Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS

Τον πρωτοποριακό ΚΟΜΒΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ NOUS αποκτά σύντομα η ευρύτερη αστική Λευκωσία. Τα εγκαίνια του ΚΟΜΒΟΥ θα τελέσει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η λειτουργία του ΚΟΜΒΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ NOUS έχει ως στόχο την προώθηση ενός μοντέλου αστικής ανάπτυξης με βάση την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, ώστε οι πόλεις μας να καταστούν βιώσιμες, κατοικήσιμες και ανθεκτικές στις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, o Κόμβος NOUS αναμένεται να συμβάλει στην υιοθέτηση κουλτούρας αειφορίας, καθώς και στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος δικτύωσης και συνεργιών, για ανάληψη δράσεων σχετικών με τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ NOUS αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Έργου U-SOLVE, το οποίο επικεντρώνει τις δράσεις του στο περιβάλλον, την πράσινη οικονομία, την καινοτομία, την ψηφιακή μεταρρύθμιση και τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Το έργο U-SOLVE χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης "ENI CBC MED 2014-2020" με συνολικό προϋπολογισμό €3,3 εκατομμύρια. Οι εταίροι του έργου στην Κύπρου είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ινστιτούτο Κύπρου (το οποίο έχει και την συνολική ευθύνη συντονισμού του έργου), ενώ βασικός συνεργάτης είναι και ο Δήμος Στροβόλου, ο οποίος παρέχει τον χώρο, όπου στεγάζεται ο Κόμβος "NOUS". Στο έργο U-SOLVE συμμετέχουν με αντίστοιχες δράσεις η Ιταλία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη.

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ NOUS βρίσκεται στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 78, στον ιστορικό πυρήνα του Στροβόλου, έναντι του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσελεούσης.

Δειτε Επισης

Αυτή η νέα ηγεσία του ιατρικού κόσμου-Συνεχίζει στην προεδρία του ΠΙΣ ο Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου
Στο Ολυμπιακό Μέγαρο το εναρκτήριο λάκτισμα για την Toyota Kύπρου
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής-Πρόεδρος η Ιωάννα Δημητρίου
Κοτ-Κοτ: Πρωτοποριακή λύση κυκλικής οικονομίας για επίλυση της κρίσης διαχείρισης απορριμμάτων
ΟΠΑΠ Κύπρου: Αρχίζει και το 2024 με βήματα στην υγεία υιοθετώντας ξανά δύο δωμάτια της Αροδαφνούσας
Νέα συνεργασία Πανεπιστημίου Λεμεσού με AMMITEC στον ναυτιλιακό κλάδο
Εξετάζοντας τη σημασία του βιώσιμου μάρκετινγκ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
Women Leaders’s Forum: Πώς να αγνοήσετε τα εμπόδια
Κενές θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακά από την Eni Cyprus Limited