Ι. Χαραλάμπους: Τι πρέπει να περιέχει η δικτυακή αρχιτεκτονική ασφάλειας δικτύου

Τις διαχειριζόμενες λύσεις ασφάλειας δικτύου προς τις μικρομεσαίες εταιρείες της Κύπρου παρουσίασε η Cyta Business. Σε παρουσίασή του Cyta Business Roadshow με τίτλο «CYBER SECURITY & ΙοΤ: Μειώνοντας το Ψηφιακό Ρίσκο με Απλές Λύσεις», ο Ιάσονας Χαραλάμπους, Προϊστάμενος Τεχνικών Λύσεων & Ειδικών Έργων της Cyta Business είπε αρχικά ότι οι τρέχουσες πρoκλήσεις για τις ΜμΕ περιλαμβάνουν τις υφιστάμενες “on prem” πολιτικές ασφάλειας που δεν είναι πια ικανοποιητικές (remote users, cloud), ο χαμηλός προϋπολογισμός για θέματα ψηφιακής ασφάλειας, η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων και ο αυξανόμενος αριθμός κυβερνοεπιθέσεων.

Στο σημείο αυτό μίλησε για τη δημιουργία ενιαίας πολιτικής δικτυακής ασφάλειας ανεξαρτήτου τρόπου και τόπου διασύνδεσης (HQ, Remote Branches, Teleworkers, cloud access).

Όσο για το τι πρέπει να περιέχει μια ολοκληρωμένη δικτυακή αρχιτεκτονική ασφάλειας δικτύου o κ. Χαραλάμπους είπε πως πρόκειται για τα εξής: Firewall (Stateful, L7, IPS/IDS), Secure site-to-site VPN, Secure remote access, AMP Protection, Safe Web Browsing, Email Security και End Point Security.

Η πρόταση της Cyta προς τις ΜμΕ είναι όπως είπε οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες SD-WAN και σύντομα οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες SASE, τη σύγκλιση δικτύωσης και ασφάλειας

Το SD-WAN (Software Defined - Wide Area Network ) είναι μια εικονική αρχιτεκτονική WAN που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν οποιονδήποτε συνδυασμό υπηρεσιών διασύνδεσης Internet (FTTH, DIA), MPLS, 4G/5G, για την ασφαλή σύνδεση των σημείων της εταιρείας, μέσω ενός ιδιωτικού δικτύου VPN και με ταυτόχρονη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο από κάθε σημείο, εξήγησε λίγο αργότερα.

Η τεχνολογία SD-WAN χρησιμοποιεί μια κεντρική μονάδα ελέγχου (Cloud Controller) για διαχείριση εξοπλισμού στο πελάτη για τη Δημιουργία L3 VPNs και παροχή ασφαλούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο, πρόσθεσε, για να αναφέρει ότι ο Cloud Controller κατευθύνει με ασφάλεια και με έξυπνο τρόπο την κίνηση δεδομένων μεταξύ των σημείων μιας εταιρείας χρησιμοποιώντας δίκτυα διασύνδεσης.

Δειτε Επισης

Apple: Σε ποια χώρα αποσύρει WhatsApp και Threads
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Εκδήλωση CITEA... Στο επίκεντρο η ανάδειξη των μελών του Συνδέσμου
Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One