Powered by

Κ. Κουμής: Θέλουμε να βλέπουμε τους προορισμούς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους

Οι αφίξεις τουριστών στην Κύπρο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι οι πόλεις στο νησί μας ανταγωνίζονται η μία την άλλη αφού με αυτό τον ανταγωνισμό θα έχουμε μια πολύ καλύτερη Κύπρο.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Πετρολίνα η αρχιτεκτονική προσέγγιση του «Larnaka Land of Tomorrow», ο κ. Κουμής είπε πως «η Λάρνακα είναι μια πόλη που προσπαθεί να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά τουριστικά και για να το πετύχει πρέπει να έρθουν στη πόλη ακόμα πιο πολλά έργα».

Το συγκεκριμένο έργο, πρόσθεσε, «είναι πολύ μεγάλο και πολύ αξιόλογο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κινείται στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αειφόρου Ανάπτυξης που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και είναι ένα μήνυμα που πρέπει να συνεχίσει να απλώνεται παντού στην Κύπρο».

Ο κ. Κουμής αναφέρθηκε τόσο στη χρονική επέκταση του τουρισμού στην Κύπρο αλλά και στην χωρική επέκταση του. «Αυτή η χωρική επέκταση θα επιτευχθεί με έργα όπως αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα από τον Όμιλο Λευκαρίτη» είπε και πρόσθεσε πως «ο τουρισμός μέρα με τη μέρα παγκοσμίως αυξάνεται. Οι αφίξεις στη Κύπρο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, είχαμε μια τεράστια αύξηση την περίοδο 2014 – 2018 και για να συνεχίσουν να φτάνουν στο νησί μας περισσότεροι τουρίστες χρειαζόμαστε νέες τουριστικές και αξιόλογες τουριστικές περιοχές».

Εξέφρασε επίσης «ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι στο έργο συμπεριλαμβάνεται η Γαλάζια Ανάπτυξη, που περιλαμβάνεται στην Πράσινη Ανάπτυξη, δημιουργήθηκαν διαδρομές κουλτούρας, ενώ το έργο συνδέθηκε με την ιστορία της Λάρνακας».

Ο κ. Κουμής χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό για το Υφυπουργείο Τουρισμού να συνδέεται το χθες με το σήμερα γιατί πρέπει να χτίσουμε στην ιστορία μας αφού μέσω αυτής μπορούν να αναπτυχθούν διάφορες πρωτοβουλίες».

«Υπάρχει πρόθεση για δημιουργία ενός επιχειρηματικού κέντρου, κάτι που είναι επίσης σημαντικό γιατί δεν πρόκειται μόνο για ένα έργο που θα δώσει ανάπτυξη στη Λάρνακα αλλά και οι πολίτες και όλοι οι Κύπριοι θα μπορούν να το απολαμβάνουν» σημείωσε.

Τέλος, ο Υφυπουργός Τουρισμού κατέληξε στο ότι «συμμεριζόμαστε το όραμα του Ομίλου Λευκαρίτη για να κάνει τη Λάρνακα ίσως την καλύτερη πόλη της Κύπρου. Εμάς μας αρέσει να βλέπουμε τις πόλεις να ανταγωνίζονται η μία την άλλη γιατί στο τέλος της ημέρας θα έχουμε μια πολύ καλύτερη Κύπρο και θέλουμε να βλέπουμε τους προορισμούς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου