Στα σκαριά μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο κοντά στο Nicosia Mall

Την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 56MW στον Δήμο Λακατάμιας προγραμματίζει η εταιρεία Soletus Ltd. Το έργο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος, καθώς έχει ήδη κατατεθεί η μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Η εταιρεία προτίθεται να αναπτύξει φωτοβολταϊκό πάρκο 80.586 συλλεκτών, η ισχύς του οποίου θα ανέρχεται στα 56 MWp με αποθήκευση ισοδύναμης ισχύος 10 MW και 20 MWh.

Σε τεμάχιο 816.985 τ.μ. στη Λακατάμια
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη, το φωτοβολταϊκό πάρκο προτείνεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Λακατάμιας, σε τεμάχιο με συνολικό εμβαδό 816.985 τ.μ.

fotovoltaikolakatamia2

Τα τεμάχια χαρακτηρίζονται ως Ζώνη Προστασίας (Δα3), όπου ο ανώτατος συντελεστής δόμησης είναι 0,05 και το ποσοστό κάλυψης είναι 0,05 ή 0,5%. Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι προσβάσιμες μέσω των υφιστάμενων εγγεγραμμένων δρόμων.

Η ανάπτυξη χωροθετείται στα όρια του Δήμου Λακατάμιας,στην ενορία Αρχαγγέλου - Ανθούπολης, βορειοανατολικά του Nicosia Mall.

fotovoltaikolakatamia

Το τεμάχιο εφάπτεται σε οδικό δίκτυο, δηλαδή τον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Τροόδους, στο νοτιοδυτικό μέρος του, ενώ το βόρειο μέρος του τεμαχίου βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πλαισίων (φωτοβολταϊκό πάρκο) με αποθήκευση.

Όσον αφορά τα βασικά στοιχεία του έργου, η ισοδύναμη ισχύς του σε πλήρη ανάπτυξη και με πλήρη παραγωγή θα ανέρχεται σε 56 MWp. Ο αριθμός των πλαισίων του φωτοβολταϊκού πάρκου αναμένεται να είναι 80.586, τύπου Trina 690 Wp Bifacial ή ισοδύναμα.

Δειτε Επισης

Λουίς Ντε Γκίντος: Εντυπωσιακή βελτίωση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Intergaz: Σφραγίδα πενήντα χρόνων στον τομέα της ενέργειας-Ορόσημο για τη νέα εποχή στον κλάδο
Hellenic Bank Partnership Stories: ANCALA Partners LLB
Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο
Με αναβάθμιση οικονομίας και τραπεζών, σφυρίζουν λήξη της κρίσης του 2013 οι Moody’s
Πανίκος Νικολάου: Ξανά σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η Τράπεζα Κύπρου
Moody's: Μετά τη χώρα αναβάθμισαν Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
FML Ship Management: «Απόπλους» για τον διευθυντή της εταιρείας Sunil Kapoor
Λιμάνι Λεμεσού: Ιδανικό κέντρο εξυπηρέτησης του τομέα ενέργειας
Η διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από Moody’s