Κάλεσμα στις επιχειρήσεις για Βραβεία CSR

Στην επιβράβευση πρωτοπόρων κυπριακών επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας (CSR) και στη ανάδειξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που έχουν κοινωνικά/περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά οφέλη στοχεύει διαγωνισμός που ανακοίνωσε το CSR Cyprus.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο προκήρυξε τα «Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας», σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, την αρμόδια δημόσια αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ).

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην προώθηση και προβολή της συμβολής των κυπριακών επιχειρήσεων στη διαχείριση θεμάτων που αφορούν τόσο τις ίδιες όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας. Μέσα από τον διαγωνισμό, το CSR ευελπιστεί πως οι βραβευμένες επιχειρήσεις θα αποτελέσουν παραδείγματα υιοθέτησης αντίστοιχων προσεγγίσεων και από άλλες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα τα οφέλη των εταιρειών που θα συμμετέχουν πάντως στον διαγωνισμό είναι πολυάριθμα. Μεταξύ αυτών, το γεγονός ότι μέσα από τη συμμετοχή τους, οι επιχειρήσεις θα αναγνωριστούν μεταξύ ομοειδών οργανισμών ως πρωτοπόροι στον τομέα της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας. Αναμένεται επίσης ότι θα διευρύνουν και θα ενισχύσουν τη φήμη και αξιοπιστία τους τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο και πως θα αναδείξουν την καινοτομία του οργανισμού και τη δέσμευσή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και το γεγονός ότι οι εταιρείες, εκτιμάται πως θα επηρεάσουν περαιτέρω την προώθηση της Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας στη χώρα μέσω της υιοθέτησης αντίστοιχων «καλών πρακτικών» από άλλες επιχειρήσεις

Οι Καλές Πρακτικές που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: Στρατηγική Προσέγγιση Πρακτικής, Υλοποίηση Πρακτικής, Αποτελέσματα Πρακτικής.

Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, στις 4 Ιουλίου 2023, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οντότητες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κύπρο, υποβάλλοντας έως και δύο καλές πρακτικές, με την προϋπόθεση ότι αφορούν ξεχωριστά προγράμματα, που έτυχαν εφαρμογής στην Κύπρο.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ ή με αποστολή στο info@csrcyprus.org.cy με καταληκτική ημερομηνία την 21η Απριλίου 2023 στις 14:00.

Πληροφορίες

Οργανωτές: CSR Cyprus, IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha TV, CBN(Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Super FM, πορταλ REPORTER

Δειτε Επισης

Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ
Atlantica Hotels & Resorts: Aποκλειστική συνεργασία με το Real Madrid Foundation
Διήμερο πλήρως επιχορηγημένο εργαστήριο για οικογενειακές επιχειρήσεις