«Δεν υπάρχουν διαθέσιμα γραφεία προς ενοικίαση στη Λεμεσό»

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της Λεμεσού έστειλε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΛ) της πόλης, Ανδρέας Τσουλόφτας, παρά τις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία και οι επιχειρήσεις από τον πληθωρισμό και την γενικότερη κρίση του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε διάσκεψη Τύπου με αφορμή τα 60χρονα του Επιμελητηρίου, ο κ.Τσουλόφτας αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει επηρεάσει τόσο, όσο η ακρίβεια που πλήττει την αγορά.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, την ώρα που αριθμός επιχειρήσεων ρωσικών συμφερόντων έχει επηρεαστεί από τις κυρώσεις, πλήττοντας την ίδια ώρα μεγάλους ελεγκτικούς και δικηγορικούς οίκους, η κάθοδος Ουκρανών επιχειρηματιών έχει αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις, σε σημείο που η Λεμεσός να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών εταιρειών για γραφειακούς χώρους.

«Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα γραφεία προς ενοικίαση. Εταιρείες που ήθελαν να παραμείνουν στη Λεμεσό αναγκάστηκαν να πάνε στην Πάφο ή στην Αμμόχωστο, ενώ κάποιοι ενοικίασαν μέχρι και δωμάτια ξενοδοχείων για να στεγάσουν τα γραφεία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσουλόφτας.

Ωστόσο, πρόσθεσε, μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις έχει φέρει η αύξηση των τιμών, με τις περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις να εντοπίζονται στην οικοδομική βιομηχανία.

«Έχουμε κάνει αρκετές εισηγήσεις για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις μας και ευελπιστούμε ότι μέσα από μια νοικοκυρεμένη πολιτική από πλευράς κράτους και τη στήριξη από διαθρωτικά ταμεία η οικονομία μας θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, θετικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική βιομηχανία, η οποία αναμένεται πως θα ανακάμψει μετά τα δυο χρόνια της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και να κυμανθεί, όπως είπε, σε επίπεδα κοντά σε αυτά του 2019.

Σε σχέση με τα μεγάλα έργα που το ΕΒΕΛ προσδοκεί για τη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε αναφορά στα  έργα που αναμένονται στην περιοχή δυτικά της μαρίνας, με την δημιουργία της πλατείας Ειρήνης και της Ακταίας Οδού, αλλά και ιδιωτικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται σε αναμονή αλλαγής των πολεοδομικών ζωνών.

«Αναμένουμε μεγάλη αναβάθμιση της περιοχής που θα αλλάξει ριζικά τη δυτική Λεμεσό μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια», ανέφερε, ενώ σημείωσε και την ανάγκη προώθησης του καθολικού αιτήματος της πόλης για ένα νέο μουσείο.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα προώθησης του Β’ πόλου ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, υποδεικνύοντας ότι η καθυστέρηση στερεί μεγάλο αριθμό φοιτητών από το Πανεπιστήμιο, που πλέον αναγκάζεται να επεκταθεί σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου, ο Ανδρέας Τσουλόφτας ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για τη διαχρονική συμβολή τους στην προβολή του έργου και της δράσης του Επιμελητηρίου, το οποίο, όπως υπογράμμισε, από φέτος έχει πιστοποιηθεί ως οργανισμός με μηδενικά απόβλητα.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 60χρονα του ΕΒΕΛ, έχουν ήδη κυκλοφορήσει επετειακά γραμματόσημα ενώ διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν στο τέλος του χρόνου, με επίσημο δείπνο που θα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσια τομέα μετά από 15 χρόνια και με έναρξη ισχύος τον Οκτώβριο