Powered by

Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές

Την αξιολόγηση "ΑΑ" για το γαλλικό δημόσιο χρέος, διατήρησε την Παρασκευή ο Standard & Poor's, αν και παράλληλα διατήρησε τις προοπτικές του χρέους αρνητικές.

"Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεών μας υποστηρίζεται εν μέρει από την προσδοκία μας ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί από το 2025, αν και πολύ σταδιακά", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός οίκος.

Η αρνητική προοπτική αντανακλά την άποψή του S&P για αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις προβλέψεις τoυ για τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας, «εν μέσω των υψηλών, αν και αργά μειούμενων, δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του αυξημένου χρέους της γενικής Κυβέρνησης".

Ο S&P αναφέρει ότι διατήρησε την αρνητική προοπτική επειδή "εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για τις δημοσιονομικές προβλέψεις μας, οι οποίοι θα μπορούσαν, αν συμβούν, να μειώσουν περαιτέρω τη δημοσιονομική ευελιξία της Γαλλίας".

Αναφέρει ότι σε αυτούς τους κινδύνους περιλαμβάνονται "δυνητικά ασθενέστερες οικονομικές επιδόσεις, που προκύπτουν για παράδειγμα από αυστηρότερες συνθήκες χρηματοδότησης και από την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία», ή από αυξημένη πολιτική διαταραχή που θα μπορούσε να περιπλέξει την εφαρμογή της πολιτικής.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire ανέφερε σε δήλωσή του ότι η απόφαση του S&P "είναι συνεπής με τις επιλογές που έχει κάνει η Κυβέρνηση για τα δημόσια οικονομικά της".

"Περισσότερο από ποτέ παραμένουμε δεσμευμένοι να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες και να επιταχύνουμε τη μείωση του χρέους μας", πρόσθεσε, λέγοντας ότι από αυτό εξαρτάται η "ανεξαρτησία της Γαλλίας και οι εθνικές και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της".

Δειτε Επισης

Νουριέλ Ρουμπινί: Προειδοποιεί για πετρελαϊκό σοκ αντίστοιχο της δεκαετίας του ’70
Oxford Economics: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έφεραν μικρή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη
Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας
ΔΝΤ-Ουκρανία: Υποτίμηση νομίσματος, μείωση επιτοκίων και αύξηση φορολογίας στο μενού
Ευρωζώνη: Πώς κινήθηκε η δραστηριότητα στα εργοστάσια τον Αύγουστο
Νοm Dom: 1 δισ. στερλίνες ο λογαριασμός αν καταργηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σε χαμηλό ενός μήνα το Bitcoin εν μέσω ανησυχιών για τις οικονομικές προοπτικές
Τουρκία: Απότομο «φρένο» στον πληθωρισμό μετά την αύξηση στα επιτόκια
ΗΠΑ: Συρρίκνωση για 5ο συνεχόμενο μήνα στον δείκτη μεταποίησης ISM
Μικρές απώλειες κατέγραψε η τιμή του χρυσού