MSC Cruises: Σαλπάρει με μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι Λεμεσού

Τη σημασία του τομέα της κρουαζιέρας για την Κύπρο, υπογράμμισαν οι Υφυπουργοί Τουρισμού, Κώστας Κουμής και η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, οι οποίοι παρευρέθηκαν σε εορταστική εκδήλωση, στο λιμάνι Λεμεσού, για το πρώτο δρομολόγιο της σεζόν του κρουαζιερόπλοιου MSC Musica.

Η MSC Cruises υποδέχθηκε σήμερα ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλα μέλη του τομέα της κρουαζιέρας, κηρύσσοντας έτσι την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου για το καλοκαίρι του 2023 στην Ανατολική Μεσόγειο.

mscmusica5

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι ήδη η MSC Shipmanagement Cyprus αποτελεί εδώ και χρόνια έναν πολύτιμο συνεργάτη, ενώ σήμερα, μάς τιμά η παρουσία της MSC Cruises, η οποία προγραμματίζει να ανοίξει γραφεία, στη Λεμεσό, μέσα στο 2024.

mscmusica3

Η ναυτιλία είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο και η Κυβέρνηση έχει πλάνο και στρατηγική για ν’ αναδείξει όλα τα πλεονεκτήματα που η χώρα μας προσφέρει, είπε η κ. Χατζημανώλη, προσθέτοντας ότι η παρουσία της MSC στο νησί αποδεικνύει «πόσο εκτιμάται το τι κάνουμε στην Κύπρο».

Ως Υφυπουργείο Τουρισμού, «πιστεύουμε στη βιομηχανία της κρουαζιέρας και προσβλέπουμε να έχουμε περισσότερες κρουαζιέρες στη χώρα μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί και έναν από τους στόχους της στρατηγικής της νέας Κυβέρνησης.

mscmusica2

Επεσήμανε ακόμη ότι αυτή η στρατηγική βρίσκεται υπό σχεδιασμό και θα εφαρμοστεί μέσα στο 2024, προσθέτοντας ότι, μέσα στους επόμενους μήνες, θα συνομιλήσει και θα ανταλλάξει θέσεις και απόψεις για το μέλλον της κρουαζιέρας στην Κύπρο με τους αρμόδιους της MSC Cruises.

mscmusica6

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο εκτελεστικός διευθυντής της MSC Cruises για τις νέες αναδυόμενες αγορές, Angelo Capurro, σημειώνοντας ότι το επιβατικό τερματικό στο λιμάνι Λεμεσού είναι ένα από τα καλύτερα της περιοχής.

mscmusica4

Με την παρουσία του MSC Musica στο λιμάνι Λεμεσού, συνέχισε, η εταιρεία εκπληρώνει την υπόσχεση που έδωσε πέρσι για δρομολόγια που θα ικανοποιούσαν την αυξημένη ζήτηση από την Κύπρο, με ένα μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι από τη Λεμεσό αναμένεται να επιβιβαστούν, τη φετινή σεζόν, περί τις 4 χιλιάδες άτομα, ενώ σημείωσε πως οι περισσότεροι ταξιδιώτες προέρχονται από το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το MSC Musica θα πραγματοποιήσει 28 ταξίδια επτά διανυκτερεύσεων, μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, αρχίζοντας από τη Λεμεσό και ακολουθώντας τη διαδρομή, Μύκονο, Πειραιά, Σαντορίνη, Κουσάντασι (Έφεσος), Χάιφα.  

Το πλοίο αποτελείται από 16 καταστρώματα και διαθέτει 1.275 καμπίνες επισκεπτών, με μέγιστη χωρητικότητα 3.223 επιβάτες και 1.014 μέλη του πληρώματος.

Σε αυτό λειτουργούν οκτώ εσωτερικά και δυο εξωτερικά σαλόνια και μπαρ, τέσσερα εστιατόρια, τρεις πισίνες, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, καζίνο, θέατρο, σπα, εμπορικά καταστήματα, βιβλιοθήκη, αίθουσα παιχνιδιών, καθώς και ειδικός χώρος για παιδιά όλων των ηλικιών.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ