Foster+Partners: Το αρχιτεκτονικό γραφείο πίσω από το Larnaka Land of Tomorrow

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το μεγαλεπίβολο έργο Land of Tomorrow το οποίο θα... ξανασυστήσει τη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μεικτή ανάπτυξη σε 400 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, που φέρνει τη σφραγίδα ενός διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου, του Foster + Partners.

Το γραφείο απαριθμεί στο χαρτοφυλάκιό του μια πληθώρα από εμβληματικά έργα στις πέντε ηπείρους. Οι ΗΠΑ, η Νότιος Αφρική, η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Βραζιλία και η Σαουδική Αραβία, είναι μόνο μερικές από τις χώρες που εμπιστεύτηκαν το Foster + Partners. Είναι το γραφείο που βρίσκεται πίσω από τα headquarters της Apple στην Καλιφόρνια και το Εθνικό Μουσείο Zayed στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχετικά με το Land of Tomorrow, σχεδιάστηκε με γνώμονα την πλούσια ιστορία της πόλης, αλλά και την αειφόρο ανάπτυξη, και θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά, τουριστικά έργα, γραφεία και χώρους επιχειρήσεων, χώρους αθλητισμού, διασκέδασής και ψυχαγωγίας, καθώς και εμπορικές αναπτύξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Larnaka Land of Tomorrow: Το έργο ορόσημο που μεταμορφώνει την πόλη (pics)

Land of Tomorrow: Ένα όραμα που γίνεται πράξη και ξανασυστήνει τη Λάρνακα (vid)

Κ. Κουμής: Θέλουμε να βλέπουμε τους προορισμούς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους

Οι συντελεστές του Land of Tomorrow

Οραματιστής του Land of Tomorrow είναι ο Όμιλος Πετρολίνα, ο οποίος υλοποιεί το έργο μαζί με το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο το Foster + Partners σε συνεργασία με το κυπριακό γραφείο UDS Architects. Επίσης, η εταιρεία Delfi Partners & Co ανέλαβε τον συντονισμό του όλου έργου.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners

Το Foster + Partners αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο που ιδρύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1967 από τον Norman Foster και σήμερα διαθέτει γραφεία ανά το παγκόσμιο.

Στο χαρτοφυλάκιό το απαριθμεί μια πληθώρα από εμβληματικά έργα σε διάφορα μέρη του κόσμου, μεταξύ τους οι ΗΠΑ, η Νότιος Αφρική, η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Βραζιλία και η Σαουδική Αραβία.

Μερικά από τα έργα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του Foster + Partners είναι τα εξής:

  • Το masterplan του Ελληνικού

Το masterplan του Ελληνικού αποσκοπεί στην ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Αθήνας και τη σύνδεση με το κέντρο. Αναδιαμορφώνοντας την περιοχή του παλαιού αεροδρομίου, το έργο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πάρκα, αθλητικές υποδομές, πολιτισμικές εγκαταστάσεις και υποδομές κοινής ωφελείας.

ελληνικο

  • 270 Park Avenue-Ο ουρανοξύστης της JPMorgan Chase

Το 270 Park Avenue μέχρι το 2025 που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα καταστεί η νέα υπερσύγχρονη παγκόσμια έδρα της JPMorgan Chase. Ο ουρανοξύστης μήκους 423 μέτρων και 60 ορόφων θα είναι ο μεγαλύτερος πλήρως ηλεκτρικός πύργος της Νέας Υόρκης με καθαρές μηδενικές λειτουργικές εκπομπές και εξαιρετική ποιότητα αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπερβαίνει τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας, υγείας και ευεξίας.

270
  • Τα headquarters της Apple στην Καλιφόρνια

Το Apple Park που είναι τα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια, σχεδιάστηκε με τρόπο να «τοποθετήσει τους ανθρώπους στην καρδιά του», δημιουργώντας έναν ιδανικό χώρο εργασίας για συνεχή δημιουργικότητα, καινοτομία και ευημερία.

apple_park

Το έργο είναι ανοικτό και συνδεδεμένο με τη φύση και αποτελείται από τα κτήρια: Ring Building, Steve Jobs Theatre, Fitness & Wellness Center, Visitors’ Center και South Parking τα οποία περικλείονται από το πάρκο.

  • Η επέκταση του αεροδρομίου της Μασσαλίας

Το αεροδρόμιο της Μασσαλίας στη Γαλλία προορίζεται για χρήση από εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Συγκεκριμένα, η νέα επέκταση που πραγματοποιείται θα επιτρέπει στο αεροδρόμιο να εξυπηρετεί έως και 12 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία τους.

marseille

  • Εθνικό μουσείο Zayed στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Εθνικό Μουσείο Zayed βρίσκεται στα σκαριά και πρόκειται να γίνει το επίκεντρο της Πολιτιστικής Περιοχής του νησιού Saadiyat των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σχεδιάστηκε με σκοπό να προβάλλει την ιστορία, τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό των Εμιράτων.

zayed

Δειτε Επισης

Όμιλος Λεπτός: Παραμένει πρωταθλήτρια στην πώληση ακινήτων σε ξένους υπηκόους η Πάφος
Συνεχίζει στην προεδρία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ο Ανδρέας Δημητριάδης
ΕΒΕ Πάφου: Επιτακτική η ανάγκη για δρόμο αερολιμένα-τουριστικής περιοχής Πάφου
Ετήσια αύξηση 13,1% στις άδειες οικοδομής και 16,9% στην αξία το πρώτο δίμηνο
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
Επενδυτικά ακίνητα με απόδοση σε μειωμένες τιμές από την Gordian
Συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών
Λουκιανός Μιχαήλ: Η επένδυση της CyView σε πράσινες πρακτικές και οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας
Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γκογκέν στο Ζακάκι-Ο δημόσιος κήπος της δυτικής Λεμεσού (photos)
Ανησυχία Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας για λιμάνι και μαρίνα-Ζητά ενημέρωση από Βαφεάδη