Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Θετικά τα μηνύματα στην τουριστική έκθεση Βερολίνου

Θετικά είναι τα μηνύματα που λήφθηκαν για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο κατά τη διάρκεια της μεγάλης τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 7-9 Μαρτίου 2023, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου.

Πρόσθεσε ότι «η ΙΤΒ θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις ανά το παγκόσμιο, αφού την επισκέπτονται όλοι οι τουριστικοί πράκτορες από όλες τις χώρες σχεδόν του κόσμου, μεταξύ των οποίων την Βρετανία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία αλλά και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας». «Τα μηνύματα που λάβαμε ως Αγία Νάπα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στην έκθεση είναι θετικά και ενθαρρυντικά» είπε.

Ωστόσο ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία, γιατί» όπως εξήγησε «δεν γνωρίζουμε ακόμα με ποιο τρόπο και από που θα καταφέρουμε να καλύψουμε την απώλεια των χιλιάδων τουριστικών από έφταναν στη χώρα και στην περιοχή μας από τη Ρωσία και την Ουκρανία». Αυτό αναμένεται να διαφανεί μέχρι και τον Μάιο, είπε.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι «υπάρχει μια ανοδική ζήτηση για διακοπές στην περιοχή της Αγίας Νάπας από διάφορες αγορές όπως σκανδιναβική, ελβετική, γερμανική και γαλλική. Το 2022 είχαμε μια σημαντική αύξηση στην προσέλκυση τουριστών από άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Πολωνία και η Σερβία, ωστόσο φέτος υπάρχει μια επιπρόσθετη ζήτηση».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Ζαννέττου είπε πως «φαίνεται ότι από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης κερδίζουμε σημαντικό μερίδιο της τουριστικής αγοράς και είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε αυτή την αυξητική τάση των συγκεκριμένων αγορών που έχουν προορισμό την Κύπρο».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας «από την ενημέρωση που έχουμε από τους ξενοδόχους της περιοχής, φαίνεται να υπάρχει για φέτος μια σημαντική αύξηση στις απ’ευθείας κρατήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων online με τις διαδικτυακές πλατφόρμες. Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αφού οι τουρίστες κλείνουν μόνοι τους τα πακέτα διακοπών, με εισιτήριο από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και διαμονής τους σε ξενοδοχείο με πρόγευμα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να περιηγηθούν εντός του προορισμού και να αξιοποιήσουν εστιατόρια, ταβέρνες και μπαράκια».  

Σε ερώτηση κατά πόσο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το νέο Υφυπουργό Τουρισμού, ο κ. Ζαννέττου απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως «κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης στο Βερολίνο, έγινε μια σύσκεψη με τον Υφυπουργό, τους Δημάρχους και άλλους φορείς που συμμετείχαν στην έκθεση. Στη σύσκεψη έγινε κατάθεση και ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων προκειμένου η ανοδική πορεία και η αυξητική τάση που υπάρχει από τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες και τους πράκτορες, να αξιολογηθεί και να συνεχίσει».

Είναι ευκαιρία σημείωσε «τώρα που έχουν ανοίξει νέες αγορές και υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων, να στηριχθούν και να ενδυναμωθούν ούτως ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν από μονοπώλια ή ολιγοπώλια που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια στον τουριστικό τομέα».

«Ο Δήμος Αγίας Νάπας μέσα από στοχευμένες και συγκεκριμένες δράσεις  θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για προβολή και στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας» κατέληξε.

Δειτε Επισης

SKY express: «ΚΥΠΡΟΣ» το όνομα του νέου αεροσκάφους
Οι πασχαλινές προσφορές των Louis Hotels
Ξενοδοχείο στην παλιά Λευκωσία πωλείται έναντι €3.5 εκατ.
Έργα αναβάθμισης παραλιών στην Πόλη Χρυσοχούς
Κ. Κουμής: Δύσκολο και απαιτητικό έργο η τουριστική αναβάθμιση της Λευκωσίας
Υφ. Τουρισμού και Γερμανίδα πρέσβειρα συζήτησαν ειδικές μορφές τουρισμού
Πιάτσα Καλαμάκι: Το ελληνικό street food που έβαλε στο μάτι την Κύπρο
Η κυπριακή start-up που βραβεύτηκε στη διεθνή έκθεση φαγητού IFE
Σε εργαστήρια για τον τουρισμό στην Πολωνία συμμετέχει η ΕΤΑΠ Πάφου
Δίωρη αυθόρμητη στάση εργασίας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου