Κυπριακό διαβατήριο: Πέφτει, αλλά παραμένει δυνατό (λίστα)

Οριακή υποχώρηση κατέγραψε στις αρχές του 2023 το κυπριακό διαβατήριο, το οποίο διατηρεί, ωστόσο, τη δυναμική του.

Σύμφωνα με τον δείκτη διαβατηρίων της Henley & Partners, το διαβατήριο της Κύπρου έπεσε μόλις μία θέση, στην 16η από την 15η που κατείχε το 2022 στην παγκόσμια κατάταξη.

Σημειώνεται ότι την τριετία 2020-2022 το κυπριακό διαβατήριο βρισκόταν σταθερά στην 15η θέση, υποχωρώντας από την 14η θέση που κατείχε το 2019.

Διαβάστε ακόμα: 

Πρόσβαση σε 177 + 50 χώρες

Η κατάταξη βασίζεται σε αποκλειστικά δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), η οποία διατηρεί τη μεγαλύτερη και πιο ακριβή βάση δεδομένων ταξιδιωτικών πληροφοριών στον κόσμο και ενισχύεται από το Τμήμα Έρευνας της Henley & Partners.

Το κυπριακό διαβατήριο προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς θεώρηση βίζας, σε 177 προορισμούς, αλλά και πρόσβαση με βίζα σε 50 χώρες.

Δείτε πιο κάτω στους πίνακες αναλυτικά τους προορισμούς/χώρες, στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει ο κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, χωρίς να χρειαστεί βίζα:

  

  

  

 

  

 

 

Τονίζεται ότι το διαβατήριο της Κύπρου άφησε πίσω στην κατάταξη, χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Χιλή, η Κροατία, το Μονακό, το Χονγκ Κονγκ, η Αργεντινή και η Βραζιλία.

Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο

Στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης βρίσκεται η Ιαπωνία, το διαβατήριο της οποίας παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 193 προορισμούς.

Ακολουθούν οριακά πιο πίσω η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα, με ελεύθερη πρόσβαση σε 192 χώρες.

Οι κάτοχοι του γερμανικού και του ισπανικού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 190 χώρες, ενώ τα διαβατήρια της Φινλανδίας, της Ιταλίας και του Λουξεμβούργου έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε 189 προορισμούς.

Το top 5 της παγκόσμιας κατάταξης διαβατηρίων συμπληρώνουν η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία, τα διαβατήρια των οποίων παρέχουν πρόσβαση χωρίς θεώρηση βίζας σε 188 χώρες.

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»