Το χαρτοφυλάκιο του υπ. Εργασίας και οι καυτοί μήνες του Κ. Κούσιου

Βαρύ και ομολογουμένως δύσκολο το έργο που ο Κυριάκος Κούσιος, ως και επίσημα πλέον νέος υπουργός Εργασίας, έχει αναλάβει και καλείται να φέρει εις πέρας μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης. Το είπε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο νέος υπουργός, πώς το να διαδέχεσαι τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, με το έργο που έχει επιτελέσει και έχει αφήσει πίσω της, είναι μια μεγάλη πρόκληση που εμπερικλείει τεράστια ευθύνη.

Το μεγάλο στοίχημα, όπως και ο ίδιος ο κ. Κουσιός το οριοθέτησε στις δηλώσεις του κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, είναι η επίτευξη συμφωνίας στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές, για τη θέσπιση του εθνικού κατωτάτου μισθού στην Κύπρου. Ενός εγχειρήματος που η μακαριστή προκάτοχός του Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε καταφέρει να οδηγήσει μόλις μερικά βήματα πριν από την επιτυχή ολοκλήρωσή του…  

Στο μεταξύ, ένα άλλο ανοικτό εργασιακό ζήτημα περιμένει τη λύση του και δεν είναι άλλο από το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης στην Ελληνική. Οι δύο πλευρές αναμένουν την μεσολαβητική πρόταση του νέου υπουργού Εργασίας, με το ζητούμενο να είναι όπως η πρόταση να είναι τέτοια που να γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα σε τράπεζα και ΕΤΥΚ και να διαλύει μια για πάντα τα σύννεφα μιας ανεπιθύμητης καταιγίδας στον τραπεζικό τομέα.

Με απλά λόγια, λίγοι οι μήνες κατά τους οποίους ο Κυριάκος Κούσιος καλείται να ηγηθεί του υπουργείου Εργασίας, αλλά αρκούντως ζόρικοι και… καυτοί!  

Δειτε Επισης

Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη
Οι ξένοι ευρωβουλευτές που ζητούν κυρώσεις στην Κύπρο και η... αναιμική στάση των δικών μας
Το θρίλερ για το «Αφροδίτη» και ο μονόδρομος για συμφωνία με την Chevron
Διαφημίζουν στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου τα κατεχόμενα- «How can this be allowed?»
Καταδρομή για τον τουρισμό… «Δεν ξέρουμε πλέον από πού θα μας έρθει»
«Aν αποσυνθέσεις την Ελλάδα...»-Οι Κύπριοι πλοιοκτήτες αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία
Η εκκρεμότητα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου-«Υπάρχουν ονόματα στο τραπέζι»
Ο άνθρωπος Μάκης Κεραυνός πίσω από το κοστούμι του υπ. Οικονομικών