Πανίκος Νικολάου: Η κρίση δεν θα μας προσπεράσει

Η Τράπεζα Κύπρου έχει και τη διάθεση και τη δυνατότητα να στηρίξει τις προσπάθειες όλων σας για βιώσιμη ανάπτυξη, ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου στους επιχειρηματίες του τόπου.

Ενώπιον της επιχειρηματικής αφρόκρεμας που παρέστη στο 6ο Business Leaders Summit, ο κ. Νικολάου εξέφρασε την θέση πως η κυπριακή οικονομία πάει καλύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης γεγονός που, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Οι νέες ηγέτες, είπε, δεν φοβούνται να ριχτούν στη μάχη, να ξεκινήσουν από χαμηλά και να δουλέψουν πολλές ώρες. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι σαν τράπεζα θα συνεχίσουμε να έχουμε άξιους συνεργάτες και στο μέλλον», είπε.

Προετοιμασία για το καλό και το κακό σενάριο
Όσο για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, ο CEO του τραπεζικού ιδρύματος τόνισε ότι παρά την ανθεκτικότητα που επιδεικνύεται, οι προοπτικές για το 4ο τρίμηνο είναι αβέβαιες.

Η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης μπορεί να μας οδηγήσει και σε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην χώρα, είπε, διαπιστώνοντας ότι θα υπάρξουν προκλήσεις. «Η κρίση δεν θα μας προσπεράσει», τόνισε, καλώντας το επιχερείν να είναι προετοιμασμένο «και για το καλό και για το κακό σενάριο». 
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, απαιτείται ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα.

Σχέδια εθελούσιας εξόδου
Αναφορά έκανε και στα σχέδια εθελούσιας εξόδου της Τράπεζας Κύπρου, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή το προσωπικό είναι μειωμένο κατά 16%.

«Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε για να συνεχίσουμε αποτελεσματικά και 2023», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι μείωση έγινε και στον αριθμό καταστημάτων.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σε ό,τι αφορά την χρήση τεχνολογικών εργαλείων της τράπεζας από τους πελάτες. «Πιστεύουμε πολύ στην τεχνολογία και θέλουμε να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Δεν είναι το πιο εύκολο, όμως κάναμε άλματα και σήμερα έχουμε 400,000 ενεργούς χρήστες και το 93% των συναλλαγών γίνεται ψηφιακά», είπε ο κ. Νικολάου.

«Θέλουμε να ηγηθούμε της προσπάθειας της χώρας μας για μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον και προς αυτή την κατεύθυνση αναλάβαμε τεράστιες δεσμεύσεις», συμπλήρωσε λίγο αργότερα.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης