Venus Gardens: Νέα μεγάλη ανάπτυξη με κτήρια διαμερισμάτων στην Πάφο

Μέρος μίας μεγάλης ενιαίας ανάπτυξης οικιστικής/παραθεριστικής κατοικίας, με κοινόχρηστους χώρους και ιδιωτικό οδικό δίκτυο στην Πάφο, αποτελεί το νέο οικιστικό έργο, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ), η οποία κατατέθηκε ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος, αφορά την καταγραφή και περιγραφή των επιπτώσεων που πιθανό να δημιουργηθούν από την ανέγερση και λειτουργία της Φάσης 10 της οικιστικής ανάπτυξης «Venus Gardens», στην κοινότητα Χλώρακας.

Διαβάστε ακόμα: 


Δύο κτήρια, πισίνα, γήπεδο και χώρος πρασίνου

Η συγκεκριμένη φάση έχει ως κύριο σκοπό την δημιουργία δύο κτηρίων (Block 2 και Block 3) έξι ορόφων (με ισόγειο σε προεξοχή) και καλυμμένους χώρους στάθμευσης. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου υπόγεια επίπεδα, μαζί με δευτερεύουσες υποστηρικτικές χρήσεις.

Η οικιστική ανάπτυξη συνολικά 62 διαμερισμάτων είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Armonia Estates, μέλους του Ομίλου Λεπτός, ενώ το εκτιμώμενο κόστος της εν λόγω φάσης ανέρχεται στα €9 εκατ.
 

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει επίσης πισίνα, γήπεδο αντισφαίρισης, ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και ιδιωτικό χώρο πρασίνου. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν με την έκδοση των απαραίτητων αδειών, και εκτιμάται πως θα διαρκέσουν περίπου 24 - 36 μήνες.

Το προτεινόμενο έργο αποτελεί την Φάση 10 από ένα αριθμό φάσεων που συνθέτουν την όλη ανάπτυξη.

Το ύψος των κτηρίων θα ανέλθει στα 27 μέτρα, ενώ η αρχιτεκτονική σύνθεση της ανάπτυξης είναι υψηλής ποιότητας όσον αφορά τη λειτουργικότητα και την αισθητική.
 

 

Σε επιμέρους γειτονιές

Σημειώνεται ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί πολεοδομική και οικοδομική άδεια για μετατροπή της γης του όλου έργου σε ένα οικόπεδο, ενώ η όλη ανάπτυξη κατασκευάζεται σε φάσεις. Μερικές από αυτές τις φάσεις έχουν ήδη εξασφαλίσει πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες και έχουν υλοποιηθεί/υλοποιούνται. Για τις υπόλοιπες φάσεις, όπως και αυτή που θα εξεταστεί στην προτεινόμενη ΜΕΕΠ, τροχιοδρομούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης. Η προτεινόμενη ανάπτυξη αναμένεται να έχει πρόσβαση από το βορειανατολικό άκρο του χώρου ανάπτυξης, μέσω της οδού Κυριάκου Αδάμου και οδού Αγ. Νικολάου.

Η όλη ανάπτυξη, στην οποία εμπίπτει και το υπό μελέτη έργο (Φάση 10) αποτελεί μια ενιαία ανάπτυξη οικιστικής / παραθεριστικής κατοικίας, με κοινόχρηστους χώρους και ιδιωτικό οδικό δίκτυο.

Οργανώνεται σε επιμέρους γειτονιές, που αναπτύσσονται αμφιθεατρικά ακολουθώντας τη μορφολογία του εδάφους. Τα κτήρια είναι ως επί το πλείστο πανταχόθεν ελεύθερα, με κήπους, πράσινο και θέα προς την θάλασσα. Η ανάπτυξη έχει δυο δημόσιες προσβάσεις, μια στο δυτικότερο και δεύτερη στο ανατολικότερο άκρο.

Επίσης πλαισιώνεται από δημόσιους γραμμικούς χώρους πρασίνου, με περιπάτους και παιδότοπους. Το δίκτυο ιδιωτικού πρασίνου, που διατρέχει την ανάπτυξη, συνδέεται ανά γειτονιά καθώς και με το δημόσιο πράσινο. Η οικιστική δομή της ανάπτυξης αποτελείται κυρίως από μονοκατοικίες ή συγκροτήματα μεζονετών.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών