Μάχη Αντώνη Αντωνίου-Παύλου Παραδεισιώτη για την προεδρία της ΟΕΒ

Και εκλογικό χαρακτήρα θα έχει η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας να εκλεγεί τον επόμενο πρόεδρο, καθώς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, τη θέση του προέδρου θα επαναδιεκδικήσει ο νυν πρόεδρος της ΟΕΒ, εκτελεστικός πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, Αντώνης Αντωνίου, έχοντας ως ανθυποψήφιο τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Παραδεισιώτη (Paradisiotis Group), Παύλο Παραδεισιώτη.

Όπως έχει προαναφερθεί, πέραν του προέδρου, το Δ.Σ. θα εκλέξει σήμερα και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται συνολικά από 20 άτομα, εκ των οποίων οι 15 θέσεις είναι αιρετές και καταλαμβάνονται έπειτα από ψηφοφορία. Άλλες τρεις θέσεις συμπληρώνονται με ex officio συμμετοχή, ενώ οι υπόλοιπες δύο θέσεις θα συμπληρωθούν με διορισμούς που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε ακόμα

Παίζει τα ρέστα του για την ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Την Παρασκευή η μεσολαβητική πρόταση

Κρατούν μικρό «e-kalathi» οι υπεραγορές, έτοιμες να βοηθήσουν

Τις 15 διαθέσιμες θέσεις, η πλήρωση των οποίων γίνεται διά εκλογικής διαδικασίας, διεκδικούν σήμερα 23 υποψήφιοι-προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν.

Δικαίωμα ψήφου κατά εκλογική διαδικασία έχουν 126 εκλέκτορες, που είναι μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος που θα εκλεγεί σήμερα θα υπηρετήσει μέχρι την γενική συνέλευση του 2025, ενώ τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής έως τη γενική συνέλευση του 2027, καθώς ο πρόεδρος εκλέγεται κάθε δύο χρόνια και η Εκτελεστική Επιτροπή κάθε τέσσερα.

Αξίζει να επισημανθεί πως, σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΕΒ, ο πρόεδρος δικαιούται να υπηρετήσει μέχρι και δύο θητείες, κάτι που σημαίνει πως αν επανεκλεγεί ο νυν πρόεδρος, Αντώνης Αντωνίου, θα είναι η δεύτερη και συνεπώς τελευταία του θητεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αντωνίου εξελέγη πρόεδρος της ΟΕΒ τον Δεκέμβριο του 2020.

Ποιοι είναι οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία

Με πτυχίο Βιολογίας και μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ο Αντώνης Αντωνίου διαθέτει στο βιογραφικό ένα σημαντικό αριθμό εργασιών σε θέσεις κλειδιά μεγάλων οργανισμών και εταιρειών της Κύπρου και του εξωτερικού. Από τον Φεβρουάριο του 2008, διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμοεντοποιίας Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ και μέλος του Δ.Σ. θυγατρικών της εταιρειών. Είναι επίσης μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Λατομεία Λατούρος Λτδ, Enerco- Energy Recovery Ltd και RIME Information Bureau Ltd.

Ο Παύλος Παραδεισιώτης, με πτυχίο Marine Officer και μεταπτυχιακό Industrial Engineering, είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Παραδειδιώτη. Είναι επίσης αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Πτηνοτρόφων, ενώ στο παρελθόν βρισκόταν στο πηδάλιο διαφόρων οργανισμών, αλλά και μέλος σε επιτροπές Τοπικών Δήμων.

Εκλογές και στο ΚΕΒΕ με δεδομένη την αλλαγή σκυτάλης

Στο μεταξύ, δεδομένη θεωρείται η αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του έταιρου επιχειρηματικού συνδέσμου, ΚΕΒΕ, καθότι ο νυν πρόεδρος Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης διάγει την δεύτερη και τελευταία τριετή θητεία που δικαιούται βάσει του Καταστατικού.

Οι εκλογές για ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΕΒΕ θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ όσοι θα επιθυμούσαν την εκλογή τους στην προεδρία του ΚΕΒΕ αναμένεται, όπως εκτιμάται, να αρχίσουν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Όσον αφορά τη διαδικασία, το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από 105 άτομα, από τα πέντε τοπικά Επιμελητήρια. Αναλυτικότερα, 24 μέλη από Λευκωσία, 21 από Λεμεσό, 20 από Αμμόχωστο, 20 από Πάφο και 20 από Λάρνακα. Διευκρινίζεται ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος για την προεδρία πρέπει να είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΒΕ.

Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης είχε επανεκλεγεί πρόεδρος του ΚΕΒΕ άνευ ανθυποψήφιου τον Νοέμβριο του 2020.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας