Powered by

Prodea: Αποκτά τον έλεγχο Parklane, Aphrodite Hills και The Landmark Nicosia

Στην πώληση του 55% της MHV Mediterranean Hospitality Venture PLC («MHV»), στην Prodea Real Estate Investment Company S.A. («Prodea»), προχώρησε η YODA PLC, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στο ΧΑΚ.

Η MHV δραστηριοποιείται στον τομέα της φιλοξενίας και των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα, οικιστικά συγκροτήματα και γραφεία. Ανάμεσα σε άλλα, στην Κύπρο, είναι ιδιοκτήτρια των Parklane, Aphrodite Hills και The Landmark Nicosia.

Σημειώνεται ότι η MHV Mediterranean Hospitality Venture PLC εισήχθηκε πρόσφατα στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ, ενώ οι μετοχές της Prodea είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ).

Διαβάστε ακόμη:

Προϋπόθεση για τη ολοκλήρωση της συναλλαγής αποτελεί η λήψη της απαραίτητης έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου(ΕΚΚ) και την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού(ΕΠΑ)

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2024 και με την ολοκλήρωσή της η Prodea Investments θα κατέχει ποσοστό 80% στην MHV.

Η ανακοίνωση της Prodea στο ΧΑΑ

Την απόκτηση του 55% της MHV γνωστοποίησε με ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών η Prodea.

Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η εταιρεία με την επωνυμία «Προντέα Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία» (η «Εταιρεία» ή «Prodea») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού 596/2014 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκτελεστικών

κανονισμών, καθώς και του ν.3556/2007 περί δημοσιοποίησης ρυθμιζόμενων πληροφοριών, ότι την 08.12.2023 η Εταιρεία προέβη στην υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας για την απόκτηση, από την εταιρεία του κυπριακού ομίλου «YODA Group», μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% στην εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture PLC (η «MHV», η «Συναλλαγή»).

Η MHV δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και την ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει εξέχοντα και πολυτελή ξενοδοχεία και resorts και έργα ανάπτυξης γραφείων και κατοικιών. Οι μετοχές της MHV είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής αποτελεί η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου.

Η Συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2024. Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Prodea Investments θα κατέχει ποσοστό 80% στην MHV».

Δειτε Επισης

Τέσσερα βραβεία στα BTME 2025 για την Emirates-Καλύτερος αερομεταφορέας παγκοσμίως για 12η συνεχόμενη χρονιά
Elysium: Ανακαίνιση των 48 σουιτών επένδυση ύψους 10 εκατ.-Ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης
Ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η IndiGo Αirlines-Οι σχεδιασμοί της εταιρείας
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa