Το ενεργειακό κόστος στο επίκεντρο συνάντησης ΠΑΣΥΞΕ-Πηλείδου

Πραγματοποιήθηκε χθες (22/9/22) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΞΕ, υπό τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Χ. Λοϊζίδη, με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας, κα Ν. Πηλείδου, την οποία καλωσόρισε μαζί με τους συνεργάτες της και ευχαρίστησε για την επίσκεψη της στα Γραφεία του ΠΑΣΥΞΕ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και ανταλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων που άπτονται του ενεργειακού κόστους που ολοένα και επιβαρύνει την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τους τρόπους εξοικονόμησης.

Από μέρους του ΠΑΣΥΞΕ τέθηκαν ενώπιον της Υπουργού, η ανάγκη απλοποίησης και γρήγορης λύσης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ένεκα του ενεργειακού προβλήματος και της χρονοβόρας διαδικασίας, η εξεύρεση άλλων τρόπων για εξοικονόμηση ενέργειας ενόψει και της κατάστασης που προκύπτει από την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρισμού, καθώς και το Virtual Net Billing.

Η Υπουργός Ενέργειας έκανε εκτενή ενημέρωση για την εξαγγελία των Σχεδίων για τις επιχειρήσεις ώστε να επωφεληθούν από τις ΑΠΕ και δήλωσε την ετοιμότητα της για συνεργασία με το Σύνδεσμο, για εξεύρεση τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας και συγκράτησης του κόστους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ
Mercure: Διπλασιάζει την παρουσία της στην Κύπρο-Νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της Λάρνακας
Παραγωγικές συζητήσεις Σεβίλλης-Πάφου για την «Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού»
Νέα εποχή για τον ναυτικό τουρισμό με την ίδρυση Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου
Προς ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, αγκάθι η έλλειψη προσωπικού-Στο Προεδρικό ο ΠΑΣΥΞΕ
Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ και προσβασιμότητα στον τουρισμό
Σου έχουμε την καλύτερη πρόταση για κυριακάτικο brunch by the sea
Καλή πηγή τουρισμού για την Κύπρο η Πολωνία-Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000 οι αφίξεις το 2024