Gloria Jean's Coffees: Γκουρμέ καφές, άριστη εξυπηρέτηση και νέα ροφήματα

Ο γκουρμέ καφές και η άριστη εξυπηρέτηση ήταν ο σκοπός των Gloria Jean's Coffees από το 1979. Από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε η Gloria Jean Kvetko στο Σικάγο του Ιλινόις μέχρι τα 600+ καταστήματα σε 40 χώρες που λειτουργούν σήμερα, o αμετάβλητος στόχος της αλυσίδας είναι να διατηρήσει την ποιότητα του καφέ σε συνδυασμό με την καλύτερη εξυπηρέτηση, προσφέροντας μια εκτεταμένη ποικιλία από ζεστά και κρύα ροφήματα καφέ και signature chillers, τα οποία παρασκευάζονται με πολύ μεράκι από έμπειρους baristas.

Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Gloria Jean’s Coffees στην Κύπρο άνοιξε το 2006 και σήμερα αριθμεί συνολικά 12 καφετέριες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγία Νάπα με 90+ άτομα προσωπικό. Tα Gloria Jean’s Coffees είναι επίσης η πρώτη αλυσίδα καφέ που λάνσαρε παιδότοπους στις καφετέριες, με ιδιαίτερη επιτυχία, προσφέροντας μενού ροφημάτων για παιδιά και pet friendly χώρους παγκύπρια.

Κομβικός σταθμός στην περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας ήταν η πρόσφατη εξαγορά της από τον Όμιλο Λανίτη. To NEW ERA της αλυσίδας κάτω από την νέα ιδιοκτησία κάνει και επίσημα το ντεπούτο της με το άνοιγμα του Gloria Jean’s Coffees στο Fasouri Watermania Waterpark στην Λεμεσό από τον Μάιο του 2023.

Blends, Single Origin χαρμάνια και Κοινωνική Ευθύνη

Τα Gloria Jean’s Coffees παγκόσμια σερβίρουν δικά τους χαρμάνια καφέ 100% Αrabica με προέλευση από Kεντρική, Νότιο Αμερική και Ινδονησία, από φάρμες καφέ που πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές. Τα roasting facilities της αλυσίδας βρίσκονται σε Αυστραλία και Ντουμπάι - γεωγραφικές θέσεις κλειδιά, για να εξυπηρετούν όλα τα Gloria Jean’s Franchise markets παγκόσμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο διεθνών διακρίσεων η αλυσίδα έχει βραβευτεί αρκετές φορές τόσο για την ποιότητα του καφέ που προσφέρει όσο και για την κοινωνική της δράση μέσω του παγκόσμιου οργανισμού «With Heart Foundation» όπου έχει βοηθήσει πολλές κοινότητες σε χώρες παραγωγής καφέ.

Το signature blend των Gloria Jean’s Coffees είναι το Special Espresso Blend που έχει προέλευση από Νικαράγουα, Κολομβία και Σουμάτρα, έχει την τέλεια ισορροπία τόσο σε άρωμα αλλά και σε ένταση. Μέσα στο καλοκαίρι, η αλυσίδα θα προσθέσει ακόμη μια επιλογή χαρμανιού single origin, πιο χαμηλό σε ένταση και πιο απαλό σε άρωμα που θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους λάτρεις του cold brew.

gl2

Νέες τάσεις και αλλαγές στον καταναλωτή

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας του καφέ είχε μεγάλη ανάπτυξη σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλλά και το άνοιγμα μικρών specialty coffee shops όπως επίσης και ο τομέας του delivery ιδιαίτερα τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ο κόσμος αρχίζει να εκπαιδεύεται και εκτιμά ακόμη περισσότερο τον καλό καφέ και είναι πλέον πιο επιλεκτικός σε ότι αφορά την ποιότητα αλλά και το προφίλ του χαρμανιού που επιλέγει να απολαύσει.

Αν και ο τομέας του delivery συνεχίζει να αναπτύσσεται, στα Gloria Jean’s Coffees βλέπουμε ότι οι πελάτες μας συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν σαν destination place, ως ένα χώρο όπου θα συναντηθούν με φίλους, την οικογένεια τους ή για να δουλέψουν και να κάνουν επαγγελματικές συναντήσεις.

Στόχοι, νέα προϊόντα και νέα καταστήματα

Υπάρχουν οι μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι επέκτασης του δικτύου της αλυσίδας στην Κύπρο βάσει των προδιαγραφών του Gloria Jean’s Coffees International. Στο άμεσο μέλλον εστιάζουμε σε στοχευμένη επέκταση, όπως η νέα καφετέρια στο Fasouri Watermania Waterpark στη Λεμεσό, ενώ παράλληλα προχωρούμε σε αναδιάρθρωση του δικτύου, με σταδιακή αναβάθμιση των υφιστάμενων σημείων πώλησης. Επίσης, στόχος των Gloria Jean’s παγκύπρια είναι η συνεχής αναβάθμιση στην εξυπηρέτηση των πελατών μας τόσο στα καταστήματα μας αλλά και μέσω των πλατφόρμων διανομής Foody, Wolt και Βοlt.

Το καλοκαίρι πέρα από την νέα επιλογή χαρμανιού Single Origin θα εντάξουμε και τα ολοκαίνουργια Fruit Fusers. Τα Fruit Fusers είναι ροφήματα παρασκευασμένα από φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα με φυσική καφεΐνη, soda water, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χαμηλά σε θερμίδες και φυσικά naturally refreshing!

gl3

Στοιχεία επικοινωνίας:
www.gloriajeanscoffees.com.cy

info@gloriajeans.com.cy

P.O.Box: 50203, 3602 Lemesos

Tel: +357 25 430810 Fax: +357 25820474

Δειτε Επισης

Νέα εποχή στην οικοδομική βιομηχανία με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Κουμής-Προϋποθέσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά
Η Celestyal υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports
O John Malkovich συζητά με τον Alexander Weinstein και το κοινό-«Η Κύπρος μπορεί να γίνει η επόμενη Αvignon»(vid)
Great Sea Interconnector: Τρέχει η μελέτη κόστους-οφέλους, προειδοποιεί για τις εκκρεμότητες ο ΑΔΜΗΕ
Λουκιανός Μιχαήλ: Η επένδυση της CyView σε πράσινες πρακτικές και οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας
Zsuzsa Trubek: Το φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο της Wizz Air και ο ρόλος της Κύπρου
Προχωρά το rebranding της Κύπρου-Οι ενέργειες που θα γίνουν, οι τομείς και οι χώρες εστίασης