ABOCA: Με τη δύναμη της φύσης

Ο άνθρωπος, αν το θελήσει, μπορεί να βρει τις λύσεις στα προβλήματά του στη φύση. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι αισθάνονται την ανάγκη να στραφούν προς αυτή, σε μια προσπάθεια να φροντίσουν την υγεία τους με φυσικό τρόπο. Σε μια εποχή, ωστόσο, που η λέξη «βιωσιμότητα» κινδυνεύει να ευτελιστεί, είναι απαραίτητο να σχεδιάζουμε το μέλλον μας με πρότυπα και δράσεις πραγματικά βιώσιμα.

Για την Aboca, η φύση εξαρχής καθοδηγούσε και ενέπνεε τη δραστηριότητά της, καθώς φυτά, ζώα και άνθρωποι «απαντούν» στην ίδια γλώσσα κι είναι αλληλένδετα. Για περισσότερα από 40 χρόνια, η Aboca μελετά αυτούς τους κώδικες και αναζητεί στη φύση τις απαντήσεις για την υγεία των ανθρώπων με σεβασμό στον οργανισμό τους και στο περιβάλλον. Τα προϊόντα της δημιουργούνται από τη συνάντηση του κόσμου των φυτών, της επιστήμης και της καινοτομίας. Οι 100 και πλέον ερευνητές, έχοντας ως οδηγό τη συστημική οπτική της ζωής, εφαρμόζουν πιστά τις γνώσεις του παρελθόντος και του παρόντος προς όφελος όλων.

Υπό το πρόσημο της φύσης

Εμπνευστής και ιδρυτής της, ο Valentino Mercati.Ένας πρωτοπόρος άνθρωπος, ο οποίος την άνοιξη του 1978, οραματίστηκε ένα κόσμο όπου η υγεία θα λειτουργούσε υπό το πρόσημο της φύσης. Αφετηρία του, ένα κτήμα στους λόφους της Τοσκάνης. Έχοντας τη γη της Aboca ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, άρχισε να μελετά εις βάθος τις αρχαίες παραδόσεις που συνέδεαν τον άνθρωπο με τα φαρμακευτικά φυτά που καλλιεργούνταν εκεί από το 1200 μ.X. Σε μια έκταση περίπου 1.700 εκταρίων, η ιταλική healthcare εταιρεία καλλιεργεί σήμερα περισσότερα από 60 είδη φαρμακευτικών φυτών, χρησιμοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα 100% βιολογικής καλλιέργειας. Από εκεί προχωρά στην επιστημονική έρευνα και καταλήγει στην παραγωγή, αποκλείοντας τη χρήση χημικών και μη βιοδιασπώμενων υλικών. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική υγεία χωρίς βιωσιμότητα.

Με επικεφαλής την οικογένεια Mercati, η Aboca «έκλεισε» το 2022 με ετήσιο τζίρο 270 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εργοδοτεί πέραν των 1500 υπαλλήλων και δραστηριοποιείται σε 25 χώρες είτε μέσω θυγατρικών είτε μέσω διανομέων.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της, στην περιφέρεια Pistrino στην επαρχία Perugia, βρίσκονται οι εξιδεικευμένες εγκαταστάσεις της. Έχοντας ως βάση τον γενετικό κώδικα, μέσω του ερευνητικού συστήματος Evidence-Based Natural, εφαρμόζει τα κριτήρια της Evidence-Based Medicine και της Systems Medicine, αναπτύσσοντας τα φυσικά μοριακά σύμπλοκα, που αποτελούν τη βάση των προϊόντων της.

Έρευνα, καινοτομία και ανάπτυξη

Με 9.5+ εκατομμύρια ευρώ επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, καθώς επίσης 32 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Aboca παραμένει ηγέτιδα στον τομέα της. Τα κορυφαία φυσικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα της καλύπτουν μια ευρεία γκάμα από διαφορετικές ανάγκες υγείας που αφορούν στην αυτοθεραπεία. Από ήπιες παθολογίες μέχρι χρόνιες παθήσεις, σύνδρομα και λειτουργικές διαταραχές, οι οποίες σχετίζονται με την αναπνευστική οδό, το γαστρεντερικό και το μεταβολικό σύστημα. Μεταξύ άλλων, διαθέτει το Grintuss που δρα στον ξηρό και στον παραγωγικό βήχα, το Colilen για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, το Fitonasal για όλους τους τύπους κρυολογήματος και αλλεργίας, το Golamir που είναι κατάλληλο για τον πονόλαιμο και τον πόνο στη στοματική κοιλότητα, το Lenodiar το οποίο ενδείκνυται για τη θεραπεία της οξείας διάρροιας, το Leviaclis για τη δυσκοιλιότητα κένωσης, το NeoBianacid που δρα προστατευτικά και καταπραϋντικά προς τον γαστροοισοφαγικό βλεννογόνο, καταπολεμώντας άμεσα την καούρα, τον πόνο και την αίσθηση οξύτητας, το NeoFitoroid για τις αιμορροΐδες και το Sollievo Physiolax για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι απόλυτα ασφαλή, ενώ διατίθεται και παιδιατρική σειρά από 6 μηνών και άνω, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες των παιδιών.

Η δέσμευση της Aboca δεν σταματά εδώ. Διαρκώς εκπαιδεύει επαγγελματίες υγείας στο να προσφέρουν πραγματική αξία στους ανθρώπους, μέσω μιας σειράς πολιτιστικών πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, τις Εκδόσεις Aboca, το περιοδικό Aboca και το Μουσείο Aboca. Παράλληλα, η Aboca είναι επίσημα μια Benefit Corporation, με πιστοποίηση «B Corp», επικυρώνοντας και τυπικά την αποστολή της να προσφέρει στην κοινωνία και το περιβάλλον. Για το κοινό καλό, το καλό όλων! Το 2021 οι εταιρείες του ομίλου Aboca έλαβαν το βραβείο «Best for the world» στους τομείς της διακυβέρνησης και του περιβάλλοντος.

Στην Κύπρο μέσω της Marathon Trading

Η διανομή διαδραματίζει επίσης θεμελιώδη ρόλο για την Aboca, καθώς για την ίδια σημαίνει μετάδοση και ανταλλαγή με τους πελάτες της, όχι μόνο προϊόντων και οικονομικών αξιών, αλλά και επαγγελματικών και ηθικών αξιών, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στην Κύπρο, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Aboca είναι η Marathon Trading. Μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία έχει εδραιωθεί στη χώρα μας από το 1960, ως ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς και διανομείς φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων καθώς και επωνυμιών υγείας. Η αφοσιωμένη ομάδα της εμπνέεται καθημερινά από το όραμά της και τηρώντας τις βασικές αρχές επιτυγχάνει να αναπτυχθεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να καθιερώσει τα brands που εκπροσωπεί με πάθος και δέσμευση. Αυτή η συνέπεια και η εργατικότητα είναι ακριβώς οι βασικές αξίες που διέπουν την Aboca και την κάνουν να ξεχωρίζει.

«Μια από τις αρχές της Marathon Trading είναι να αφουγκράζεται τις διεθνείς τάσεις και τα ρεύματα της εποχής. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην προσχωρήσουμε στην πράσινη κουλτούρα, μια τάση που κερδίζει διαρκώς έδαφος και στον χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών. Η εταιρεία Aboca διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διεθνή αγορά, γι’ αυτό κι εμείς με υπερηφάνεια την εκπροσωπούμε στην Κύπρο», δηλώνει η Έλενα Καπακιώτη, Managing Director της Marathon Trading.

Τα προϊόντα της ABOCA διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία παγκύπρια.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εισαγωγή/Διανομή: Marathon Trading

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κιλκίς 35,

2234, Λατσιά , Λευκωσία

E- mail: sales@marathontrading.com

Iστοσελίδες: www.marathontrading.com

www.aboca.com

Social Media:

Facebook | Instagram

@abocacy

Δειτε Επισης

Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ: Από θέση ισχύος!
Medochemie: Με διεθνείς περγαμηνές
DELORBIS: Σε κάθε γωνιά του πλανήτη
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ