Εξετάζουν κονδύλια €75 εκατ. για ρεύμα, γεωργοκτηνοτροφία και Ουκρανικό

Η Επιτροπή Οικονομικών συζήτησε την Δευτέρα συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €75 εκατ., που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Από τα επιπλέον κονδύλια που ζητούνται, περίπου τα €54 εκ. αφορούν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος στα πλαίσια πρόσθετου πακέτου μέτρων για στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, επιχειρήσεων και του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2023

Άλλα €6 εκ. ευρώ είναι για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων από τον Νοέμβριο 2022- μέχρι Φεβρουάριο 2023. Από αυτά €1,6 εκ. ευρώ αφορούν φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών, αιτητών διεθνούς προστασίας.

Ακόμα €8,5 εκ ευρώ αφορούν φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων μεταξύ Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2023, ενώ άλλα €6,5 εκ. ευρώ αφορούν φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών, αιτητών διεθνούς προστασίας για τον Μάρτιο – Δεκέμβριο 2023.

Κατά τη συζήτηση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς διερωτήθηκε ποια είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης για το θέμα της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος μετά την λήξη της εν λόγω περιόδου, ωστόσο όπως αναφέρθηκε οι αποφάσεις αυτές αφορούν την κυβερνητική πολιτική και όχι το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου ζήτησε διευκρινήσεις για τη φιλοξενία αιτητών ασύλου.

Όπως αναφέρθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού, φιλοξενούνται σε 22 ξενοδοχεία περίπου 3000 Ουκρανοί από τους 20.000 Ουκρανούς με καθεστώς προσωρινής φιλοξενίας στην Κύπρο και είναι κυρίως ηλικιωμένοι και μαμάδες με παιδιά. Γύρω στα 300 ασυνόδευτα παιδιά, φιλοξενούνται επίσης, όπως αναφέρθηκε σε τρία ξενοδοχεία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους