Στη χέρια της Κυβέρνησης τα στοιχεία που ζήτησε από ΗΠΑ για τις κυρώσεις

Στα χέρια της Κυβέρνησης βρίσκονται από χθες τα στοιχεία που ζήτησε η Λευκωσία αναφορικά με τη συμπερίληψη κυπριακών νομικών και Κύπριων φυσικών προσώπων-δικηγόροι, λογιστές και τα γραφεία τους- στην τελευταία λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για ένα ογκωδέστατο χαρτοφυλάκιο 800 σελίδων.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης, η οποία επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα και διά στόματος του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες που θα «καθαρίσουν» διά παντός το όνομα της Κύπρου.

«Έχουμε ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία, σε σχέση με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, και θεωρώ ότι ως Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να πράξουμε, και αυτό πράττουμε, ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να μην δημιουργείται η οποιαδήποτε σκιά σε σχέση με τη χώρα μας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα χθες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε σχετικές αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο ενδεχομένως και στην επόμενη συνεδρία του Σώματος. «Σύντομα να αναμένετε να ακούσετε και κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις από πλευράς της Κυβέρνησης, ενδεχομένως και στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο, σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα», είπε ο Πρόεδρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την στιγμή που προέβαινε στις συγκεκριμένες δηλώσεις, τα στοιχεία από τις ΗΠΑ δεν είχαν ακόμη παραληφθεί.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προώθησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα κράτη μέλη τις προτάσεις της για το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η πρώτη συζήτηση για το 11ο πακέτο κυρώσεων θα γίνει την Τετάρτη στη συνάντηση των Μόνιμων Αντιπροσώπων (COREPER), με το πακέτο να εστιάζει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κυρώσεων, καθώς και πώς μπορεί να αποφευχθεί η παράκαμψή τους.

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Πώς διαχειριστήκαμε επιτυχώς τις κρίσεις και η ανάγκη για υγιή δημόσια οικονομικά
Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κεραυνός-Τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη 3,30%
Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.