Atterbury: Η πολλά υποσχόμενη επέκταση και το σκεπτικό πίσω από το νέο mall στη Λεμεσό

Ως πιθανή επενδυτική ευκαιρία αντιμετώπιζε τη Λεμεσό εδώ και αρκετό διάστημα η Atterbury Europe, η οποία ετοιμάζεται να επεκταθεί δυναμικά στην πόλη με νέο mall.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη της εταιρείας συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τα πλάνα τους για το νέο εμπορικό κέντρο, το οποίο, όπως αναφέρουν, έρχεται να καλύψει ένα κενό στην αγορά όσον αφορά τα luxury brands, αλλά και να γεφυρώσει το παλιό με το καινούργιο στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο εμπορικό κέντρο Mall of Limassol θα αναπτυχθεί στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (παρά την οδό 1ης Οκτωβρίου), στη Μέσα Γειτονιά.

malloflimassol20233

Η Atterbury Europe, προερχόμενη από την Atterbury Property South Africa με 30 χρόνια ιστορίας στην ανάπτυξη και διαχείριση λιανικών και εμπορικών κτηρίων, προχώρησε με επιτυχία στην ανάπτυξη εμπορικών κέντρων και γραφείων σε Κύπρο, Σερβία και Ρουμανία τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Οι εξαγορές του Mall of Cyprus και του Mall of Engomi το 2015, τα οποία ανήκαν στον Όμιλο Σιακόλα, σηματοδότησαν την αρχή της διαρκούς σχέσης της εταιρείας με την κυπριακή κοινότητα.

«Μετά τις εν λόγω εξαγορές, τόσο στο Mall of Cyprus όσο και στο Mall of Engomi πραγματοποιήθηκαν επεκτάσεις με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού», τονίζεται στην ιστοσελίδα της Attebury Europe, στην οποία ο CEO και ο Head of Developments αναλύουν εις βάθος και με κάθε λεπτομέρεια το σκεπτικό πίσω από την επέκταση στη Λεμεσό.

malloflimassol20234

Μία πόλη γεμάτη ανάπτυξη και ευκαιρίες
«Έχει περάσει καιρός από τότε που η Λεμεσός εμφανίστηκε ως μία από τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες για την Atterbury Europe.

Η πολυσύχναστη πόλη της Λεμεσού, γνωστή για τη γραφική παραθαλάσσια μαρίνα και την ιστορική παλιά πόλη, παρουσιάζει ευκαιρίες που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί», αποκαλύπτει ο CEO της Attebury, Henk Deist.

malloflimassolhenk

Παράλληλα, εξηγεί ότι η ανάπλαση της Μαρίνας σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του αλιευτικού λιμανιού και του πεζόδρομου πλησίον της θάλασσας αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, την ώρα που το καζίνο θέρετρο στη δυτική πλευρά της Λεμεσού (στη βιομηχανική περιοχή) διαθέτει εγκαταστάσεις που συνδυάζουν ψυχαγωγία και εμπορικά καταστήματα σε μια αποκλειστική αγορά-στόχο.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στην περιοχή της παλιάς πόλης, η οποία, όπως αναφέρει, βρίσκεται σε συνεχή αναβάθμιση και μαζί με την παραθαλάσσια περιοχή αποτελούν την καρδιά της τουριστικής ζωής, αλλά κα των εστιατορίων και μπαρ της Λεμεσού.

Το όραμα της Atterbury και το δέλεαρ της Λεμεσού
Αναλύοντας τους λόγους επέκτασης με νέο εμπορικό κέντρο στη Λεμεσό, ο CEO της Atterbury Europe επισημαίνει ότι το upmarket λιανικό εμπόριο περιορίζεται σε high street στην περιοχή της παλιάς πόλης, κατά μήκος του παραθαλάσσιου δρόμου, ο οποίος απλώνεται σε μια τεράστια έκταση.

malloflimassol20237highstreet

«Γίναμε μάρτυρες της τεράστιας ανάπτυξης της Λεμεσού τα τελευταία δέκα χρόνια, με μια ακμάζουσα αγορά ακινήτων, σύγχρονες υποδομές και κτήρια-ορόσημα που βοήθησαν την πόλη να μπει στον χάρτη. Οι υποδομές της πόλης είναι κορυφαίες, καθιστώντας την επιθυμητό προορισμό για τους επενδυτές, την τοπική κοινότητα και τους επισκέπτες», σημειώνει ο Henk Deist.

Αναδεικνύοντας τις περιορισμένες προτάσεις ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου στη Λεμεσό, ο CEO οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο η Atterbury Europe μπορεί να συμβάλει στη γεφύρωση αυτού του χάσματος μεταξύ του παλιού και του νέου. Η άνθηση των υποδομών της πόλης και η αυξανόμενη απήχηση τόσο στους επενδυτές όσο και στους τουρίστες την καθιστούν μια δελεαστική προοπτική.

malloflimassol20238location

Δύσκολη εξίσωση η σωστή τοποθεσία
Ωστόσο, η εύρεση της ιδανικής τοποθεσίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όπως εύστοχα εξηγεί ο Head of Developments της Atterbury Europe, Roux Gerber.

«Η εξεύρεση του σωστού ακινήτου, στη σωστή τοποθεσία, με τη σωστή έκταση γης, στη σωστή τιμή και τη σωστή στιγμή ήταν μια διαδικασία για την οποία η τεχνογνωσία του ομίλου έπρεπε να εφαρμοστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», υπογραμμίζει ο κ. Gerber, ρίχνοντας φως στην περίπλοκη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

mallatterbury10005temaxio

Αν και η παγκόσμια πανδημία και οι γεωπολιτικές εντάσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών πρόσθεσαν ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε μια ήδη δύσκολη διαδικασία για την εύρεση του κατάλληλου τεμαχίου γης στο οποίο θα ανεγερθεί το Mall of Limassol, εντούτοις η ομάδα που ανέλαβε το φιλόδοξο project εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την ευκαιρία που παρουσιάστηκε.

malloflimassol20235

«Η Atterbury Europe έχει τις απαιτούμενες δεξιότητες για να βρει ευκαιρίες και να τις κάνει πραγματικότητα.

Ωστόσο, η εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας στη Λεμεσό για μια ζωτικής σημασίας ανάπτυξη εμπορικού κέντρου από το κέντρο προς την ανατολική πλευρά της πόλης αποτέλεσε μία εκτεταμένη διαδικασία. Αφού αξιολογήσαμε όλες τις διαθέσιμες τοποθεσίες στην ειδική περιοχή ενδιαφέροντος, εντοπίσαμε μια κατάλληλη τοποθεσία», επιβεβαιώνει ο Roux Gerber.

malloflimassol20236

Οι ιθύνοντες της εταιρείας αναγνωρίζουν ότι η Κύπρος δεν αποτελεί απλώς προορισμό για τους λάτρεις της παραλίας και τους λάτρεις της ιστορίας, καθώς την ίδια ώρα διαθέτει μια ακμάζουσα αγορά ακινήτων, με την Atterbury Europe να εκφράζει ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις μελλοντικές ευκαιρίες στο νησί.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών