Ατυχία ο πόλεμος, ατυχία η κρίση, ατυχία που έχουμε εκλογές

Ευρισκόμενοι αναντίλεκτα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, κατά την οποία ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν και οι πολίτες πιέζονται οικονομικά ποικιλοτρόπως, η αναζήτηση και εφαρμογή μέτρων που θα δώσουν ανάσα στα νοικοκυριά και θα αμβλύνουν τις συνέπειες της κρίσης, είναι προφανώς ευθύνη της κάθε πολιτείας και ασφαλώς καλοδεχούμενη.

Αυτό ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να γίνεται εξαιρετικά προσεγμένα, καθότι η γραμμή που χωρίζει την απαραίτητη, σε περιόδους όπως η υφιστάμενη, στήριξη, από τον κίνδυνο εκτροχιασμού της όποιας δημοσιονομικής σταθερότητας εξακολουθεί να υφίσταται, είναι ιδιαιτέρως λεπτή και εύθραυστη.

Παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις προτάσεις μέτρων που εισηγούνται κάποια εκ των κομμάτων, καθίσταται εμφανές πως η προεκλογική περίοδος στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει εκλαμβάνεται από μερίδα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου σαν πεδίον δόξης λαμπρό για να πλειοδοτήσουν σε…προσφορές, αφού καταθέτουν αλόγιστα εισηγήσεις σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να κερδίσουν εντυπώσεις ανάμεσα στην κοινωνία. Οι δυσκολίες που αναφύονται από την οικονομική κρίση, δείχνουν να μοιάζουν για κάποια κόμματα σαν πρώτης τάξεως ευκαιρία εξυπηρέτησης των προεκλογικών τους σκοπιμοτήτων, μια συνταγή όμως που πολλάκις ακολουθήθηκε και στο παρελθόν με καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο.

Καλό θα είναι συνεπώς, άπαντες στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας να θυμούνται πως τα όποια πρόσκαιρα οφέλη ενδεχομένως αποκομίζουν πλειοδοτώντας σε… προσφορές σε περιόδους ανάλογες με την παρούσα, τα βρίσκουν συνήθως μπροστά τους στο μέλλον. Όχι μόνο οι ίδιες δυστυχώς, αλλά η χώρα, το σύνολο των πολιτών, το κράτος.

Το πρόσκαιρο κομματικό κέρδος δεν μπορεί να τίθεται και να ιεραρχείται στην κλίμακα προτεραιοτήτων υψηλότερα, δεν μπορεί να παραγνωρίζεται ηθελημένα ή μη από όσους το επιδιώκουν, πως με τέτοιες πρακτικές στο τέλος της όλης εξίσωσης η σούμα θα βγάλει ζημιά για την Κύπρο.

Με τους πολίτες να μονολογούν, αλλά ετεροχρονισμένα, «ατυχία ο πόλεμος, ατυχία η οικονομική κρίση, ατυχία που είχαμε εκλογές...»

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη