Powered by

Αρχίζουν εργασίες για νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λάρνακας

Μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ θα στοιχίσει η κατασκευή Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στη Λεωφόρο  Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λάρνακα

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την κατασκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, στη Λάρνακα, έργο που αναμένεται να στοιχίσει περίπου 0,5 εκ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι η υπογραφή Συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας Κυπρής και Γεράνης Κατασκευές Λτδ για την κατασκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 24 Μαρτίου στο Δημοτικό Μέγαρο. Όπως σημειώνεται, το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται πάνω στον κεντρικό άξονα της πόλης και πλησίον της κεντρικής πλατείας Αλκής - Ακρόπολης και της εισόδου του αστικού εμπορικού κέντρου.

Προστίθεται ότι η διαμόρφωση θα γίνει θα είναι με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται σε μια σειρά από απαιτήσεις, τόσο λειτουργικές όσο και αισθητικές (οπτικές). Ο χώρος στάθμευσης, όπως αναφέρεται, προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε αυτό, καθώς και διάφορες άλλες εξυπηρετήσεις όπως άνετους χώρους υγιεινής κοινού, ποδηλατοστάσιο, παγκάκια, πράσινο και άλλα.

Συγκεκριμένα, στην πρόσοψη του έργου θα διαμορφωθεί ένας «Διάδρομος Πρασίνου» παράλληλα με τη διαδρομή του πεζοδρομίου, όπου εντός του δημιουργείται ένας σκιερός χώρος διακίνησης και στάσης, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις δύο κύριες εισόδους/εξόδους πεζών προς/από τον χώρο στάθμευσης.

Επιπρόσθετα, θα διαμορφωθεί ένας μικρός «χώρος πρασίνου» με γρασίδι και δέντρα στον πλαγιόδρομο, ενώ στα άλλα δύο όρια του χώρου θα δημιουργηθεί «φράκτης πρασίνου» σε όλο το μήκος τους. Το έργο θα πλαισιώνεται εξ’ ολοκλήρου από πράσινο, γεγονός που δημιουργεί μικροκλίμα το οποίο και προσδίδει στο έργο ποιοτικά χαρακτηριστικά, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο χώρος στάθμευσης θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 95 αυτοκίνητα και θα περιλαμβάνει και κατάλληλο φωτισμό.

Σημειώνεται ότι «η δημιουργία του χώρου θα βοηθήσει, αλλά και θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα €457.236,50 + ΦΠΑ και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν στις 19 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Δεκέμβριο». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο σημείο όπου θα δημιουργηθεί ο χώρος στάθμευσης, μέχρι πρόσφατα υπήρχαν υποστατικά τα οποία κατεδαφίστηκαν επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο θέμα της πόλης. Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος επιτεύχθηκε μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία του Δήμου Λάρνακας, με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και με τους κατόχους των υποστατικών».

Δειτε Επισης

Νέα ετήσια αύξηση 6,6% στις τιμές κατοικιών το 4ο τρίμηνο 2022
Gordian: Εξαιρετικές ευκαιρίες στο Coralli Spa Resort & Residence, στον Πρωταρά
ΦΠΑ 5% για τα πρώτα 130 τ.μ. πρώτης κατοικίας ψηφίζει η Βουλή
Mandria Gardens: To νέο αναπτυξιακό έργο της Leptos Estates
Υψηλές στροφές και ρεκόρ εξαετίας στις πωλήσεις ακινήτων
Ο νέος πύργος που θα υψωθεί πλησίον της Μαρίνας Λεμεσού (pics)
N. Psaras Construction Co. Ltd: Μεταμορφώνοντας τον κατασκευαστικό τομέα σε ένα great place to work
Λάρνακα: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα
Το πρώτο Κέντρο Φροντίδας Παιδιών εντός διοικητικού κέντρου βιομηχανικής περιοχής (pics)
«ΚτίΖΩ»: Aγγίζοντας μια πληγή μισού αιώνα