Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Φύσηξε… Βορκάς-Νέα σελίδα και σαφή μηνύματα διά της κάλπης από τους δικηγόρους

Το άνοιγμα μιας καινούργιας σελίδας για τον δικηγορικό κόσμο της Κύπρου σηματοδότησε το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου(ΠΔΣ), καθώς και των τεσσάρων αιρετών μελών του Συμβουλίου.

ΠΔΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το προδιαγραφόμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Χρίστο Κληρίδη και τον Μιχάλη Βορκά, μόνο ως τέτοιο δεν αποδείχθηκε, καθότι ο δεύτερος διέγραψε μια κάτι περισσότερο από άνετη νίκη, σαρώνοντας κυριολεκτικά σε όλες τις επαρχίες και κερδίζοντας τις εκλογές εξασφαλίζοντας 1841 ψήφους. Ο κ. Κληρίδης περιορίστηκε σε μόλις 604 ψήφους, ενώ υπήρξαν 21 λευκά και 11 άκυρα. Παγκύπρια, ψήφισαν 2477 μέλη του ΠΔΣ.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΔΣ 1

Την ίδια ώρα, κανένας από τους τέσσερις υποψήφιους στον συνδυασμό του Χρίστου Κληρίδη δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Συμβούλιο, με τις ισάριθμες αιρετές θέσεις να καταλαμβάνονται από τους υποψήφιους στον συνδυασμό του Μιχάλη Βορκά.

ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΛΠΕΣ

Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου εξελέγησαν ως μέλη οι:

 • Ήρα Ιωάννου Αιμιλιανίδου με 1376 ψήφους(συνδυασμός Μιχάλη Βορκά).
 • Νικόλας Τσαρδελλής με 1214 ψήφους(συνδυασμός Μιχάλη Βορκά).
 • Αυγερινός Χαρτσιώτης με 1093 ψήφους(συνδυασμός Μιχάλη Βορκά).
 • Μιχάλης Φιλίππου με 918 ψήφους( συνδυασμός Μιχάλη Βορκά).
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΒΟΡΚΑ

Οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Χρίστου Κληρίδη έλαβαν:

 • Γιώργος Χριστοφίδης: 914 ψήφους.
 • Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου: 776 ψήφους.
 • Μελίνα Πύργου: 527 ψήφους.
 • Νίκκη Ξενοφώντος: 347 ψήφους.

ΣΥΝΔΑΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗ

Διαβάστε ακόμη:

Όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό από τα αποτελέσματα, διά της ψήφου τους οι δικηγόροι έστειλαν ξεκάθαρα και ηχηρά μηνύματα, αποδοκιμάζοντας ουσιαστικά τις… πολιτικές της προηγούμενης τριετίας και δη του τέως προέδρου του ΠΔΣ, δείχνοντας με την ετυμηγορία τους την θέλησή τους για επανακαθορισμό λόγου και έργου εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου.

ΕΚΛΟΓΕΣ 1

Καθοριστικό παράγοντα για το αποτέλεσμα, όπως υποδείκνυαν αργά χθες βράδυ στο InBusinessNews γνώστες του παρασκηνίου, προφανώς και ενδεχομένως να διαδραμάτισε, μεταξύ άλλων, η προσέγγιση των δύο υποψηφίων σε σχέση με το ζήτημα των πρόσφατων κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το Η.Β.

Ένα θέμα για το οποίο, υπενθυμίζεται, ο Χρίστος Κληρίδης έγινε αποδέκτης κριτικής από μεγάλη μερίδα συναδέλφων του με φόντο τις τοποθετήσεις του υπό την επίκληση της μη νομικής υποχρέωσης της χώρας μας για πλήρη εφαρμογή τους, σε αντίθεση με τον Μιχάλη Βορκά, που τάχθηκε χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους υπέρ της απόλυτης εφαρμογής τους.

ΕΚΛΟΓΕΣ 5

ΕΚΛΟΓΕΣ 3

ΕΚΛΟΓΕΣ 7

ΕΚΛΟΓΕΣ 6

Το στίγμα των προθέσεων

Σε ό,τι αφορά το στίγμα των προθέσεων και προτεραιοτήτων με την ανάληψη των καθηκόντων του, οριοθετήθηκε από τον ίδιο από το βήμα της γενικής συνέλευσης που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας.

«Στόχος», είπε ο κ. Βορκάς, «είναι να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη δικαιοσύνη στην Κύπρο, το δικηγορικό λειτούργημα και να παράσχουμε σε όλους τους δικηγόρους αυτό που πραγματικά αξίζει».

«Και συνάμα», συνέχισε, «την αναβάθμιση και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, κάτι με το οποίο οι δικηγόροι και το δικηγορικό λειτούργημα είναι άμεσα συνδεδεμένο για σκοπούς εξυπηρέτησης της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου».

Εξάλλου, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο InBusinessNews ενόψει των χθεσινών εκλογών, ο κ. Βορκάς έστελνε στους δικηγόρους το μήνυμα πως πρέπει να γίνουν πιο διεκδικητικοί, ενώ όσον αφορά τον ρόλο του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου ως ρυθμιστή του δικηγορικού επαγγέλματος στην Κύπρο, εξέφραζε την θέση πως αυτός θα πρέπει να συνεχισθεί και αναβαθμισθεί ακόμα περισσότερο για προώθηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του κλάδου, αλλά και της δικαιοσύνης γενικότερα.

Παράλληλα, καλούσε την πολιτεία σε συνεργασία και τόνιζε πως το κράτος οφείλει να δώσει στον δικηγορικό κόσμο τα αναγκαία εφόδια, μέσα από νέες νομοθετικές ρυθμίσεις εκσυγχρονισμού, ώστε να διευκολύνει το έργο του.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΔΣ

Στο νέο Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, υπό τον πρόεδρο Μιχάλη Βορκά, πέραν των τεσσάρων αιρετών μελών που εξελέγησαν χθες, θα συμμετέχουν επίσης οι πρόεδροι των τοπικών δικηγορικών συλλόγων, καθώς και οι αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες τοπικές εκλογικές διαδικασίες, ως εξής:

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΔΣ

Οι πρόεδροι των τοπικών δικηγορικών συλλόγων:

 • Στέφανος Σκορδής (πρόεδρος Δ.Σ. Λευκωσίας).
 • Λουίζα Πρωτοπαπά (πρόεδρος Δ.Σ. Λεμεσού).
 • Δημήτρης Καλλένος (πρόεδρος Δ.Σ. Λάρνακας).
 • Χρίστος Καράς (πρόεδρος Δ.Σ. Αμμοχώστου).
 • Νικόλας Κωνσταντινίδης (πρόεδρος Δ.Σ. Κερύνειας).
 • Ιάσωνας Τηλεμάχου (πρόεδρος Δ.Σ. Πάφου).

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών δικηγορικών συλλόγων:

 • Λευκωσία-Ορέστης Νικήτας.
 • Λεμεσός-Αλέξανδρος Τσιρίδης.
 • Λάρνακα-Χριστάκης Μούσκος.
 • Αμμόχωστος-Αιμιλία Πάση.
 • Κερύνεια-Μαρία Κουσταή.
 • Πάφος-Σοφία Χατζηνεοφύτου.

Δειτε Επισης

Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Με επίκεντρο το παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου χαρίζει και φέτος μία «Ζεστή Αγκαλιά»
Επανεκλέγηκε Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ο Παναγιώτης Ζαφείρης
Μεγάλης σημασίας συζήτηση για Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Soft Skills Bootcamp: Το πρώτο Bootcamp για ανάπτυξη δεξιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Με νέες ανατρεπτικές εμπειρίες πλαισίωσε και το φετινό Audi & Wine η Innovation Leo Burnett
Στην Κύπρο ο διεθνώς διακεκριμένος ψυχολόγος Emeritus Professor Les Greenberg από τον Καναδά
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Η πιο παράδοξη μαγική περιπέτεια ξεκινά στο Paradox Museum Limassol