Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου-Νέος πρόεδρος ο Μιχάλης Βορκάς

Ο Μιχάλης Βορκάς είναι ο νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου(ΠΔΣ), καθότι κατά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης του ΠΔΣ, επικράτησε του ανθυποψήφιου του, απερχόμενου προέδρου, Χρίστου Κληρίδη.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν συνολικά, παγκύπρια, 2477 δικηγόροι, από τους πέραν των 4500 με δικαίωμα ψήφου. Ο κ. Βορκάς εξασφάλισε 1841 ψήφους έναντι 604 του κ. Κληρίδη. Υπήρξαν 21 λευκά και 11 άκυρα.

Σε ό,τι αφορά τα τέσσερα αιρετά μέλη του Συμβουλίου, εξελέγησαν οι:

  • Ήρα Ιωάννου Αιμιλιανίδου με 1376 ψήφους(συνδυασμός Μιχάλη Βορκά)
  • Νικόλας Τσαρδελλής με 1214 ψήφους(συνδυασμός Μιχάλη Βορκά)
  • Αυγερινός Χαρτσιώτης με 1093 ψήφους(συνδυασμός Μιχάλη Βορκά)
  • Μιχάλης Φιλίππου με 918 ψήφους( συνδυασμός Μιχάλη Βορκά)

Εξελέγησαν, δηλαδή, ως μέλη του Συμβουλίου όλοι οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του νέου προέδρου του Συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους με τον συνδυασμό του Χρίστου Κληρίδη, εξασφάλισαν:

  • Γιώργος Χριστοφίδης: 914 ψήφους
  • Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου: 776 ψήφους
  • Μελίνα Πύργου: 527 ψήφους
  • Νίκκη Ξενοφώντος: 347 ψήφους

Διαβάστε ακόμη:

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΔΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2

Ο κ. Βορκάς, τον οποίο ο κ. Κληρίδης συνεχάρη με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα βρεθεί στην ηγεσία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Στόχος είναι να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη δικαιοσύνη στην Κύπρο, το δικηγορικό λειτούργημα και να παράσχουμε σε όλους τους δικηγόρους αυτό που πραγματικά αξίζει και συνάμα την αναβάθμιση και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, κάτι με το οποίο οι δικηγόροι και το δικηγορικό λειτούργημα είναι άμεσα συνδεδεμένο για σκοπούς εξυπηρέτησης της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου», ανέφερε ο κ. Βορκάς μιλώντας ενώπιον της γενικής συνέλευσης πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Και συμπλήρωσε πως «χωρίς τους δικηγόρους μια δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Βορκάς: Οι δικηγόροι της Κύπρου να γίνουν πιο διεκδικητικοί-Η προτεραιότητα που πρέπει να θέσει ο ΠΔΣ

Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έδωσε τηλεφωνικώς ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΔΣ, Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης.

Στην Λευκωσία, το εκλογικό κέντρο λειτούργησε στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία, όπου και η προσέλευση των δικηγόρων υπήρξε αθρόα.

ΕΚΛΟΓΕΣ 3

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 6

ΕΚΛΟΓΕΣ 7

ΕΚΛΟΓΕΣ 5

ΚΑΛΠΕΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΔΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 1