Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ: Από θέση ισχύος!

Ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, μετά από διαδρομή σχεδόν ενός αιώνα, έχει κατακτήσει ηγετική θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται. Αυτοί περιλαμβάνουν την προώθηση και διανομή φαρμάκων, προϊόντων φαρμακείου, συμπληρωμάτων διατροφής, καλλυντικών, καταναλωτικών προϊόντων, ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων λιανικής, καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διακίνησης.

Στο ευρύ πεδίο της επιχειρηματικής του λειτουργίας, ο Όμιλος έχει αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες, προϊόντα των οποίων εκπροσωπεί και διανέμει στην κυπριακή αγορά.

Μέσα από τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τον Κύπριο καταναλωτή, υλοποιεί τη στρατηγική της μεθοδικής επέκτασής του. Ανοίγει νέους δρόμους ποιότητας και αξιοπιστίας, έχοντας ήδη καθιερωθεί ως ο ισχυρότερος όμιλος προϊόντων υγείας και ομορφιάς στην Κύπρο. Με διαχρονική αποστολή να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα, ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ πιστεύει πως οι έννοιες της εξέλιξης και της ανάπτυξης αποκτούν νόημα, όταν συνδυάζονται με επιχειρηματική ηθική. Επιλέγει την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, ως τη μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι στις νέες προκλήσεις, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στη διασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας, της οικονομικής προόδου και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από το 1930 μέχρι και σήμερα

Η επιχειρηματική δραστηριοποίηση του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ξεκινά λίγο πριν το 1930 με την εισαγωγή φαρμάκων στην Κύπρο. To 1931 θα αποτελέσει έτος - σταθμό, αφού αρχίζει η συνεργασία με την παγκόσμια δύναμη Sandoz Chemicals (σήμερα Novartis), ενώ ακολουθούν συνεργασίες και με άλλες σημαντικές εταιρείες στον κλάδο φαρμάκων, όπως η Organon. Έναν αιώνα μετά, τα φαρμακευτικά προϊόντα κατέχουν ξεχωριστή θέση στο πλαίσιο της αποστολής και των εργασιών του Ομίλου. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο διανομής διαθέτει στην κυπριακή αγορά φάρμακα, προϊόντα φαρμακείου και συμπληρώματα διατροφής για την προστασία της υγείας και τη βελτίωση της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής.

Κορυφαίες συνεργασίες

Στον κλάδο προϊόντων φαρμακείου εμπιστεύονται τον Όμιλο πολυεθνικές εταιρείες, όπως οι Haleon και Perrigo, με μη συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα που κατέχουν κυρίαρχη θέση στην κυπριακή αγορά. Αυτά περιλαμβάνουν τα σκευάσματα Panadol, Solpadeine, Physiomer, Otrivin, Voltaren Gel, Sensodyne και άλλα.

Επιπρόσθετα, ο Όμιλος διατηρεί σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένες εταιρείες στον Τομέα Συμπληρωμάτων Διατροφής (Lanes, Centrum, Femarelle, Superfoods, Optima, My Elements, Mastiha Art of Nature) και Καλλυντικών στα Φαρμακεία (NUXE, Bio-Oil).

Καταρτισμένο προσωπικό

Οι Κλάδοι Φαρμάκων και Προϊόντων Φαρμακείου, εκτός από τα τμήματα επιστημονικής ενημέρωσης και προώθησης, υποστηρίζονται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό συμμετέχει σε συνεχή προγράμματα εκπαίδευσης, παρέχοντας υπηρεσίες για θέματα φαρμακοεπαγρύπνησης, ρύθμισης ποιότητας, ασφάλειας και εγγραφής φαρμάκων, ενώ υπάρχει ιατρικό τμήμα καθώς και τμήμα συμμόρφωσης (Compliance).

Μέσα από αυτές τις υπηρεσίες διασφαλίζεται η συμμόρφωση τόσο με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς όσο και με τους τοπικούς, που αφορούν στην προώθηση των φαρμάκων στην Κύπρο. Ο Όμιλος, ως τοπικός συνεργάτης των εταιρειών που εκπροσωπεί, είναι σε θέση να προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στους κατόχους άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων, εξασφαλίζοντας τη διάθεση των προϊόντων τους στην κυπριακή αγορά, την ιατρική κοινότητα και τους ασθενείς.

100% κάλυψη της αγοράς

Για πάνω από δύο δεκαετίες, η PharmacyLine, μέλος του Ομίλου, αναλαμβάνει τη φύλαξη, τη διανομή και την ανασυσκευασία φαρμακευτικών προϊόντων των εταιρειών που εκπροσωπούνται από τον Όμιλο, αλλά και λοιπών, ως πάροχος υπηρεσιών 3PL.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της αποστολής του Ομίλου, στόχος της PharmacyLine είναι ο εφοδιασμός με φαρμακευτικά προϊόντα, φαρμακείων και ιδρυμάτων του Υπουργείου Υγείας, με γνώμονα την ταχύτητα, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση, σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας.

Με κάλυψη του 100% της κυπριακής αγοράς, σε ετήσια βάση εκτελούνται πλέον των 55.000 παραδόσεων ψυχομένων και μη φαρμακευτικών προϊόντων, με ποσοστό επιτυχίας (Perfect Order Rate Ratio) 99.96%.

Αυστηρές προδιαγραφές

Η συνεχής βελτίωση των λειτουργικών διαδικασιών και η χρήση της τεχνολογίας στοχεύουν στην παροχή ανταγωνιστικών υπηρεσιών τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και από πλευράς κόστους. Υποστηρίζοντας τη στρατηγική του Ομίλου στους Κλάδους Φαρμάκων και Προϊόντων Φαρμακείου, αλλά και με ετοιμότητα για κάθε πιθανή συνεργασία, η PharmacyLine επεκτείνει εντός του 2024 τις αποθηκευτικές της εγκαταστάσεις, αυξάνοντας τις δυνατότητες αποθήκευσης με περισσότερες από 1.500 παλετοθέσεις.

Η PharmacyLine διαθέτει αποκλειστικό τμήμα ποιότητας (GxP), το οποίο προδιαγράφει και ελέγχει με SOPs (Standard Operating Procedures) όλο το φάσμα των λειτουργιών αποθήκευσης και διανομής. Οι λειτουργίες αυτές αξιολογούνται τακτικά, με άριστα αποτελέσματα, από τις κρατικές υπηρεσίες και τους προμηθευτές φαρμακευτικών προϊόντων.

Η εταιρεία κατέχει πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001:2015, περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO14001:2015, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η χορήγηση πιστοποιητικού ασφάλειας και υγείας στην εργασία ISO 45001:2018.

Δυνατά στην αγορά

Με την εισαγωγή του ΓεΣΥ στον Τομέα της Υγείας στην Κύπρο, η κυπριακή φαρμακευτική αγορά έχει αποκτήσει δυναμισμό, ενώ μεγάλες προκλήσεις αναδύονται σε όλο το φάσμα της δραστηριοποίησης του Φαρμακευτικού Τμήματος του Ομίλου.

Στον Τομέα των Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, η αγορά έχει πλήρως διαμορφωθεί με την αύξηση του αριθμού της κάλυψης των επαγγελματιών υγείας που απαιτείται για την επιτυχή ενημέρωση και προώθηση των φαρμάκων, ενώ ταυτόχρονα ο χρόνος επίσκεψης έχει μειωθεί σημαντικά. Στην πρόκληση αυτή ο Όμιλος έχει ανταποκριθεί πλήρως με την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, την ενδυνάμωση του επιστημονικού συνεργάτη σε επίπεδο ικανότητας επικοινωνίας και εξειδικευμένων γνώσεων, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές μέθοδοι.

Αυτές μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την οργάνωση και επικοινωνία του επιστημονικού συνεργάτη, όπως το VEEVA CRM Platform, καθώς και την επέκταση σε δραστηριότητες πέρα από την προσωπική επίσκεψη, όπως webinars, Rep email marketing και άλλες.

Στον Τομέα των εξειδικευμένων καινοτόμων Φαρμάκων (ΙΝΝ-innovative medicines) οι προκλήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς διανύουμε το μεταβατικό στάδιο της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ για τα φάρμακα αυτά. Και εδώ η άριστη συνεργασία του εξειδικευμένου προσωπικού, με τα αντίστοιχα τμήματα των Εταιρειών που εκπροσωπούνται από τον Όμιλο Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, εξασφαλίζουν τη διάθεση των φαρμάκων αυτών στην κυπριακή αγορά, είτε μέσω της κατάθεσης αιτήσεων, είτε μέσω της εκπροσώπησης για τις συμφωνίες ελεγχόμενης εισόδου με τον ΟΑΥ, στη βάση των πρωτοκόλλων που καθορίζονται από τον οργανισμό.

Στον Τομέα των Μη Συνταγογραφούμενων, με την εφαρμογή του ΓεΣΥ η αγορά διευρύνθηκε αισθητά, διότι πολλά από τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν παρέχονται στο πλαίσιο αυτού. Η σημαντική διαφοροποίηση της λειτουργίας του φαρμακείου, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας των ασθενών στα ιδιωτικά φαρμακεία, δημιούργησε την ανάγκη για αναβάθμιση της στοχευμένης τοποθέτησης των κατηγοριών μέσα σε αυτά, ώστε να εξασφαλίζεται η κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών του κοινού.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ αναγνωρίζοντας τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο του φαρμακοποιού, εφάρμοσε πλατφόρμα B2B, η οποία του δίνει τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης και υποβολής παραγγελιών οποιωνδήποτε προϊόντων του Ομίλου. Ιδιαίτερα σημαντική επίσης είναι η συνεχής αναβάθμιση της εκπαίδευσης των φαρμακευτικών και ιατρικών επισκεπτών ως προς την επικοινωνιακή και επιστημονική τους κατάρτιση, αλλά και την ψηφιακή αναβάθμιση με την Πλατφόρμα Coprime, μέσα από την οποία διασφαλίζεται σωστή οργάνωση και προώθηση.

Ένα γεμάτο χαρτοφυλάκιο

Το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο φαρμακευτικών προϊόντων που διαθέτει ο Όμιλος περιλαμβάνει πληθώρα φαρμάκων χρόνιων παθήσεων, εμβόλια, αλλά και εξειδικευμένα φάρμακα για σπάνιες ασθένειες, ογκολογικά, αιματολογικά, φάρμακα κεντρικού νευρικού συστήματος και άλλα. Διεθνείς εταιρείες που εμπιστεύονται τον Κλάδο Φαρμάκων του Ομίλου για την εκπροσώπησή τους στην Κύπρο είναι: Sanofi, Amgen, Servier, Ipsen, Teva, καθώς και Advanz, Baxter, Celltrion Healthcare, Faes, Fresenius, Galenica, ITF, Kyowa Kirin, Verisfield και Vianex. Συνολικά, μεταξύ άλλων, παρέχονται υπηρεσίες επιστημονικής ενημέρωσης, ανταπόκρισης ιατρικών ερωτήσεων και διαπραγμάτευσης συμφωνιών ελεγχόμενης εισόδου για εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων στο ΓεΣΥ, εξασφαλίζοντας τη διάθεσή τους στον Κύπριο ασθενή στη βάση των πρωτοκόλλων που δημιουργούνται από τον ΟΑΥ. Ενώ, στον τομέα της διανομής εκπροσωπούνται επιπλέον σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Novartis.

Διευθυντική ομάδα

Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής:

Χρήστος Παπαέλληνας

Ανώτατος Διευθυντής Φαρμάκων:

Στέλιος Φοινικαρίδης

Ανώτατη Διευθύντρια Φαρμακείων:

Άντρη Κούκου

Γενική Διευθύντρια Φαρμάκων:

Αλεξία Νικολαΐδου

Απεριόριστες δυνατότητες

Σημαντικός και διαχρονικός παράγοντας επιτυχίας του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ στη Φαρμακευτική αγορά είναι οι συμφωνίες στρατηγικής σημασίας, που έχει συνάψει με διεθνώς καταξιωμένες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, αποκτώντας πολύπλευρη και εκτεταμένη εμπειρία. Πεποίθηση του Ομίλου είναι ότι με το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που διαθέτει και το άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, είναι σε θέση να αναλάβει και να αναπτύξει με επιτυχία οποιαδήποτε νέα στρατηγική συνεργασία. Κύριος στόχος είναι να διασφαλίζεται η πρόσβαση του πληθυσμού σε όλο και περισσότερα φάρμακα και φαρμακευτικά προϊόντα στην Κύπρο. Προϊόντα που ανακουφίζουν, θεραπεύουν και κάνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Γιάννου Κρανιδιώτη 179, 223,5 Λατσιά, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22741741

E-mail: info@cap.com.cy

Δειτε Επισης

Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ: Από θέση ισχύος!
Medochemie: Με διεθνείς περγαμηνές
DELORBIS: Σε κάθε γωνιά του πλανήτη
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ