Powered by

Σχέδιο επιχορήγησης για Χριστουγεννιάτικα Χωριά

Σχέδιο Επιχορήγησης για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Χωριών κατά το 2022-2023, προκήρυξε το Υφυπουργείο Τουρισμού, μετά την επιτυχή διοργάνωση τους κατά το 2021-2022.

Στόχος του, είναι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά να καταστούν ετήσιος θεσμός και να αναγνωριστεί η Κύπρος ως αυθεντικός προορισμός χειμερινών διακοπών, μέσω της προσφοράς ποιοτικών δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Τουρισμού, δικαιούχοι θα είναι Κοινότητες και Ορεινοί/Ακριτικοί Δήμοι και σημειώνει πως αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.

Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τον κάθε δικαιούχο Δήμο ή Κοινότητα ανέρχεται στις €70.000, με ανώτατο ποσοστό επιχορήγησης το 75%.

Οι Δήμοι και Κοινότητες που θα επιλεχθούν να φιλοξενήσουν τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, θα πρέπει να πληρούν σειρά κριτηρίων και χαρακτηριστικών, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την αυθεντικότητα της παρεχόμενης εμπειρίας.

Ενδεικτικά, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι Δήμοι και Κοινότητες που θα συμμετέχουν θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαθέτουν ανοικτές τουριστικές επιχειρήσεις και συναφείς υποδομές σε απόσταση 15 χιλιομέτρων, να πληρούν κατ’ελάχιστο τα υποχρεωτικά κριτήρια συμμετοχής στο σήμα των Χρωματιστών Χωριών, να λειτουργήσουν δέκα τουλάχιστο διαφορετικά χριστουγεννιάτικα περίπτερα κ.ά.

Εξάλλου, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει πως θα συνεχίσει να είναι ο αρμόδιος φορέας προώθησης της εν λόγω πρωτοβουλίας, μέσα από στοχευμένες ενέργειες προβολής στην Κύπρο και το εξωτερικό (φιλμάκια, ιστοσελίδα, ενιαίο λογότυπο, φιλοξενία δημοσιογράφων, influencers, bloggers κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το Σχέδιο από την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού στη διεύθυνση www.tourism.gov.cy.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)