Διαμαρτυρία διανομέων φαγητού που εργάζονται για ψηφιακές πλατφόρμες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το οίκημα της συντεχνίας ΠΕΟ στη Λευκωσία πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, διανομείς φαγητού που εργάζονται για ψηφιακές πλατφόρμες, μετά το εργατικό δυστύχημα την προηγούμενη εβδομάδα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 26χρονου συναδέλφου τους, με τους εργαζόμενους να ζητούν στήριξη και προστασία όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας τους.

Εκπρόσωποι των συντεχνιών, ΠΕΟ και ΣΕΚ, αναφέρθηκαν στην ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας στο Υπουργείο Εργασίας, για την συνομολόγηση της συλλογικής σύμβασης αυτού του τομέα των εργαζομένων.

Μικρός αριθμός διανομέων, που εργάζονται για ψηφιακές πλατφόρμες, μαζεύτηκαν έξω από το οίκημα της ΠΕΟ, με πλακάτ που έγραφαν, «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», «Χρειαζόμαστε προστασία, τώρα», «Παρακαλώ στηρίξτε μας», και «Θέλω να επιστρέφω σπίτι ασφαλής».

Αφορμή ήταν το δυστύχημα της περασμένης Πέμπτης στη Λευκωσία, όπου 26χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του.

Ο Νεόφυτος Ττιμινής, Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας υπαλλήλων ξενοδοχείων και κέντρων αναψυχής (ΣΥΞΚΑ) ΠΕΟ είπε σε δηλώσεις του, ότι, οι συνάδελφοι του 26χρονου, «θέλοντας να δείξουν την λύπη τους και την αγανάκτησή τους, έχουν ενημερώσει τις συντεχνίες ότι σήμερα θα προγραμμάτιζαν μια εκδήλωση».

Σημείωσε ότι, οι συντεχνίες, από την πρώτη στιγμή, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Δεκέμβρη, με την μεγάλη απεργία των διανομέων φαγητού, βρίσκονται δίπλα τους.

Ο Χαράλαμπος Αυγουστή, Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας μεταφορών πετρελαιοειδών και γεωργίας (ΟΜΕΠΕΓΕ) ΣΕΚ, είπε ότι, ευρισκόμενοι σε μια διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας, συζήτησαν και σήμερα μαζί με την επιτροπή των διανομέων, «να δούμε πως θα επισπεύσουμε αυτήν τη διαδικασία για την συνομολόγηση της συλλογικής σύμβασης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και της ασφάλειας και της υγείας τους κατά την ώρα εργασίας τους».

«Είμαστε εδώ να τους συμπαρασταθούμε και να τους βοηθήσουμε, ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε οι συνθήκες εργασίας τους να γίνουν ανθρώπινες», πρόσθεσε.

Ο κ. Ττιμινής, είπε από την πλευρά του ότι καλούν το Υπουργείο Εργασίας «να επισπεύσει τη διαδικασία, να βρεθεί η χρυσή τομή και η λύση για να προστατευτούν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι καθημερινά έξω στους δρόμους για να βγάλουν τα προς το ζην».

Εκπρόσωπος των διανομέων, ο Αμίν, είπε σε δηλώσεις του, ότι ήρθαν σήμερα, όλοι μαζί, από όλες τις πλατφόρμες, για να ζητήσουν βοήθεια και προστασία όσον αφορά τις συνθήκες που οδηγούν σε ατυχήματα εν ώρα εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ανέφεραν ότι ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος της Πέμπτης, αλλά και για τις εργασιακές συνθήκες του 26χρονου.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά