Δύο νέα malls σε κοντινή απόσταση αλλάζουν τον χάρτη του λιανεμπορίου στη Λεμεσό

Αλλάζει ο χάρτης του λιανεμπορίου στη Λεμεσό με την επερχόμενη άφιξη δύο νέων εμπορικών κέντρων. Αφενός η Atterbury Europe και αφετέρου το Nicosia Mall σε συνεργασία με τον όμιλο Παπαντωνίου, ανακοίνωσαν επίσημα τα νέα τους ανοίγματα στη Λεμεσό.

Τα δύο νέα malls αναμένεται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και να μοιράσουν εκ νέου την πίτα της αγοράς, της επισκεψιμότητας και των τζίρων στα κλειστά εμπορικά κέντρα της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο εμπορικά κέντρα θα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο.

Κοινό σλόγκαν και των δύο νέων malls της Λεμεσού είναι ότι έρχονται να καλύψουν το κενό στην αγορά της πόλης, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη εμπειρία για τους καταναλωτές.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη αγορά αντέχει δύο malls παρόμοιου βεληνεκούς σε απόσταση μερικών μέτρων το ένα από το άλλο.

Η ανατολική Λεμεσός αναμένεται να αποκτήσει σημαντικές προσθήκες στον τομέα του λιανεμπορίου, την ώρα που το My Mall Limassol, στη δυτική Λεμεσό (Ζακάκι), προγραμματίζει επέκταση 6.000 τ.μ. Πρόκειται για μια ριζική ανανέωση, αφού αφορά επέκταση του εμπορικού τμήματος, οικιστική ανάπτυξη, καθώς και πλήρη ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Nicosia Mall-Όμιλος Παπαντωνίου στην ανατολική Λεμεσό
Δυναμικά εισέρχεται στην αγορά της Λεμεσού η μετοχική ομάδα του Nicosia Mall, η οποία σε συνεργασία με τον όμιλο Παπαντωνίου ετοιμάζει ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο, στην ανατολική Λεμεσό.

Το νέο mall θα ανεγερθεί εντός της εμπορικής και βιομηχανικής ζώνης δίπλα από το Jumbo, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίου Αθανασίου, σε τεμάχια γης που δεν έχουν άμεση γειτνίαση με οικιστική ζώνη.

ΜΑΛΛ

Πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση που φτάνει τα €120 εκατ. και πρόκειται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Στα πρότυπα του Nicosia Mall, το καινούργιο mall στοχεύει στην κάλυψη της κενού στην αγορά, εξυπηρετώντας πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών.

Σε τρεις ορόφους, το εμπορικό κέντρο θα διαθέτει περίπου 105 καταστήματα, με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών να αναμένεται εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024.

Συμμετοχή στο Nicosia Mall έχουν σημαντικοί κυπριακοί επιχειρηματικοί Όμιλοι, όπως Όμιλος Ζορπά, PHC Group, Όμιλος Αθηαινίτη και VLM Group (Voici la Mode Group of Companies).

Atterbury Europe
Με στόχο να καλύψει ένα κενό στην αγορά όσον αφορά τα luxury brands, αλλά και να γεφυρώσει το παλιό με το καινούργιο, επεκτείνεται στη Λεμεσό η Atterbury Europe.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Mall of Cyprus και Mall of Engomi διαβλέπει τεράστιες προοπτικές στη Λεμεσό, με το νέο εμπορικό κέντρο Mall of Limassol, το οποίο θα αναπτυχθεί στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (παρά την οδό 1ης Οκτωβρίου), στη Μέσα Γειτονιά.

malloflimassol20232

Στους λόγους επέκτασης στη Λεμεσό αναφέρθηκε προσφάτως ο CEO της Atterbury Europe, Henk Deist, ο οποίος μίλησε για περιορισμένες προτάσεις ενός σύγχρονου mall, εξηγώντας ότι το upmarket λιανικό εμπόριο περιορίζεται σε high street στην περιοχή της παλιάς πόλης και κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, ο οποίος απλώνεται σε μια τεράστια έκταση.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ετοιμάζει ένα mall, στο οποίο οι καταναλωτές θα βρίσκουν συγκεντρωμένα luxury brands, οραματιζόμενη ένα μέλλον στο οποίο η νέα εμπορική πρόταση δύναται να συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του παλιού και του νέου.

malloflimassol20233

Υπενθυμίζεται ότι η Atterbury Europe βρισκόταν σε συζητήσεις με τον όμιλο Παπαντωνίου για δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου σε τεμάχια ιδιοκτησίας Παπαντωνίου. Τελικά, οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν και η εταιρεία εξηύρε νέο ακίνητο, στην ιδανική τοποθεσία για την ίδια.

«Η εξεύρεση του σωστού ακινήτου, στη σωστή τοποθεσία, με τη σωστή έκταση γης, στη σωστή τιμή και τη σωστή στιγμή ήταν μια διαδικασία για την οποία η τεχνογνωσία του ομίλου έπρεπε να εφαρμοστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Head of Developments της Atterbury Europe, Roux Gerber.

mallatterbury10005temaxio

Με βάση την πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία, το νέο mall θα εκτείνεται σε τρεις ορόφους που αναμένεται να φιλοξενήσουν 114 καταστήματα.

Η μεικτή έκταση των ενοικιαζόμενων χώρων φτάνει τα 27.025 τ.μ., ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες εκτιμάται ότι θα αρχίσουν εντός του 2024.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά