Χατζηζαχαρίας: Η Κύπρος αναδεικνύεται ως περιφερειακό κέντρο έρευνας

Με τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας μας καθιερώνουμε και αναδεικνύουμε την Κύπρο ως περιφερειακό κέντρο έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, οικοδομούμε μία ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία, βασισμένη στη γνώση και την Αριστεία και δίνουμε λύσεις σε παγκόσμιες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο Υφυπουργός 'Ερευνας και Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Σε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair 2023”, που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Κύπρου και το Παιδαγωγικό Κύπρου, ο Υφυπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό θεσμό που εμπνέει και εμψυχώνει νέους ανθρώπους να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο των επιστημών και της τεχνολογίας.

Ανέφερε ότι πρωτοβουλίες όπως το sCYence Fair συμβάλλουν σημαντικά στο κτίσιμο του οικοσυστήματος έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θέλουμε, ενός βιώσιμου οικοσυστήματος το οποίο να βασίζεται σε γερά θεμέλια, που δεν είναι άλλα από το ανθρώπινο δυναμικό του.

Ο Υφυπουργός είπε ότι η Κύπρος διαθέτει υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό  και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη πως  κατατάσσεται 10η στο European Innovation Scoreboard για το έτος 2022, μεταπηδώντας στην κατηγορία, “Strong Innovators” και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη βελτίωση επιδόσεων πανευρωπαϊκά.

"Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως, κύριο μέλημά της Πολιτείας ήταν και παραμένει η διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων, συνθηκών και ευκαιριών που θα επιτρέψουν σε όλους εσάς να εξελίξετε περαιτέρω τη δημιουργικότητά σας, να αναπτύξετε πρωτοβουλίες και να καταξιωθείτε επαγγελματικά στον τόπο σας με μακροπρόθεσμο και ουσιαστικό όφελος για τους ίδιους αλλά και την οικονομία και την κοινωνία της χώρας", ανέφερε.

Ο κ. Χατζηζαχαρία πρόσθεσε ότι οι νέοι και νέες του τόπου μας καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη ενός βιώσιμου, πράσινου και ψηφιακού μέλλοντος, και διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους σε κάθε βήμα, αρωγοί και συμπαραστάτες.

Δειτε Επισης

Θέμις Χριστοφίδου: Το CYENS βήμα προόδου για αστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Γιώργος Χρυσάνθου: Το CYENS ανοίγει νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης: To CYENS μέρος ευρύτερης προσπάθειας αποκατάστασης του κέντρου
Η Κύπρος στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογίας και καινοτομίας
Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό στα κεντρικά γραφεία της Epic στην Κύπρο
Κτίζοντας γνώση στις επιχειρήσεις εν μέσω της ΑΙ εποχής
Capacitor Partners και IMR παρέχουν στρατηγικές προοπτικές για ψηφιακό μετασχηματισμό ελληνικής δικαιοσύνης
«Σε αξιοσημείωτη φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού ο τομέας της τεχνολογίας στην Κύπρο»
Μπροστά στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης