Από τα φορτηγά στα τρακτέρ: Τα brands ελαφρών και βαρέων οχημάτων

Αύξηση 25% κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2023 οι εγγραφές των οχημάτων μεταφοράς φορτίου, οι οποίες ανήλθαν στις 350 έναντι 280 τον πρώτο μήνα του 2022.

Ελαφρά και βαριά φορτηγά, αλλά και οχήματα που ασχολούνται με τις μεταφορές και τις αγροτικές εργασίες, σημειώνουν ιδιαίτερη ζήτηση, ιδιαίτερα μετά την πανδημία και την ραγδαία άνοδο των εν λόγω υπηρεσιών που αποδείχθηκαν πολύτιμες.

Πιο κάτω παρουσιάζονται οι εγγραφές οχημάτων μεταφοράς φορτίου, ανάμεσά τους ελαφρά και βαριά φορτηγά και ρυμουλκά, όπως επίσης οι εγγραφές τρακτέρ, αγροτικών και μη.

Ελαφρά φορτηγά

Τα ελαφρά φορτηγά σημείωσαν αύξηση κατά 30,7% τον Ιανουάριο του 2023, με τις εγγραφές τους να φτάνουν τις 281.

Διαβάστε ακόμα:

Ο. Gatzke: Στόχος να γίνουμε η νούμερο ένα λιανική τράπεζα στο νησί

Στην Στασικράτους ο δεύτερος ψηλότερος πύργος της Λευκωσίας (vid)

Η μάρκα με τις περισσότερες εγγραφές σε αυτή την κατηγορία είναι η Ford (76).

Ακολούθησαν η Isuzu (30), η Renault (24), η Toyota (23), ενώ από 18 εγγραφές ελαφρών φορτηγών μετρούν Mercedes και Mitsubishi.

Στη λίστα, παρουσία έχουν επίσης μάρκες, όπως Vauxhall (14), Peugeot (13) και Nissan (10) ή Citroen (10).

fortigacoverJAN


Βαριά φορτηγά

Τα βαριά φορτηγά αυξήθηκαν τον πρώτο μήνα της χρονιάς κατά 44,8% στα 42, με τη Mercedes να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 15 εγγραφές.

Οι υπόλοιπες μάρκες ακολουθούν με μικροδιαφορές η μία από την άλλη.

Ενδεικτικά, η DAF και η MAN μετρούν από 4 εγγραφές, ενώ από 3 μετρούν Isuzu, Iveco και Volvo.

Ρυμουλκά και τρακτέρ

Οι ελκυστήρες δρόμου (ρυμουλκά) σημείωσαν άνοδο 225%, φτάνοντας τους 13. Οι μάρκες στον κατάλογο των ρυμουλκών είναι η Scania (6), η Renault (4), ενώ από μία εγγραφή τον Ιανουάριο μετρούν MAN, Mercedes και Volvo.

Οι εγγραφές των αγροτικών τρακτέρ ανήλθαν στις 14, ανάμεσά τους 4 Solis Sonalika Inter, από 2 John Deere, Massey Ferguson και New Holland.

Από μία εγγραφή τον πρώτο μήνα της χρονιάς μετρούν στην κατηγορία αγροτικών τρακτέρ η Arctic Cat, η CF Moto, η Ford και η Ursus.

Όσον αφορά τα μη αγροτικά τρακτέρ, καταγράφηκαν μόλις 4 εγγραφές, από μία για τις μάρκες JCB, Komatsu, New Holland και Polaris.

Trailers της κυπριακής αγοράς

Από τις 51 trailers που εγγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2023, οι 32 ήταν trailers με βάρος χωρίς φορτίο μικρότερου των 2.000 kg, ενώ οι 19 ήταν semi-trailers με βάρος χωρίς φορτίο άνω των 2 τόνων.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι και για τις δύο κατηγορίες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις μάρκες με τις περισσότερες εγγραφές.

Δειτε Επισης