Χ. Πίστος: Ισχυρή δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου σε διεθνείς επιχειρήσεις

Την ισχυρή δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου σε ό,τι αφορά τις Διεθνείς Επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε ο Χάρης Πίστος, Διευθυντής Διεύθυνσης Διεθνών Τραπεζικών Εργασιών της Τράπεζας.

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Cyprus: The new Global Technology and Innovation Hub» αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός ότι στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου κυριαρχούν οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα), καθώς και στο ότι οι καταθέσεις αυξάνονται σταθερά, ενώ τα δάνεια μειώνονται.

Το τραπεζικό σύστημα του τόπου «διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση» πρόσθεσε στη συνέχεια, περιγράφοντας έτσι την παρούσα κατάσταση ενώπιον κορυφαίων international delegate που παρέστησαν στο μεγάλο γεγονός.

Ισχυρές επιδόσεις από την Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου έχει ισχυρές επιδόσεις που θα συνεχιστούν το 2023, τόνισε ακολούθως ο κ. Πίστος. Όπως είπε, η Τράπεζα, αναβάθμισε τον στόχο της για Απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (ROTE) για το 2023 σε πάνω από 13% (από πάνω από 10%).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει ισχυρή δέσμευση σε ό,τι αφορά τις Διεθνείς Επιχειρήσεις στην Κύπρο, με κορυφαία ψηφιακή εξυπηρέτηση και προσωπική επαφή και IBUs που εξειδικεύονται στη μετεγκατάσταση.

Η Τράπεζα προσανατολίζεται, ειδικότερα, στην εμπειρία και εξειδίκευση στο τομέα του International Banking, την ποιοτική εξυπηρέτηση, άρτια καταρτισμένο προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στον τομέα αυτό και ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση των αιτημάτων/ πράξεων/ συναλλαγών τους, ανέφερε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διεθνών Τραπεζικών Εργασιών του Οργανισμού.

Δειτε Επισης

SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου
Cablenet: Φέρνει το γαλλικό πρωτάθλημα Ligue 1 ξανά στην οθόνη σας με νέα πενταετή συμφωνία
Google: Πώς γεννήθηκε η μηχανή αναζήτησης που άλλαξε τον κόσμο
Η κυπριακή startup τεχνητής νοημοσύνης Placy συγκεντρώνει €1 εκατ. στον pre-seed γύρο χρηματοδότησης
Πώς να εξασφαλίσετε απρόσκοπτη ενσωμάτωση του ERP και η σημασία του συστήματος
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα αλλάξει λόγω AI
Microsoft: Έρχονται αλλαγές μετά το παγκόσμιο IT μπλακ άουτ