Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων

Πέραν των 60 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθούν σύντομα στους Κύπριους γεωργοκτηνοτρόφους αγρότες, μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, η οποία εξέτασε το θέμα του αυξημένου κόστους παραγωγής στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι «σύντομα και μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται ότι οι γεωργοκτηνοτρόφοι μας θα λάβουν επιδοτήσεις της τάξης των 60 εκ. ευρώ και είναι πολύ σημαντικό αυτό τη δεδομένη στιγμή».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας «όλοι αναγνωρίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας είναι σημαντικός και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα», ωστόσο, σημείωσε «προσπαθούμε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κράτους και της οικονομίας να βρούμε λύσεις».

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά σε συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις και πάντοτε μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας», είπε.

Όπως ανέφερε «τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, η νέα ΚΑΠ με 454 εκ., τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά, το σχέδιο διαχείρισης κινδύνων, καθώς και άλλα μέτρα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Γεωργίας».

Εξάλλου, από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, Γιαννάκης Γαβριήλ, ανέφερε ότι «ακούγοντας κάποιος τον Υπουργό θα νομίσει ότι οι γεωργοί μας είναι εκατομμυριούχοι», για να τονίσει ότι από τον περασμένο Μάρτιο, που ενώ είναι προτεραιότητα του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη η μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, δεν έχουμε ακούσει τίποτε».

«Ειλικρινά ούτε τα υφιστάμενα μέτρα, τα οποία έτρεχαν με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν κάθονται να τα αξιοποιήσουν και να δουν πραγματικά ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής σκοτώνει τον πρωτογενή τομέα. Ακούσαμε πολλά ‘θα’ όπως ακούσαμε και τις προηγούμενες φορές. Πράξεις δεν είδαμε, το μόνο που ακούμε είναι εξαγγελίες», ανέφερε ο κ. Γαβριήλ.

Είπε πως «πρέπει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο», προσθέτοντας ότι «οι αγροτικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν πάει άλλο».

Δειτε Επισης

«Γνωμάτευση» καταπέλτης από ΠΣΔ για ενιαία εποπτική αρχή-«Ενέργεια υπονόμευσης του κράτους δικαίου»
Άμεσο τερματισμό συντάξεων σε νυν αξιωματούχους συστήνει στο Γενικό Λογιστήριο η Ελεγκτική Υπηρεσία
Αποδυνάμωση καταναλωτικής εμπιστοσύνης και χειροτέρευση του επιχειρηματικού κλίματος
Παίρνει σάρκα και οστά η ενιαία εποπτική αρχή-Η σύνθεση, πώς θα λειτουργεί και ο ρόλος της Κεφαλαιαγοράς
Μ. Ταννούσης: Το επενδυτικό τοπίο της Κύπρου και η σημασία των συναντήσεων με τους ξένους επενδυτές
Με αμελητέες απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
ΟΗΟ–ΣΕΚ: Ανάγκη διαχείρισης του μεγάλου ποσού για νέο συνταξιοδοτικό
Απαλλαγή φορολόγησης εφάπαξ και για κατηγορίες συμβασιούχων που εκκρεμούν
Επ. Οικονομικών: Καθολικά αποδεκτός για μέλος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου ο Μάριος Ζαχαριάδης
Αναγνωρίζουν πρόβλημα και ψάχνουν την κατάλληλη φόρμουλα για τις αποσπάσεις στο δημόσιο