Τρεις εταιρείες και γιατί τις έβαλε στο μικροσκόπιο το Cyprus Confidential-Τι απάντησαν οι ίδιες

Ονόματα εταιρειών στις οποίες αποδίδει σύνδεση κατά το παρελθόν με την PwC Κύπρου, εμπλέκει στην έρευνά της η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ-International Consortium of Investigative Journalists).

Μια από αυτές τις εταιρείες, για τις οποίες γίνεται λόγος είναι η Abacus Ltd, η οποία-όπως αναφέρεται- ιδρύθηκε από πρώην στελέχη της PwC Κύπρου το 2001 και η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται, συνέχισε να εργάζεται για Ρώσους στους οποίους αργότερα επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Ένας άλλος συνεταίρος της PwC Κύπρου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έφυγε από την εταιρεία για να δημιουργήσει την Cypcodirect, ενώ λίγους μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αποχώρηση της PwC από τη Ρωσία, τρεις ακόμη συνεταίροι της PwC Κύπρου αναχώρησαν για να δημιουργήσουν την Kiteserve Ltd.

Οι ερευνητές της ICIJ, παραθέτουν τοποθετήσεις των εταιρειών και για το πώς αυτές κινήθηκαν από την επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και εντεύθεν.

«Οι δραστηριότητες της Kiteserve είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς της Κύπρου, της Ε.Ε. και του ρυθμιστικού μας φορέα, του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου», ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο Διευθύνων Συναίτερος, Theo Parperis.

«Η Kiteserve τηρεί πλήρως τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, που είναι νομικά δεσμευτικές για την Κύπρο, καθώς και στις κυρώσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Cypcodirect «εργαζόταν πάντα σύμφωνα με τους Εφαρμοστέους Νόμους και Κανονισμούς και ακολουθώντας τις οδηγίες των ρυθμιστών μας», ανέφερε σε γραπτή της δήλωση, αρνούμενη περαιτέρω σχόλια, επικαλούμενη το απόρρητο των πελατών και τους κανονισμούς της Ε.Ε. για το απόρρητο.

Η Abacus είπε στην ICIJ ότι «έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθεί πλήρως όχι μόνο με τις κυρώσεις της Ε.Ε. αλλά και με τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, δεσμεύοντας αμέσως όλα τα επηρεαζόμενα περιουσιακά στοιχεία υπό τον έλεγχό της, τερματίζοντας την παροχή των υπηρεσιών της και κάνοντας όλες τις απαραίτητες αναφορές».

Η Abacus είπε ότι «είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την προσπάθεια να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία».

Δειτε Επισης

Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία
ΠτΔ: Rebranding της Κύπρου και αναθεωρημένο σχέδιο κινήτρων για αδειοδότηση αυθαίρετων/νέων κατασκευών