεσό.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε πριν μερικά χρόνια η απόκτηση τεμαχίου πλησίον του Jumbo, στην περιοχή Λινόπετρας, εντός του Δήμου Αγίου Αθανασίου, χωρίς να υπάρξει θετική κατάληξη.

Με βάση πάντα τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει ήδη κρούση σε μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και της εστίασης για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο μεγάλο πρότζεκτ.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι ενδεχομένως να απαιτείται η διενέργεια μελέτης για τις εμπορικές επιπτώσεις από τη λειτουργία δεύτερου mall στη Λεμεσό, όπως ανέφερε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» πηγή που γνωρίζει καλά τα πολεοδομικά δεδομένα, καθώς ενδεχομένως να υπάρξουν επιπτώσεις σε εμπορικές οδούς της πόλης.

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία