Huawei: Σαφή μηνύματα προς τις επιχειρήσεις για καινοτομία 5G

Στην κορυφή του πάνθεον της τεχνολογίας Mobile World Congress 2023 (MWC 2023), που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, στη Βαρκελώνη, βρέθηκε η Huawei.

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας «βασίλεψε» στο παγκοσμίου φήμης συνέδριο και προσέφερε στους παρευρισκόμενους μια καθηλωτική εμπειρία που ενσωμάτωσε ολόκληρη την πρωτοποριακή και καινοτόμα τεχνολογία, το οικοσύστημα και τα κορυφαία προϊόντα της. Η Huawei, ως πρωτοπόρος της τεχνολογίας και δη των δικτύων 5G, έστειλε τα δικά της μηνύματα προς τις επιχειρήσεις, καλώντας τις να καινοτομήσουν περισσότερο.

Στο περίπτερο της Huawei, βρέθηκε από Κύπρο μόνο το InBusinessNews και αρκετοί δημοσιογράφοι από ΜΜΕ της Ελλάδας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι προσέφεραν μία δυνατή εμπειρία φιλοξενίας και αρκετή πληροφόρηση, ειδικότερα για τον «Οδηγό για τον έξυπνο κόσμο». Πρόκειται για ένα οδηγό που θέσει γερά θεμέλια για την αξιοποίηση του νέου δικτύου 5,5G από τις επιχειρήσεις αλλά και γενικότερα από την κοινωνία για περισσότερη ευημερία.

Περισσότερη καινοτομία

Και εκεί ακριβώς επικεντρώνεται η Huawei, σε ένα «Έξυπνο μέλλον, γεμάτο ελπίδα» με τις επιχειρήσεις να καλούνται για λάβουν πιο ενεργό ρόλο. Στο περίπτερο της εταιρείας – το οποίο ήταν το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σε όλη την έκθεση- παρουσιάστηκε το όραμα της Huawei για μία νέα εποχή που θα τροφοδοτείται από την ψηφιακή οικονομία και θα ορίζεται από την ενεργή και γεμάτη απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της Huawei Carrier BG Li Peng, κατά την ομιλία του, στο MWC Barcelona 2023 αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτό τον τομέα - τον επανασχεδιασμό δηλαδή των επιχειρήσεων 5G, την ενίσχυση της κάλυψης 5G και την επανεφεύρεση τεχνολογιών 5G. Στην ομιλία του, ο Li μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία των χρηστών και την πρόσφατη ανάπτυξη 5G. Τόνισε ότι η βιομηχανία πρέπει να συνεργαστεί για να επιταχύνει την ευημερία του 5G.

MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23
MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23

Το κύριο μήνυμα του ήταν η επιτάχυνση της ευημερίας 5G με συνεχή καινοτομία. Όπως ανέφερε ότι η τεχνολογία 5G αναπτύχθηκε γρήγορα από τότε που μπήκε στην εμπορική χρήση πριν από τρία χρόνια. Μέχρι το τέλος του 2022, πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες 5G είχαν παρακολουθήσει ροές υψηλής ευκρίνειας μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων και περισσότερα από 10 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν πρόσβαση σε ευρυζωνική σύνδεση 5G. "Χρειάστηκαν μόνο τρία χρόνια για το 5G για να επιτευχθεί η πρόοδος που σημείωσε το 4G σε πέντε χρόνια. Από αυτή την άποψη, το 5G έχει ήδη επιτύχει", είπε ο Λι.

Ωστόσο, η κάλυψη 5G εξακολουθεί να μην είναι ισορροπημένη μεταξύ διαφορετικών περιοχών και χωρών. Ορισμένοι καταναλωτές αναμένουν καλύτερη εμπειρία 5G, ενώ η ψηφιοποίηση του κλάδου απαιτεί περισσότερα από το 5G. «Για να επιτύχει μεγαλύτερη επιτυχία στο 5G, η βιομηχανία πρέπει να ξανασκεφτεί τις επιχειρήσεις 5G, να ενισχύσει την κάλυψη 5G και να ανακαλύψει εκ νέου τις τεχνολογίες 5G», σημείωσε ο Λι.

Ο ισχυρός της Huawei κάλεσε τις επιχειρήσεις 5G να φανταστούν ξανά αυτή την τεχνολογία και να προωθήσουν την καινοτομία με επίκεντρο την εμπειρία.

Η πραγματική αξία του 5G βασίζεται στη φυσική επιθυμία των ανθρώπων για καλύτερες εμπειρίες τόνισε. Καθώς βελτιώνονται οι δυνατότητες του δικτύου 5G, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν βίντεο σε υψηλότερη ευκρίνεια και από περισσότερες οπτικές γωνίες, δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο για εμπειρίες επόμενης γενιάς. Το 70% των χρηστών είναι ήδη πρόθυμοι να πληρώσουν για καλύτερες εμπειρίες 5G. Αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι μπορούν να υιοθετήσουν το μοντέλο δικτύου ως υπηρεσία (network as a service -NaaS) για να προωθήσουν μια πιο ακμάζουσα εφαρμογή 5G και οικοσύστημα περιεχομένου.

Με ισχυρότερες δυνατότητες δικτύου, οι αερομεταφορείς θα μπορούν επίσης να επεκτείνουν περαιτέρω τις αγορές του σπιτιού και των ΜΜΕ. Υπάρχουν ακόμη 200 εκατομμύρια χάλκινες ευρυζωνικές γραμμές που χρειάζονται επειγόντως αναβάθμιση σε όλο τον κόσμο και περισσότερες από 60 εκατομμύρια ΜΜΕ θέλουν πρόσβαση σε υπηρεσίες μισθωμένων γραμμών. Ένας ευρωπαϊκός πάροχος είχε ήδη επιτύχει Καθαρό Δείκτη Προώθησης (NPS) άνω του 90% και αύξησε το ARPU του κατά πάνω από 60% παρέχοντας 5G FWA.

MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23
MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23 MWC23

Από 5G σε 5,5G: Κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον

Ο Λι, ανέφερε ότι οι κορυφαίοι πάροχοι συνεργάζονται τώρα στενά με το 3GPP για να προωθήσουν το πρότυπο 5G και να κάνουν το άλμα στα 5,5G. Το 5.5G θα είναι η επέκταση του 5G, αλλά θα είναι πιο γρήγορο, πιο αυτοματοποιημένο και πιο έξυπνο από το 5G και θα υποστηρίζει περισσότερες ζώνες συχνοτήτων.

Το 5.5G θα προσφέρει 10 φορές μεγαλύτερες δυνατότητες δικτύου, κάτι που θα μεταφραστεί σε 100 φορές περισσότερες ευκαιρίες. Το βίντεο ελεύθερης οπτικής γωνίας, η τεχνολογία cloud business, τα ιδιωτικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, το παθητικό IoT και η ολοκληρωμένη ανίχνευση και επικοινωνία θα αναπτυχθούν όλα γρήγορα χάρη σε αυτές τις προόδους στο 5G.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Λι τόνισε ότι όλοι οι εταίροι του κλάδου θα πρέπει να συνεργαστούν και να καινοτομήσουν ασταμάτητα για να επιταχύνουν αυτό το άλμα στην ευημερία του 5G.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας