Powered by

Ο τομέας της κρουαζιέρας στην Κύπρο και οι ευκαιρίες που βλέπει η MSC Cruises

Από το λιμάνι της Λεμεσού θα σαλπάρει πλέον το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC Musica της MSC Cruises για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση της κυπριακής αγοράς. Σε συνολικά 28 ταξίδια μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, θα πραγματοποιεί δρομολόγια επτά διανυκτερεύσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία κρουαζιέρας.

viber_image_2023-04-28_17-12-15-647

Η MSC Cruises, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας και μέλος του MSC Group, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας σε ολόκληρο τον κόσμο και ηγέτιδα στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική.

To MSC Musica, που θα ρίχνει άγκυρα πλέον σε κυπριακά νερά, διαθέτει 16 καταστρώματα, 1.275 καμπίνες επισκεπτών, οκτώ εσωτερικά και δύο εξωτερικά σολόνια και μπαρ, τέσσερα εστιατόρια, τρεις πισίνες και σπα. Διαθέτει παράλληλα, μια αίθουσα παιχνιδιών, ενώ για τις οικογένειες υπάρχει ειδικός χώρος για παιδιά όλων των ηλικιών. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 3.223 επιβάτες και 1.014 μέλη πληρώματος.

Διαβάστε εδώ: MSC Cruises: Σαλπάρει με μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι Λεμεσού

Το πρώτο δρομολόγιο που σηματοδότησε και την έναρξη της σεζόν, ήταν χθες 28 Απριλίου. Η MSC Cruises γιόρτασε την έναρξη της σεζόν σε μια εν πλω εκδήλωση, όπου του παρών τους έδωσαν 150 άτομα από την τουριστική βιομηχανία, ανάμεσά τους ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, καθώς και ο εκτελεστικός διευθυντής της MSC Cruises, Angelo Capurro.

1

Αναδυόμενη αγορά για κρουαζιέρα η Κύπρος

Τις νέες αναδυόμενες αγορές, που ανάμεσά τους βρίσκεται και η Κύπρος, αλλά και τον ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου για τον τομέα, εξήρε κατά την ομιλία του ο Angelo Capurro. Παράλληλα, έκανε αναφορά στην αυξημένη περσινή ζήτηση από τους Κύπριους για κρουαζιέρα, που φέτος θα καλύπτει το κρουαζιερόπλοιο MSC Musica.

«Πέρυσι είπαμε ότι για τη θερινή περίοδο του 2023 θα εισαγάγαμε ένα μεγαλύτερο σκάφος για να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση από τους Κύπριους ταξιδιώτες και το MSC Musica εκπληρώνει αυτόν τον στόχο. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν και ότι θα καλωσορίσουμε πολλούς ταξιδιώτες που αγαπούν την κρουαζιέρα, αλλά και πολλούς που θα την ανακαλύψουν για πρώτη φορά», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

viber_image_2023-04-28_17-14-55-562

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο το ελκυστικό δρομολόγιο επτά διανυκτερεύσεων. Συγκεκριμένα, από το Λιμάνι της Λεμεσού το πλοίο θα επισκέπτεται τη Μύκονο, τον Πειραιά, τη Σαντορίνι, το Κουσάντασι (Τουρκία) και τη Χάιφα (Ισραήλ).

Η ενίσχυση του τομέα ανάμεσα στους στόχους της κυβέρνησης

Κατά τον δικό της χαιρετισμό, η Υφυπουργός Ναυτιλίας υπέδειξε ότι η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της Κύπρου και η παρουσία της MSC «σφραγίζει» την αξιοπιστία του νησιού στον τομέα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει ένα στρατηγικό πλάνο για ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Κύπρου.

Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η ενίσχυση του τομέα της κρουαζιέρας αποτελεί στόχο της κυβέρνησης.

«Η γεωγραφική θέση της Κύπρου είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά μεγάλο πλεονέκτημα είναι επίσης που μας εμπιστεύονται εταιρείες, όπως η MSC. Ως Υφυπουργείο Τουρισμού πιστεύουμε στον τομέα της κρουαζιέρας και είμαστε σίγουροι ότι αυτός θα αυξάνεται, κάτι που αποτελεί και μέρος της νέας μας στρατηγικής», είπε κατά την ομιλία του.

Η MSC Cruises

Η MSC Cruises, μέλος του κορυφαίου ομίλου ναυτιλίας και logistics MSC Group, διαθέτει έναν σύγχρονο στόχο 19 πλοίων. Ο στόλος προβλέπεται να αυξηθεί σε 23 κρουαζιερόπλοια έως το 2025, με επιλογή για έξι ακόμη παραγγελίες πλοίων έως το 2030.

Οι προδιαγραφές του MSC Musica

  • Μικτή χωρητικότητα: 92.409 GT
  • Μέγιστη χωρητικότητα επιβατών: 3.223
  • Μέλη πληρώματος: 1.014
  • Αριθμός καμπινών: 1.275
  • Μήκος / Δοκός / Ύψος: 293,8 μ, 32,2 μ / 59.64 μ.
  • Μέγιστη χωρητικότητα: 23 κόμβοι

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)