Powered by

Ελλάδα: Ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώνεται για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς οι προσφορές ξεπερνούν τα 13,4 δισ. ευρώ.

Tο αρχικό επιτόκιο ήταν στο 3,97% και υποχωρεί στο 3,90%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με το νέο ομόλογο, λήξεως 15 Ιουνίου 2028, το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό της τάξης τουλάχιστον των 1,5 - 2 δισ. ευρώ καλύπτοντας έτσι σχεδόν το 80% του εφετινού δανειακού προγράμματος.

Την νέα έκδοση, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, που εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών χθες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλαμβάνουν οι Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και η Τράπεζα Πειραιώς.

Στη δευτερογενή αγορά χθες το ελληνικό πενταετές ομόλογο αναφοράς διαπραγματευόταν με απόδοση 3,75% από 3,62% που ήταν την προηγούμενη ημέρα ενώ η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει αυξηθεί στο 4,19% από το 4,14%, αντιστοίχως.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους έχει αντλήσει έως τώρα από τις αγορές περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Το συνολικό δανειακό πρόγραμμα για εφέτος έχει προσδιοριστεί να φθάσει περίπου τα 7 δισ. ευρώ.

Δειτε Επισης

Αποχαιρέτισε το υπ. Οικονομικών με επενδυτική βαθμίδα ο Χατζηδάκης-«Χαίρομαι που η τελευταία μου δήλωση...»
Κ. Μητσοτάκης: Το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας η αναβάθμιση από Moody's
Στην επενδυτική βαθμίδα από Moody's η Ελλάδα-«Με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα το πιστωτικό προφίλ του ελληνικού κράτους»
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα-Οι προοπτικές απασχόλησης το δεύτερο τρίμηνο
Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση από DBRS: Ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά και μήνυμα για πολιτική σταθερότητα
DBRS: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «BBB» με σταθερές προοπτικές
Ελληνική οικονομία: Η ανάπτυξη του 2024 κρίνει και το «στοίχημα» του 2025
Στο 8,7% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
Στο μικροσκόπιο των οίκων αξιολόγησης η ελληνική οικονομία-Στο επίκεντρο η ετυμηγορία της Moody΄s
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα-Υπέρβαση στόχου κατά €5,8 δις το 2024