Ν. Χριστοδουλίδης: Αν υπήρχε ευχέρεια διεκδίκησης της θέσης Γ.Γ. ΙΜΟ γιατί να μην το πράξουμε

Αν υπήρχε η οποιαδήποτε ευχέρεια η Κυπριακή Δημοκρατία να διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) με τον Βασίλη Δημητριάδη μπορείτε να φανταστείτε οποιοδήποτε λόγο για να μην το πράξουμε, διερωτήθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδης.

Προσερχόμενος στην τελετή απονομής βραβείων θεάτρου ΘΟΚ, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας σε σχέση με τον IMO, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έθεσε το ερώτημα «ποιος θα ευνοείτο, ανάμεσα σε πολλά άλλα δεδομένα, αν πετυχαίναμε ένα τέτοιο στόχο», για να σημειώσει ότι «θα ευνοείτο και θα χαιρετιζόταν το γεγονός, γιατί η Κυβέρνηση πέτυχε ένα τέτοιο στόχο».

«Άρα δεν υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν προσεγγίζουμε τέτοια θέματα με οποιαδήποτε άλλη σκοπιά πέραν από το γεγονός να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Άρα δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι ο Βασίλης Δημητριάδης λέει έχει είχε στοιχεία, τα οποία αν επιθυμεί, μπορεί να του τα προσκομίσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε Υπουργείο Εξωτερικών, έχουμε διπλωματικές αποστολές, γίνονται συζητήσεις, ανταλλαγή υποστήριξης και είναι όλα αυτά που λαμβάνονται υπόψη».

Επανέλαβε ότι «αν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί να μην το διεκδικήσουμε», τονίζοντας ότι «αυτός -ανάμεσα σε άλλα- που θα ευνοείτο θα ήταν και η δική μας Κυβέρνηση».

«Εμείς», συνέχισε, «δεν προσεγγίζουμε τέτοια θέματα με τις αιχμές που κάποιοι θέλουν να αφήσουν. Εμάς μας ενδιαφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία να πετυχαίνει τους στόχους της».

Σε ερώτηση αν υπήρχε οποιαδήποτε ενημέρωση από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Επαναλαμβάνω. Ποιο είναι το βασικό ζητούμενο μιας υποψηφιότητας; Η εκλογή. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο και το Υπουργείο Εξωτερικών και σε συνεννόηση με άλλες χώρες έγιναν βολιδοσκοπήσεις. Εάν υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είμαστε οι πρώτοι που θα το διεκδικούσαμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου-Χ. Χριστοφίνας: Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά, νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών
Β. Κασσιανίδου: Προανήγγειλε ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Γιάννης Παναγιώτου: Εντός 15 ημερών η καταβολή του επιδόματος τοκετού
Έξι προτροπές προς τις κυπριακές Αρχές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Μαρία Παναγιώτου: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Σωτήρης Μαρκίδης: Από τις 27 Μαΐου η Δήλωση για ΦΠΑ 5% για αγορά κατοικίας μόνο μέσω Tax For AlI
Ν. Χριστοδουλίδης για Eurobasket: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Υπ. Μεταφορών για τα έργα στο «Σπύρος Κυπριανού»
Εβδομαδιαία άνοδος 5,04% στο ΧΑΚ
Πάνω από €1,6 εκατ. οι διαγραφές από την Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής
Ανησυχεί για αδήλωτη εργασία, αισιοδοξεί για συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία και ΑΤΑ ο Παναγιώτου