Χρίστος Ονουφρίου: Οι προκλήσεις και το όραμά μας για την Odyssey

«Ως εταιρεία που εξειδικευόμαστε, στην ανθεκτικότητα ψηφιακών συστημάτων κατέχουμε την εμπειρία και την ευελιξία, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε απρόβλεπτες κρίσεις», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο Διευθύνων Σύμβουλος της Odyssey, Χρίστος Ονουφρίου. 

Ο κ. Ονουφρίου σημειώνει πως, τόσο τα άμεσα σχέδια της Odyssey όσο και το μακροπρόθεσμο όραμά της, δεν επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε μεγάλο βαθμό.

Διαβάστε ακόμα: 

Διευθύνων Σύμβουλος της MUFG στην Κύπρο ο Γιάννης Μάτσης 

Τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που επιλέγουν οι Κύπριοι 

Λιανεμπόριο: Ελλείψεις σε συγκεκριμένα brands, υπάρχουν υποκατάστατα 

Το Jerry's Foodtruck παρκάρει στην Έγκωμη για street food γλυκά 

Όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της αποτελεί η πολυετής εμπειρία, η εξειδίκευση και η βαθιά γνώση της στο τομέα της ασφάλειας της πληροφορίας, που της δίνει τη δυνατότητα μέσω της ολιστικής της προσέγγισης να ενδυναμώνει τους οργανισμούς, ώστε να μπορούν να προβλέπουν, να ανταποκρίνονται, αλλά και να ανακάμπτουν γρήγορα από αναδυόμενες απειλές.

Η Odyssey, η οποία γιορτάζει φέτος είκοσι χρόνια δημιουργίας και καινοτομίας, ήταν υποψήφια στα 14α IN Business Awards, στην κατηγορία Υπηρεσίες. 

Πώς βιώσατε αυτές τις δύο δεκαετίες στην Odyssey;

Ομολογουμένως, φέτος γιορτάζουμε περήφανα 20 χρόνια δημιουργίας και καινοτομίας όπου μαζί με τον οραματιστή, συνιδιοκτήτη και CTO κ. Ελευθέριο Αντωνιάδη, αλλά και όλη την ομάδα της Odyssey, συνεχίζουμε να στηρίζουμε οργανισμούς στην διαμόρφωση και διαχείριση της γενικής τους στρατηγικής σε ότι αφορά την ασφάλεια πληροφοριών και την ασφάλεια στο Cloud.

Η ολιστική προσέγγιση της Odyssey συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών με λύσεις, υπηρεσίες αλλά και προϊόντα, μεταξύ των οποίων το ClearSkies™ SIEM, Managed Security Services (MSS), Governance, Risk & Compliance (GRC), Threat Risk Assessment Services, Cloud Security και Integrated Solutions. H Odyssey απασχολεί πάνω από 140 άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες και το 2021 είχε κύκλο εργασιών €14 εκατομμύρια.

Πώς κινείται ο τομέας των υπηρεσιών, στον οποίο δραστηριοποιείστε, στον τόπο μας; 

Η Κύπρος ως χώρα κυρίως του τριτογενούς οικονομικού τομέα, διαθέτει οργανισμούς με σημαντικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, οι οποίες αποτελούν αξιόλογο αντικείμενο εξαγωγών. Γενικότερα ο τομέας των υπηρεσιών διακατέχεται από ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο, όχι μόνο στηρίζει τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω, αλλά και τις ωθεί στην επέκτασή τους στο εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα ελκύει ξένες εταιρείες προς δραστηριοποίηση εντός της χώρας.

Παρόλο που η Κύπρος χαρακτηρίζεται από υψηλή κατάρτιση ανθρωπίνου δυναμικού, η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για εξειδίκευση και ο μικρός σχετικά αριθμός πληθυσμού αποτελούν σίγουρα μια πρόκληση για τον τομέα των υπηρεσιών.

Πόσο επηρέασαν τα σχέδιά σας η πανδημία του κορωνοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Καθώς η οικονομία είναι ένα σύνολο από συγκοινωνούντα δοχεία, όλοι που επιχειρούμε στον τόπο μας και στο εξωτερικό έχουμε επηρεαστεί από τα δύο γεγονότα. Γενικά όμως, τόσο τα άμεσα σχέδιά μας, όσο και το μακροπρόθεσμο όραμά μας, δεν επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μεγάλο βαθμό. Και τα δύο συμβάντα, με πρωτεύον το δεύτερο έκαναν την παγκόσμια κοινότητα να συνειδητοποιήσει, τόσο την αναγκαιότητα και τη σημαντικότητα της κυβερνοασφάλειας όσο και την ακεραιότητα των υποδομών.

Ως εταιρεία που εξειδικευόμαστε, στην ανθεκτικότητα ψηφιακών συστημάτων κατέχουμε την εμπειρία και την ευελιξία, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε απρόβλεπτες κρίσεις. Παρόλα αυτά, η παγκόσμια οικονομία, και συγκεκριμένα οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω αυτών των κρίσεων, έχουν αποτελέσει επιπρόσθετο φόρτο στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα. 

Oι συγκεκριμένες κρίσεις έχουν επηρεάσει τους πελάτες μας, πολλοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος έχει υποστεί δυσμενείς συνέπειες λόγω χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα 

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα και σε ποια κατεύθυνση σας οδηγεί σήμερα ο ανταγωνισμός;

Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα αποτελεί η πολυετής εμπειρία, η εξειδίκευση και η βαθιά γνώση μας στο τομέα της ασφάλειας της πληροφορίας, που μας δίνουν την δυνατότητα μέσω της ολιστικής μας προσέγγισης να ενδυναμώνουμε τους οργανισμούς, έτσι ώστε να μπορούν να προβλέπουν, να ανταποκρίνονται αλλά και να ανακάμπτουν γρήγορα από αναδυόμενες απειλές.

Επίσης, με βασική μας αξία την καινοτομία, δημιουργούμε και αναπτύσσουμε, δικά μας προϊόντα, τα οποία μας επιτρέπουν να είμαστε πιο ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε απέναντι στις συνεχώς εξελισσόμενες απειλές του σύγχρονου κυβερνοχώρου. Συγκεκριμένα, το προϊόν μας ClearSkies™ SIEM έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση Magic Quadrant 2021 της Gartner και βρίσκεται ανάμεσα στα 20 καλύτερα παγκοσμίως στο τομέα του.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας;

Το όραμά μας περιλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά, με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στον Αραβικό Κόλπο (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κτλ.), νέα γραφεία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, καθώς και διεύρυνση του δικτύου μεταπωλητών μας σε Ευρώπη και Ασία.

Odyssey ήταν υποψήφια στην κατηγορία Υπηρεσίες στα 14α IN Business Awards. 

Δειτε Επισης

Επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Reading η Στέλλα Κυριακίδου
Νέα γενική διευθύντρια της Eurolife η Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη
To μήνυμα Ανδρέα Δημητριάδη πριν τις εκλογές-«Για ένα ισχυρό και διεκδικητικό ΚΕΒΕ»
Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ
MSPS Cyprus: Η Κρίστια Κουρσάρου αναλαμβάνει τη θέση της PR Director
Στους κορυφαίους της GC Powerlist του Legal 500 η Κάτια Σάντη
Θλίψη στο CIIM-Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος του πανεπιστημίου
Ίδρυσε δική του εταιρεία μετά την αφυπηρέτησή του από την Deloitte ο Νίκος Κυριακίδης
Η κοινότητα Συσκλήπου βράβευσε το... παιδί της John Christodoulou για την πολυετή προσφορά του
14 millennial επαγγελματίες που διαπρέπουν στην επιχειρηματική αρένα της Κύπρου