ΟΕΒ: Πήρε ξεκάθαρη εντολή και συνεχίζει στην προεδρία ο Αντώνης Αντωνίου

Στην προεδρία της ΟΕΒ επανεκλέγηκε ο Αντώνης Αντωνίου μετά από ξεκάθαρη εντολή που έλαβε από το Δ.Σ. της ΟΕΒ κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Αντωνίου θα βρίσκεται στο τιμόνι της Ομοσπονδίας για τα επόμενα δύο χρόνια και συγκεκριμένα θα υπηρετήσει μέχρι το 2025.

Είναι η δεύτερη θητεία του Αντώνη Αντωνίου στην προεδρία της ΟΕΒ, η οποία θα είναι και τελευταία αφού βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας επιτρέπονται μόνο δύο θητείες για τον πρόεδρο.

Τη θέση του προέδρου διεκδίκησε και ο Παύλος Παραδεισιώτης, διευθύνοντας σύμβουλος του Ομίλου Παραδεισιώτη (Paradisiotis Group).

Διαβάστε εδώ: Μάχη Αντώνη Αντωνίου-Παύλου Παραδεισιώτη για την προεδρία της ΟΕΒ

Πέραν του προέδρου, το Δ.Σ. εξέλεξε σήμερα και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται συνολικά από 20 άτομα, εκ των οποίων οι 15 θέσεις είναι αιρετές και καταλαμβάνονται έπειτα από ψηφοφορία. Άλλες τρεις θέσεις συμπληρώνονται με ex officio συμμετοχή, ενώ οι υπόλοιπες δύο θέσεις θα συμπληρωθούν με διορισμούς που θα ακολουθήσουν.

Τις 15 διαθέσιμες θέσεις, η πλήρωση των οποίων γίνεται διά εκλογικής διαδικασίας, διεκδίκησαν 23 υποψήφιοι-προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν.

Το who is who του Αντώνη Αντωνίου

Ο κ. Αντώνιος Αντωνίου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου απόκτησε πτυχίο Bsc (Hons) στην Βιολογία καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Postgraduate Diploma in Computer Science).

Εργάστηκε 5 χρόνια ως Βιοχημικός/Μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μετά για 3 χρόνια ως Αναλυτής Συστημάτων στην British Gas επίσης στο Λονδίνο. Το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ όπου διετέλεσε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μέχρι το 1998. Από το 1998 μέχρι το 2006 διετέλεσε Senior Vice President (Operations and Systems) της Nielsen στην Ευρώπη και μέλος του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Nielsen.

Από τον Φεβρουάριο του έτους 2008 διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών της εταιρειών. Είναι επίσης Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Λατομεία Λατούρος Λτδ, Enerco - Energy Recovery Ltd και RIME Information Bureau Ltd.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων από τον Ιούλιο του 2011 και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της από τον Δεκέμβριο του 2013. Τον Δεκέμβριο του 2020 εξελέγη πρόεδρος της ΟΕΒ.

Εκλογές και στο ΚΕΒΕ με δεδομένη την αλλαγή σκυτάλης

Στο μεταξύ, δεδομένη θεωρείται η αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του έταιρου επιχειρηματικού συνδέσμου, ΚΕΒΕ, καθότι ο νυν πρόεδρος Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης διάγει την δεύτερη και τελευταία τριετή θητεία που δικαιούται βάσει του Καταστατικού.

Οι εκλογές για ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΕΒΕ θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ όσοι θα επιθυμούσαν την εκλογή τους στην προεδρία του ΚΕΒΕ αναμένεται, όπως εκτιμάται, να αρχίσουν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Όσον αφορά τη διαδικασία, το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από 105 άτομα, από τα πέντε τοπικά Επιμελητήρια. Αναλυτικότερα, 24 μέλη από Λευκωσία, 21 από Λεμεσό, 20 από Αμμόχωστο, 20 από Πάφο και 20 από Λάρνακα. Διευκρινίζεται ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος για την προεδρία πρέπει να είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΒΕ.

Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης είχε επανεκλεγεί πρόεδρος του ΚΕΒΕ άνευ ανθυποψήφιου τον Νοέμβριο του 2020.

Δειτε Επισης

Kapnos Airport Shuttle: Παρατείνεται η δωρεάν διακίνηση παιδιών από και προς αεροδρόμια-Επ' αόριστον η προσφορά
Wolt: Δέκα χρόνια σε θέση οδηγού στη διανομή φαγητών και προϊόντων
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των 27 φιναλίστ υποψήφιων
Το 1ο Women in STEM Cyprus Forum ξεκινά τον διάλογο για ουσιαστικές αλλαγές
Παρουσίαση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού του προγράμματος CARDIOCARE
Τιμητική διάκριση για Πετρολίνα και PPT Aviation Services από το Telethon
Η πορεία και το έργο της Α. Eracleous Electrical Installations Ltd
Δυνατή οικονομία για όλους: 3ο Φόρουμ Οικονομίας για το ΑΚΕΛ
Εμπιστεύομαι...
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Επαγγελματικοί σύνδεσμοι ως κρίσιμοι φορείς της οικονομίας