Υπεραγορές: Επάρκεια προϊόντων, σταθεροποιούνται οι τιμές

Για πλήρη επάρκεια προϊόντων στην αγορά διαβεβαιώνουν οι υπεραγορές, οι οποίες κρίνουν ως φυσιολογικές τις καθυστερήσεις στις παραλαβές και τις προσωρινές ελλείψεις που έχουν προκύψει.

Δεν ανησυχούν οι ελλείψεις
Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου τόνισε ότι δεν υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις προϊόντων που να προκαλούν ανησυχία, σημειώνοντας ότι οι όποιες ελλείψεις έχουν προκύψει, είναι στο πλαίσιο της καθημερινότητας.

«Περιοδικά και περιστασιακά προκύπτουν κάποιες καθυστερήσεις στις παραλαβές ή ελλείψεις, οι οποίες αναπληρώνονται το συντομότερο δυνατό. Πρόκειται για φαινόμενο που αντιμετωπίσαμε και στο παρελθόν, κατά την περίοδο της πανδημίας και δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζεται ότι τυχόν ελλείψεις προϊόντων αναμένεται να υπάρξουν και στο μέλλον. Ωστόσο, για προϊόντα, για τα οποία διαπιστώθηκαν και θα διαπιστωθούν ελλείψεις, υπάρχουν υποκατάστατα (άλλες μάρκες/brands).

Μένουν σταθερές οι τιμές
Ανακούφιση, τουλάχιστον προσωρινά, αναμένεται να προκαλέσει στις τσέπες των καταναλωτών η σταθεροποίηση στις τιμές, οι οποίες ομολογουμένως έχουν πάρει την ανιούσα.

Από την πλευρά τους οι λιανέμποροι επιδίδονται σε μία συνεχή προσπάθεια απορρόφησης των τιμών, προκειμένου να μην επιβάλουν μεγάλες αυξήσεις.

Οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας φαίνεται να αντιλαμβάνονται πλήρως ότι στενεύουν τα περιθώρια αντοχών των καταναλωτών, καθώς και ότι πρέπει να στηριχθεί τώρα όσο ποτέ η αγοραστική δύναμη των πολιτών, η οποία με τη σειρά της στηρίζει λιανεμπόριο και οικονομία.

«Σε έρευνα που πραγματοποιήσαμε σε υπεραγορές, αλλά έπειτα και από τη διαρκή επικοινωνία που έχουμε με τους προμηθευτές, διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα σταθεροποίηση στις τιμές, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί προς όφελος του καταναλωτή», επεσήμανε ο κ. Χατζηαδάμου.

Οι αυξήσεις στις τιμές αφορούν διάφορες κατηγορίες προϊόντων, ανάμεσά τους έλαια, αλεύρια, σιτηρά, ζυμαρικά, κονσέρβες και πουλερικά.

Δειτε Επισης

Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση